Úterý 23. listopadu 2021, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Jan Bartošek)

4.
Návrh na potvrzení platnosti usnesení, kterými Poslanecká sněmovna
upravila své vnitřní poměry a podrobnější pravidla jednání
v letech 1996 až 2021 (2. až 8. volební období)
/sněmovní dokument 61/

Na začátku tohoto volebního období dne 12. října 2021 vám byl k seznámení a k předběžnému posouzení doručen na jednotlivé poslanecké kluby pracovní návrh. Dále vám byl doručen sněmovní dokument 61, který obsahuje návrh usnesení Poslanecké sněmovny a přehled všech usnesení, kterými Poslanecká sněmovna upravila své vnitřní poměry ve 2. až 8. volebním období.

Proto se tedy nyní táži zástupců jednotlivých poslaneckých klubů, zda mají nějaké návrhy? Nikoho nevidím, že by se hlásil za poslanecké kluby.

Je-li tomu tak, zahajuji všeobecnou rozpravu a táži se, zda se k tomuto bodu někdo hlásí do všeobecné rozpravy? Nevidím žádného přihlášeného, v tom případě rozpravu končím.

Vzhledem k tomu, že nebyly předneseny žádné návrhy, přistoupíme k rozpravě podrobné. Ani zde nevidím nikoho, že se hlásí. V tom případě bych odkázal na usnesení, které vám bylo zasláno. Pro pořádek ho přečtu, protože jsme v podrobné rozpravě: "Poslanecká sněmovna stanoví, že usnesení, kterými Poslanecká sněmovna upravila své vnitřní poměry a podrobnější pravidla jednání v letech 1996 až 2021, 2. až 8. volební období, jejichž závazné znění je uvedeno v příloze, ve znění pozdějších usnesení, zůstávají v platnosti i v 9. volebním období."

Táži se, zda se v podrobné rozpravě ještě někdo hlásí? Nevidím, končím podrobnou rozpravu. Vzhledem k tomu, že v podrobné rozpravě byl načten pouze návrh, který byl součástí usnesení, tak bych dal hlasovat pouze o něm.

 

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro návrh, jak byl přečten v podrobné rozpravě? Prosím, zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Je to hlasování číslo 27, přihlášeno je 186 poslankyň a poslanců, pro návrh 174, proti nikdo. Konstatuji, že návrh usnesení byl přijat.

Končím projednávání tohoto bodu.

 

Otevírám další bod, a to je

Aktualizováno 6. 11. 2023 v 15:57.




Přihlásit/registrovat se do ISP