Středa 11. září 2024, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

(pokračuje Aleš Juchelka)

12.
Vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o integračním sociálním podniku
/sněmovní tisk 662/ - druhé čtení

Nacházíme se ve druhém čtení. Z pověření vlády předložený návrh zákona uvede pan místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka. Já ho také prosím, aby se ujal slova.

 

Místopředseda vlády, ministr práce a sociálních věcí ČR Marian Jurečka: Děkuji. Zase velmi stručně, jako jsem to říkal u předchozího bodu.

Toto jsou zákony, které souvisejí s tím předchozím bodem, změnové, takže já tady poprosím, aby to bylo přerušeno a zařazeno na projednávání v pátek.

Nevím, jak si poradit ještě s tím, co tady říkal pan předseda sociálního výboru Vítek Kaňkovský, on navrhoval přímo, aby to byl druhý a třetí bod toho pátečního jednání, což u toho předchozího bodu už jsme takto v tom hlasování nehlasovali, tak nevím jak, pane předsedající, si s tím teďka poradit, jestli to případně v pátek dořešíme ráno na začátku schůze.

 

 

Místopředseda PSP Aleš Juchelka: Jako první bod je v pátek veřejný ochránce práv, to znamená dětský ombudsman, jako druhý bod by byl tady ten bod, který jsme odhlasovali, to znamená sněmovní tisk 661, a hned za ním by byl bod 662, to je ten související zákon o sociálním integračním podniku.

 

Takže v tuto chvíli budeme hlasovat procedurální návrh pana ministra Jurečky, a to, že přerušujeme tady tento tisk, a to do pátku.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 57, bylo přihlášeno 118 poslankyň a poslanců, pro 112, proti žádný. Tento návrh byl přijat.

 

Tento bod přerušuji do pátečního jednání. Děkuji.

Otevíráme další bod

 

Následující část projednávání bodu pořadu schůze

Aktualizováno 26. 9. 2024 v 22:51.




Přihlásit/registrovat se do ISP