Sobota 27. srpna 2022, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

Předcházející část projednávání bodu pořadu schůze

 

(pokračuje Jan Bartošek)

3.
Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky
k vyslovení souhlasu s ratifikací Protokol o přístupu Švédského království
k Severoatlantické smlouvě podepsaný 5. července 2022 v Bruselu
/sněmovní tisk 275/ - prvé čtení podle § 90 odst. 2

Plynule navážu na bod 3, kde jsme také v projednávání po ukončené obecné rozpravě. I zde se táži pana ministra a paní zpravodajky, zda si chce vzít závěrečné slovo. Nevidím zájem o závěrečné slovo.

 

Nyní rozhodneme podle § 90 odst. 5 o pokračování projednávání tohoto návrhu. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna souhlasí s pokračováním jednání o sněmovním tisku 275 tak, aby s ním mohl být vysloven souhlas již v prvém čtení."

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh tohoto usnesení, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 82, přihlášeno je 152 poslankyň a poslanců, pro návrh 136, proti nikdo. Konstatuji, že jsme s tímto návrhem vyslovili souhlas.

 

Zahajuji podrobnou rozpravu a ptám se, zda se někdo hlásí do podrobné rozpravy? Nikoho nevidím. V tom případě končím podrobnou rozpravu a i zde se táži pana ministra a paní zpravodajky, zda chcete závěrečné slovo? Nevidím zájem.

Přistoupíme tedy k hlasování o návrhu usnesení. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna dává souhlas k ratifikaci Protokolu o přístupu Švédského království k Severoatlantické smlouvě podepsaného v Bruselu dne 5. července 2022."

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh, ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 83, přihlášeno je 151 poslankyň a poslanců, pro návrh 135, proti 4. Konstatuji, že s návrhem usnesení byl vysloven souhlas.

 

Konstatuji, že Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR schválila přístup jak Finské republiky, tak i Švédského království k Severoatlantické alianci, a já vám za to děkuji. (Potlesk.) Tím končím projednávání tohoto bodu.

 

Než ukončím tuto schůzi, ještě řeknu, jaké kroky budou následovat. Než ukončím tuto schůzi, přečtu omluvenky, které ke mně dorazily. Poté ukončím tuto schůzi. Bude následovat patnáctiminutová přestávka, tak aby se mohly nastavit systémy na další schůzi, kterou jsme si schválili, že jí budeme pokračovat patnáct minut po ukončení této schůze.

Nyní tedy přečtu omluvy. Z důvodu zahraniční cesty se dne 27. 8. 2002 omlouvá pan poslanec Roman Kubíček, ze stejného důvodu se dnes omlouvá pan poslanec Jaroslav Bžoch. Dále 27. 8. z rodinných důvodů se omlouvá pan poslanec Miloslav Janulík, z rodinných důvodů se dnes omlouvá pan poslanec Jaroslav Faltýnek. Dále se omlouvá paní poslankyně Helena Válková dne 26. 8. od 22.30 do konce jednacího dne z osobních důvodů. Dále se dnes, v sobotu 27. 8., omlouvá z osobních důvodů pan ministr Stanjura. Dále se omlouvá dnešní den na celý jednací den paní poslankyně Michaela Šebelová a dále z rodinných důvodů se omlouvá pan poslanec Pražák a dále, to je omluva, která je s předstihem na den 9. 9. od 9.00 do 12.00, z důvodu jednání se omlouvá pan poslanec Lukáš Vlček.

Jak jsem avizoval, já končím tuto schůzi, vyhlašuji přestávku na 15 minut a poté budeme pokračovat v programu další schůze, tak jak jsme se domluvili. Děkuji.

 

(Schůze skončila ve 4.22 hodin.)

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:57.




Přihlásit/registrovat se do ISP