Pátek 18. února 2022, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

Předcházející část projednávání bodu pořadu schůze

 

(pokračuje Martin Kolovratník)

88.
Návrh na jmenování člena kontrolní rady Grantové agentury České republiky

I tady se volby zúčastnil 181 poslanec, kvorum tedy 91, počet odevzdaných lístků 180, neodevzdaný 1. Robert Čep získal 54 hlasy, Marek Hodulík 1, David Honys 1, Igor Kotlán 1, Aleš Lebeda 0, Jiří Mikulec 79, Martin Novák 7, Václav Rejholec 0 a Štěpánka Zemanová 1. Znamená to, že v prvním kole nebyl nikdo zvolen.

Podle volebního řádu Poslanecké sněmovny do druhého kola postupují dva kandidáti, tedy dvojnásobek počtu neobsazených míst s nejvyšším počtem hlasů, to znamená, že do druhého kola postupuje pan Robert Čep s 54 hlasy a pan Jiří Mikulec se 79 hlasy. Předpokládám předběžně, že druhé kolo bychom uskutečnili v dalším týdnu Poslanecké sněmovny, který bude na začátku března.

Tolik k bloku volebních bodů. Mé vystoupení tímto končí, děkuji za pozornost a předávám paní předsedající slovo.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová Také děkuji. Já tedy také blahopřeji panu Havlíčkovi ke zvolení místopředsedou a těším se na spolupráci.

Konstatuji, že tedy tím pádem 82. a 87. bod máme již uzavřený, 88. přerušený, abychom mohli následně uskutečnit druhé kolo.

Vzhledem k tomu, že jsme tímto vyčerpali všechny body na 9. schůzi pro dnešní jednací den, přerušuji 9. schůzi Poslanecké sněmovny, a to do středy 2. března 2022 do 9 hodin, neboť v úterý 1. března 2022 dle schváleného časového harmonogramu projedná rozpočtový výbor za účasti zpravodajů výborů usnesení výborů ke sněmovnímu tisku 144, což je vládní návrh zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2022.

Připomínám tedy, že potřebujeme teď několik minut na přenastavení hlasovacích zařízení a podobně, takže zahájení další přerušené schůze... Tedy pět minut máme přestávku, než budeme pokračovat v přerušené 11. schůzi. Sejdeme se tedy znovu ve 14.39 hodin.

 

(Schůze přerušena ve 14.34 hodin.)

Aktualizováno 26. 1. 2024 v 15:19.




Přihlásit/registrovat se do ISP