Středa 6. dubna 2022, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Markéta Pekarová Adamová)

87.
Návrh na odvolání členů dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury

Prosím opět pana předsedu volební komise Martina Kolovratníka, aby nás tímto bodem provedl.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Teď v několika bodech na návrh volební komise budeme odvolávat, možná mohu použít slovo vyprazdňovat, různé státní fondy. Je to za prvé v souladu se zákonem, kdy dozorčí rady těchto státních fondů volí a odvolává Poslanecká sněmovna, a je to také v souladu s tím, že jsme jako volební komise o tento krok byli požádáni, abychom ho zde na plénu Sněmovny teď v novém volebním období připravili.

První bod je dozorčí rada Státního fondu dopravní infrastruktury, kde v souladu s § 9 zákona č. 104/2000, o SFDI, jak už jsem řekl, na návrh sdružení poslaneckých klubů SPOLU přijala volební komise 25. března usnesení číslo 51, kterým je navrhováno Poslanecké sněmovně odvolat dosavadní nebo stávající členy dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury k dnešnímu dni. Jedná se o pány Ivana Fencla, Pavla Hojdu, Romana Onderku, Pavla Pustějovského a Zbyňka Stanjuru. Je to usnesení 51 volební komise ze dne 25. března. S navrženými na odvolání jsem vás seznámil a volební komise zde, pokud bude vůle nebo většinová vůle Poslanecké sněmovny, navrhla provést toto odvolání veřejně pomocí hlasovacího zařízení. Informaci obdrželi předsedové všech poslaneckých klubů. A pokud jak v tomto bodě, tak i pak těch dalších ta místa budou uvolněna, Sněmovna odvolá dosavadní členy, tak tím splníme podmínku nutnou k dalším volebním bodům, tedy k možnosti ty fondy nebo dozorčí rady nově naplnit.

Nyní, paní předsedající, prosím o otevření rozpravy, a tady konstatuji, že o návrhu na veřejné hlasování se nehlasuje.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová Ano, já děkuji panu předsedovi a otevírám rozpravu, do níž nevidím žádného přihlášeného, tudíž rozpravu končím.

Ptám se, zda máte zájem o závěrečné slovo? Vidím, že nikoliv.

Protože zazněl návrh na hlasování veřejné pomocí hlasovacího zařízení, tak zahajuji... Ano, je tady zájem o odhlášení všech přítomných. Prosím tedy, abyste se opětovně přihlásili svými identifikačními kartami.

 

A opakuji, že se jedná o návrh na odvolání stávajících členů dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury, jejichž jména tady pan předseda Kolovratník všechna oznámil.

Zahajuji hlasování o předneseném návrhu a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování číslo 129 přihlášeno 176, pro 167, proti 1. Návrh byl přijat.

 

My jsme se vypořádali s veškerým obsahem tohoto bodu, já ho tímto uzavírám.

 

A přecházím k bodu číslo

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:57.




Přihlásit/registrovat se do ISP