Středa 1. prosince 2021, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

Předcházející část projednávání bodu pořadu schůze

 

(pokračuje Olga Richterová)

2.
Vládní návrh zákona o mimořádném příspěvku zaměstnanci při nařízené karanténě
/sněmovní tisk 50/ - zkrácené jednání

Pozměňovací návrhy byly všem rozdány na lavice. Nyní tedy otevíráme třetí čtení. Opět poprosím, paní ministryně zůstává, pan zpravodaj také již přišel, děkuji. A protože podle § 99 odst. 7 zákona o jednacím řádu může ve zkráceném jednání následovat třetí čtení návrhu zákona bezprostředně po čtení druhém, zahajuji třetí čtení tohoto návrhu zákona a očekávám, že pan zpravodaj výboru pro sociální politiku, poslanec Jan Bauer, bude spolu se mnou sledovat rozpravu, kterou tímto otevírám. Je tedy otevřená rozprava. Co se týče rozpravy, nevidím, že by se někdo do ní hlásil, proto tedy rozpravu končím.

Poprosím, zda je zájem o závěrečná slova? Paní zástupkyně navrhovatele nemá, pan zpravodaj nemá.

Takže jdeme hlasovat o pozměňovacích návrzích. Nejprve poprosím pana zpravodaje, aby nás seznámil s procedurou.

 

Poslanec Jan Bauer: Vážená paní místopředsedkyně, ta procedura je velmi jednoduchá, máte ji před sebou na stole. K tomuto sněmovnímu tisku byl podán pouze jeden pozměňovací návrh, o kterém budeme hlasovat jako o prvním. Následně bude hlasování o návrhu zákona jako celku. Ze slušnosti dodávám, že nebyl podán návrh na zamítnutí, což asi tady nebylo řečeno na mikrofon.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji. Má někdo námitku ke stanovené proceduře? Předpokládám, že nikoli, ale opět je nutno se optat.

Zagonguji.

 

Nyní o této navržené proceduře zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem procedury souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti navržené proceduře?

hlasování číslo 18 bylo ze 178 přítomných poslanců 175 poslanců a poslankyň pro, proti 0. Konstatuji, že návrh procedury byl schválen. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Jan Bauer: Nejprve se vypořádáme s tím pozměňovacím návrhem, který dnes zazněl dopoledne na výboru pro sociální politiku. Chtěl bych vám jenom říci, a vidíte to na těch papírech, že se skládá ze dvou bodů. Za prvé se tam mění účinnost z původního 30. června na 28. února, to je to zkrácení zepředu, a pak je tam to druhé zkrácení z původního 31. října 2021 na 30. listopadu 2021. O měsíc z každé strany zkrácený návrh tohoto zákona.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji vám, pane zpravodaji, a poprosím o postoj k tomuto, o stanovisko k tomuto pozměňovacímu návrhu paní ministryni. (Neutrální.) A pana zpravodaje? (Výbor doporučuje.) Děkuji.

 

Zahajuji tedy hlasování o tomto pozměňovacím návrhu. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

hlasování číslo 19 ze 178 přítomných poslanců a poslankyň pro návrh hlasovalo 157, proti 0. Konstatuji, že tento návrh usnesení byl schválen.

 

Poslanec Jan Bauer: A teď bychom se, vážená paní místopředsedkyně, mohli, protože již nebyl podán žádný jiný pozměňovací návrh, vypořádat s tímto návrhem zákona jako s celkem.

 

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Děkuji a přikročíme tedy k hlasování o celém návrhu zákona. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o mimořádném příspěvku zaměstnanci při nařízené karanténě, podle sněmovního tisku 50, ve znění schváleném Poslaneckou sněmovnou."

Ještě jednou zagonguji, abychom byli v sále všichni, kdo chtějí hlasovat, a vypadá to, že jsme.

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Prosím, kdo je proti?

Bylo to hlasování číslo 20. Přihlášeno 178 přítomných poslanců, pro návrh hlasovalo 178, proti 0. Konstatuji, že návrh byl schválen.

 

Končím projednávání tohoto bodu a nyní přistupujeme k přerušenému bodu číslo

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:57.




Přihlásit/registrovat se do ISP