Středa 11. září 2024, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Aleš Juchelka)

29.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon), ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony
/sněmovní tisk 710/ - druhé čtení

Z pověření vlády předložený návrh zákona uvede pan ministr zemědělství Marek Výborný, ten ale v tuto chvíli přítomen není, bude ho zastupovat pan ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka. Takže já vás poprosím, pane ministře, máte slovo.

 

Místopředseda vlády, ministr práce a sociálních věcí ČR Marian Jurečka: Děkuji. Já bych určitě i rád klidně uvedl tuto novelu veterinárního zákona, ale pan ministr Výborný mě poprosil i s ohledem na to, že teď řeší už nějaké věci z hlediska případných příprav na intenzivní deště, které jsou hlášeny, s kolegy z podniků jednotlivých povodí, tak on poprosil a avizoval to tady předsedům poslaneckých klubů, zdali by bylo možné tento bod přerušit a pokračovat v něm v úterý příští týden. Je to materie, která, myslím, že je důležité, aby tady pan ministr byl osobně. Tak jestli o to také mohu požádat. Děkuju.

 

Místopředseda PSP Aleš Juchelka: Taktéž děkuji. Ještě mám návrh, pane ministře, zdali byste to mohl upřesnit ještě, kdy to tam zařadíme v to úterý?

 

Místopředseda vlády, ministr práce a sociálních věcí ČR Marian Jurečka: Já jsem se ptal, jestli pan ministr má nějaký konkrétní návrh, na který bod. A říkal, že to nechává na dohodě předsedů poslaneckých klubů, takže předpokládám, že toto bychom vyřešili v úterý ráno. Takže teď já nedávám návrh, aby to byl nějaký konkrétní bod, jenom prosím na úterý.

 

Místopředseda PSP Aleš Juchelka: V tomto případě budeme hlasovat o procedurálním návrhu pana ministra, to znamená, přerušit tady tento bod do úterního jednání Poslanecké sněmovny. Zagonguji, přivolám své kolegy z předsálí a chvilku počkáme, než všichni dorazí. Jenom pro ty, kteří přichází, znovu zopakuji, že budeme hlasovat o procedurálním návrhu pana ministra Jurečky.

Také vidím a vnímám, že je tady žádost o odhlášení, tím pádem vás všechny odhlašuji a prosím, abyste se přihlásili svými kartami.

 

Než se počet poslanců a poslankyň ustálí, zopakuji, že budeme hlasovat o procedurálním návrhu pana ministra Jurečky o přerušení tohoto bodu do úterního dne.

V tuto chvíli zahajuji hlasování. Kdo je pro? Proti?

Hlasování číslo 58, přihlášeno 110 poslanců, pro 110, žádný proti. Tím pádem tento návrh byl přijat.

 

Přerušuji tady tento bod do úterního jednání Poslanecké sněmovny.

 

Před námi je bod

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 26. 9. 2024 v 22:51.




Přihlásit/registrovat se do ISP