Středa 14. prosince 2022, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

Předcházející část projednávání bodu pořadu schůze

 

(pokračuje Jan Bartošek)

21.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 283/2021 Sb., stavební zákon,
ve znění zákona č. 195/2022 Sb., a některé další související zákony
/sněmovní tisk 330/ - prvé čtení

Budeme pokračovat po ukončení sloučené rozpravy. Odmažu přihlášené řečníky, protože jsme měli sloučenou rozpravu, a přistoupím k hlasování o jednotlivých návrzích.

 

Nejprve tedy dám hlasovat o návrhu na vrácení k přepracování.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh na vrácení k přepracování tohoto tisku? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 63, přihlášeno je 138 poslankyň a poslanců, pro návrh 59, proti 78. Tento návrh byl zamítnut.

 

Nyní se tedy budeme zabývat návrhem na přikázání výborům k projednání. Nejprve tedy rozhodneme o přikázání garančnímu výboru. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj jako garančnímu výboru. Navrhuje někdo přikázat tento tisk jinému garančnímu výboru? Neeviduji návrh.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro přikázání tohoto tisku výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj jako garančnímu výboru? Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 64, přihlášeno je 138 poslankyň a poslanců, pro 135, proti 1. Konstatuji, že jsme tento tisk přikázali k projednání výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj jako garančnímu výboru.

 

Organizační výbor nenavrhl přikázat tento návrh dalšímu výboru. V průběhu rozpravy zazněl návrh na přikázání hospodářskému výboru. Ptám se, zda je další návrh k přikázání jinému výboru? Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Ivan Adamec: Já bych jenom chtěl potvrdit přikázání hospodářskému výboru, abyste si nemysleli, že nechceme projednávat stavební zákon. Naopak vřele doporučuju nám to postoupit, protože máme jako hospodářský výbor obrovský zájem tento návrh zákona projednávat, protože jsme tak učinili i minulé volební období. Děkuji vám. (Potlesk, volání Výborně!)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pane poslanče, přesto vás vedu k pořádku v souladu s jednacím řádem, protože zde měl zaznít pouze návrh k přikázání, nikoliv odůvodňovat dané návrhy.

Vzhledem k tomu, že nepadl další návrh, zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro přikázání tohoto tisku hospodářskému výboru k projednání? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 65, přihlášeno je 138 poslankyň a poslanců, pro návrh 137, proti nikdo. Konstatuji, že jsme tento tisk přikázali k projednání i hospodářskému výboru.

 

A dále zazněl návrh na prodloužení o 20 dnů na 80 dnů.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro prodloužení projednání o 20 dnů? Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 66, přihlášeno je 138 poslankyň a poslanců, pro návrh 136, proti nikdo. Konstatuji, že jsme prodloužili lhůtu na projednání tohoto tisku o 20 dnů na 80 dnů.

 

Pro pořádek se ptám pana zpravodaje, zda jsme se vypořádali se všemi návrhy, které zazněly v rozpravě? Pane zpravodaji? Zazněly všechny návrhy, o všech bylo hlasováno a já vám děkuji. Končím projednávání tohoto tisku.

 

A nyní přistoupíme k dalšímu bodu, ale než ho načtu, přečtu omluvy. Dnes od 16 hodin z pracovních důvodů se omlouvá pan poslanec Petr Bendl, od 15 hodin z pracovních důvodů se omlouvá paní poslankyně Jana Hanzlíková, od 16.30 z pracovních důvodů se omlouvá pan poslanec Igor Hendrych, od 16 do 23.59 ze zdravotních důvodů se omlouvá pan poslanec Jan Kubík, od 15 do 17 ze zdravotních důvodů pan poslanec Jakub Michálek, od 16.48 do půlnoci z pracovních důvodů paní poslankyně Zdeňka Němečková Crkvenjaš, od 18.30 z pracovních důvodů paní poslankyně Lucie Potůčková, od 15 do 19 hodin z rodinných důvodů pan poslanec Jan Richter, od 15.30 z pracovních důvodů pan poslanec Jan Síla, od 16 hodin ze zdravotních důvodů pan poslanec Julius Špičák, od 15 hodin z pracovních důvodů pan poslanec Karel Tureček, od 15 hodin do půlnoci z pracovních důvodů pan poslanec Jan Volný, od 13.45 bez udání důvodů pan poslanec Pavel Žáček a od 16.45 z pracovních důvodů pan ministr Martin Baxa.

 

A já otevírám další bod a tím je bod

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:57.




Přihlásit/registrovat se do ISP