Středa 18. září 2024, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Jan Bartošek)

207.
Návrh na volbu člena dozorčí rady Státního fondu podpory investic

Prosím, aby se slova ujal předseda volební komise Martin Kolovratník. Máte slovo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuju za slovo. Dobré odpoledne. Tedy od zajištění těch krajských voleb, přesunu teď k našim v uvozovkách volbám tady v Poslanecké sněmovně, a jak bylo řečeno, čekají nás čtyři volby. Všechny komise navrhne provést volbou tajnou ve Státních aktech.

První bod je volba člena dozorčí rady Státního fondu podpory investic, je to první volba, první kolo, připravená již od konce června, kdy 30. 6. rezignovala na člena dozorčí rady Státního fondu podpory investic bývalá místopředsedkyně Sněmovny paní Klára Dostálová. Je tam tedy jedno volné místo. Volební komise ještě 1. července vyhlásila lhůtu na nominace do 8. července. A obdržela jeden návrh od klubu hnutí ANO na paní poslankyni Evu Fialovou. Tento návrh jsme přijali v usnesením per rollam číslo 136 z 8. července. (V sále je hluk.)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Já vás poprosím, kolegyně a kolegové o ztišení. Děkuji.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji moc. V usnesení konstatujeme, že zvláštní zákon způsob volby nestanoví, volební komise navrhuje volbu tajnou a nově zvolenému členovi započne jeho čtyřleté funkční období dnem volby, pokud tedy volba bude úspěšná.

Toto místo je v tuto chvíli, jak jsem řekl, neobsazené. Prosím, pane předsedající, o otevření rozpravy k tomu bodu a pak o hlasování na návrh na tajnou volbu.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Ano. Otevírám rozpravu a ptám se, zda chce někdo vystoupit k tomuto bodu? Žádnou přihlášku nevidím, rozpravu končím. Ptám se, zda chcete závěrečné slovo? (Poslanec Kolovratník: Nechci.) Není tomu tak. A nyní tedy prosím, abyste navrhl způsob volby.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Tak volební komise navrhuje v souladu se svým usnesením provést volbu tajným způsobem. Prosím, abychom o tom rozhodli hlasováním.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: A já zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro provedení tajné volby? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 133, přihlášeno je 134 poslankyň a poslanců, pro 88, proti 1 hlas.

 

Zvolili jsme volbu tajnou. Tak já přerušuji tento bod. Je to tak správně, pane předsedo? (Poslanec Kolovratník: Ano.) A já otevírám další bod dnešního jednání, a tím je

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 26. 9. 2024 v 22:51.




Přihlásit/registrovat se do ISP