(11.40 hodin)

 

Poslanec Petr Skokan: Vážený pane předsedající, přes váš výklad - já mám jiný právní výklad a žádám, aby o tom bylo hlasováno.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobrá. Takže, jak vidíte, pan poslanec Skokan trvá na tom hlasování, nebo na své námitce takto, takže on namítá proti postupu řídícího, tedy proti mému postupu, a já o této námitce nechám hlasovat.

Takže nejdříve se zeptám na počet přítomných. Opět prosím počet přítomných. Už se těším na třetí čtení. Počet přítomných. Nemusíte zvedat ruce, stačí, když budete v klidu sedět, oni (skrutátoři) si vás už spočítají... (Děje se.)

 

Můžeme hlasovat, kdo je pro. Kdo souhlasí s námitkou pana poslance Skokana. Kdo je pro, přijmout tuto námitku. Kdo je pro, zvedne ruku - proti postupu řídícího. Bylo to sečteno na 6, dokonce už to mám. A ptám se, kdo je proti námitce pana Skokana...

Ano, už jsme byli kousek od zpochybnění hlasování, ale podařilo se domluvit. Prosím vás, číslo hlasování je 3, počet přítomných 192, pro hlasovalo 7, proti 184. Neopraví mě nikdo? (Nejsou námitky.) Takže 7 pro, 184 proti. To je výsledek tohoto druhého hlasování.

 

Teď snad můžeme pokročit v pořadu schůze. Zazněly tady návrhy na změnu pořadu. Návrh pana poslance Bendy. Ten návrh byl zařadit nový bod číslo 2, byl to návrh, bod by přednesla paní předsedkyně Němcová, byla by to Informace předsedkyně paní Němcové o podpoře vlády parlamentní většiny, tak jsem to zachytil. Je to tak potvrzeno. (Nejsou námitky.)

Takže teď budeme hlasovat o zařazení tohoto bodu 2 navrženého panem poslancem Bendou. Nyní hlasujeme. Znovu se musím zeptat na počet přítomných. Prosím, aby byl spočítán v této chvíli ve Sněmovně. (Děje se.) Můžeme? (Probíhá počítání přítomných.) Prosím vás, máte přítomné sečtené? Můžeme.

 

Budeme tedy hlasovat o návrhu pana poslance Bendy zařadit bod číslo 2, informaci, předsedkyně Sněmovny. Kdo je pro, zařadit tento nový bod číslo 2, informaci předsedkyně Sněmovny, zvedne ruku. Prosím počítat. (Děje se.) Je to sečteno? Můžeme? (Hlasy sečteny.) Kdo je proti? (Probíhá ruční sčítání hlasů.) Je to sečteno? (Hlasy sečteny.)

Kolegové, máme tady hlasování číslo 4, počet přítomných je 193, pro hlasovalo 101, proti 90. Takže byl přijat návrh pana poslance Bendy.

 

Ale pan poslanec Benda měl i další návrh, to byl návrh, abychom hlasovali, že se budeme zabývat třetími čteními - zeptám se, jestli na tom trvá za těchto okolností - po 14. hodině. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Marek Benda: Pane místopředsedo, já si přeji, abychom obecně odhlasovali, že můžeme dnes hlasovat i po 14. hodině a zítra třetí čtení, samozřejmě pokud dojdeme k situaci, že nebude stále provozuschopné hlasovací zařízení, tak to odložíme na zítřek na ráno. Všichni asi tušíme, v tomhle procesu se nedá dělat třetí čtení. Ale šlo mi o to, pokud budeme schopni, tak abychom ten proces urychlovali. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP