Středa 18. září 2024, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Jan Bartošek)

209.
Návrh na volbu člena Rady České tiskové kanceláře

A já vás prosím, pane předsedo, abyste se ujal slova.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Tak je to první volba, první kolo, z toho důvodu, že 25. září skončí funkční období členovi rady ČTK panu Davidu Soukupovi.

Volební komise s malým předstihem vyhlásila lhůtu, která byla do 5. září, a obdrželi jsme návrh pouze jeden od klubu hnutí ANO, a ten návrh je opět pan David Soukup. Toto jsme přijali do usnesení číslo 140 per rollam ze dne 5. září. Ani zde zvláštní zákon způsob volby nestanoví, volební komise tedy navrhuje volbu tajnou, dvoukolovou, a pokud bude úspěšná, tak podtrhuji, že zvolený člen zahájí svoje nové pětileté funkční období, zde by to byl tedy kandidát pan David Soukup a podle zákona může kandidovat dvakrát za sebou, nejdříve dnem 26. září, kdy skončí to předchozí období. I zde prosím, pane předsedající, otevření rozpravy a poté hlasovat o návrhu na tajnou volbu.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Otevírám rozpravu a ptám se, kdo se hlásí? Žádnou přihlášku nevidím, rozpravu končím. Ptám se na závěrečné slovo? (Poslanec Kolovratník: Nemám.)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Prosím, navrhněte způsob volby.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Prosím hlasovat o návrhu na tajnou volbu.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tajnou volbu? Zmáčkněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 135, přihlášeno je 137 poslankyň a poslanců, pro 106, proti 1. S návrhem byl vysloven souhlas.

 

Volba bude provedena tajně a já přerušuji projednávání tohoto bodu.

 

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Nyní otevřeme bod, který se týká dnešních voleb.

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 26. 9. 2024 v 22:51.




Přihlásit/registrovat se do ISP