Čtvrtek 12. září 2024, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Markéta Pekarová Adamová)

218.
Návrh časového harmonogramu projednávání vládního návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2025 a střednědobého výhledu státního rozpočtu České republiky na léta 2026 a 2027 v Poslanecké sněmovně a jejích orgánech
/sněmovní dokument 4798/ - prvé čtení

Sněmovní dokument 4798 obsahuje usnesení rozpočtového výboru číslo 399 z jeho 48. schůze ze dne 4. září 2024, jehož přílohou je i návrh usnesení Poslanecké sněmovny.

Předložený návrh uvede za předsedu výboru pan poslanec Miloš Nový, kterého prosím, aby se ujal slova, a vás, kolegyně a kolegové, žádám o ztišení.

 

Poslanec Miloš Nový: Děkuji za slovo, paní předsedkyně.

Vážené kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych vás v zastoupení předsedy rozpočtového výboru, pana poslance Josefa Bernarda, seznámil s usnesením rozpočtového výboru číslo 399 k časovému harmonogramu projednávání vládního návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2025 a střednědobého výhledu státního rozpočtu České republiky na léta 2026 a 2027, které projednal rozpočtový výbor na své 48. schůzi 4. září 2024. Usnesení s přílohou je evidováno v systému jako sněmovní dokument 4798, takže s vaším dovolením bych zde nenačítal jednotlivých 14 bodů předkládaného harmonogramu. V případě vašich námitek přílohu přečtu doslova.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Děkuji. Nyní tedy prosím pana poslance Miloše Nového, aby od stolku zpravodajů se mnou sledoval všeobecnou rozpravu. Tu tímto otevírám. Do všeobecné rozpravy nevidím přihlášeného, proto ji končím a přistoupíme k rozpravě podrobné. Pan poslanec Nový avizoval, že právě v ní vystoupí, nikdo jiný se zatím nehlásí, tak jej tedy prosím, aby se ujal slova.

 

Poslanec Miloš Nový: Děkuji za slovo. Takže jak jsem předznamenal, seznámím vás s návrhem usnesení. Poslanecká sněmovna schvaluje časový harmonogram projednávání vládního návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2025 a střednědobého výhledu státního rozpočtu České republiky na léta 2026 a 2027 podle sněmovního dokumentu 4798.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Děkuji. Nikdo další se v podrobné rozpravě o slovo nehlásí, proto podrobnou rozpravu končím. Je zájem o závěrečné slovo, pane poslanče? Předpokládala jsem, že nikoliv. Návrh usnesení byl přednesen, já tedy přivolám kolegyně a kolegy z předsálí, abychom o něm dali hlasovat.

Zahajuji tedy hlasování, ptám se, kdo je pro dané usnesení, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V 66. hlasování přihlášeno 127 přítomných, pro 108, proti nikdo. A já tedy konstatuji, že návrh usnesení byl schválen.

Končím projednávání bodu 218. Děkuji panu poslanci za uvedení.

Pan ministr Blažek ruší svou omluvu.

Nyní tedy otevírám bod

Aktualizováno 26. 9. 2024 v 22:51.




Přihlásit/registrovat se do ISP