Středa 27. dubna 2022, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Markéta Pekarová Adamová)

80.
Návrh na volbu členů dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury

Bod byl přerušen 6. 4. tohoto roku na 16. schůzi Poslanecké sněmovny. Vidím, že už je u pultíku připraven pan předseda volební komise Martin Kolovratník. Já tedy poprosím, aby zopakoval kandidáty, kteří právě do druhého kola postupují. Máte slovo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji za slovo. Prosím velmi stručně, kolegyně, kolegové, o klid, než zrekapituluji předchozí dění ve volebních bodech, bude to velmi stručné. Paní předsedkyni děkuji za uvedené a navážu na ni. Ten první, volba členů - teď už člena - dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury, je to orgán, do kterého se volí pět členů. My se nacházíme v druhém kole první volby a tady se omezím pouze na konstatování, že 6. dubna Sněmovna obsadila čtyři místa dozorčí rady SFDI a byli to pánové Ivan Adamec, Karel Havlíček, Jindřich Lechovský a Pavel Šustr.

Nyní v druhém kole nám zbývá obsadit nebo zvolit jedno místo, zatím neobsazené, a je to na funkční období čtyřleté. Do druhého kola z těch původně navržených postoupil jeden kandidát nebo je tam jeden postupující, a je to náš kolega pan poslanec Jan Hrnčíř, který měl v prvním kole 25 hlasů.

Protože se jedná o druhé kolo, není rozprava ani se nehlasuje. Prosím o přerušení bodu a otevření dalšího.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová Děkuji. Rozprava se již nevede, jak bylo řečeno, takže já přerušuji projednávání tohoto bodu na tajnou volbu.

 

A otevírám další bod, je to bod číslo

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:57.




Přihlásit/registrovat se do ISP