(Jednání pokračovalo v 11.30 hodin.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, pět minut uběhlo, já vás zvu, abyste znovu zaplnili Sněmovnu, protože budeme pokračovat. Ještě zagonguji a prosím, aby se všichni dostavili zpátky do sněmovny, abychom mohli pokračovat. Opakuji tedy ještě jednou, prosím všechny poslance, aby se vrátili do sněmovny, vrátíme se k pořadu schůze, který ještě nemáme schválen, takže vás žádám, abyste se znovu posadili.

Dámy a pánové, už jsme všichni, ještě naposledy zagonguji a prosím, abyste se posadili.

Nejdříve se budeme muset vypořádat s tím návrhem, který tady zazněl z úst poslance Skokana. Připomenu vám, že to byl jeho návrh na odročení jednání o deset dní, a já to teď shrnu.

Ten první návrh na odročení, který chtěl hlasovat pan poslanec Skokan, byl návrh... Ještě bych požádal skrutátory, jestli jsou přítomni. Jsou tady, tak s nimi můžeme počítat.

Jenom ten první návrh, který tedy chci nechat hned hlasovat, to byl nesouhlas, který se týkal té lhůty pěti dnů. To byl první návrh a ten budeme nyní hlasovat.

Takže prosím, vážení kolegové, hlasujeme návrh pana poslance Skokana na odročení o deset dní. Zdůvodnění: nebyla mu dodána pozvánka ve lhůtě pěti dnů.

Prosím tedy, kdo je pro odročit jednání Sněmovny? Prosím, spočítejte to. Kdo je pro odročení jednání Sněmovny, zvedněte ruku. Já se omlouvám, nemusíte hlasovat, položte ruce, protože se musím nejdřív zeptat na přítomné.

Takže nyní poprosím, kdo je přítomen, ať zvedne... Stav přítomných. Kdo je přítomen, ať zvedne ruku. (Pobavení v sále.) Ne, ne! Kdo je přítomen, můžete sedět, to nebylo zcela vážně. Skrutátorky ať tedy sečtou přítomné. Jenom mi sdělte, že už to máte.

 

Tak a budeme hlasovat pro, tak se ptám, kdo je pro návrh pana poslance Skokana nechat odročit o deset dní. Kdo je pro? (Sčítání hlasů.) Sečteno, máme to sečteno. Tak se můžeme zeptat, kdo je proti odročení jednání Sněmovny. Prosím sečíst. (Děje se.)

Vážení kolegové, hlasování je číslo 2, počet přítomných 187, pro hlasovalo 7, proti hlasovalo 180.

 

A teď tu máme druhý návrh pana poslance Skokana, ve kterém, pokud si vzpomínáte, poslanec Skokan argumentoval tím, že nebyly informovány kluby a výbory, jak to říkal ve svém návrhu.

Vážení kolegové, já se tedy domnívám, že i kdybychom dokonce vzali ten § 85, tak by to bylo tak, že všichni poslanci byli informováni, jak jsem si ověřoval, elektronicky i písemně pozvánkami na tuto schůzi, ve které ta žádost vlády o vyslovení důvěry je. Takže se domnívám, že je to nehlasovatelné. Pokud s tím pan poslanec Skokan nesouhlasí, může podat námitku, ale já jsem přesvědčen, že bylo v tomto bodě učiněno zadost a že byly vlastně de facto informovány i kluby a výbory a ten protest mi nepřipadá relevantní. Ale není to na mně, je to na Sněmovně a pan poslanec Skokan může podat námitku a já ji nechám hlasovat.

Takže záleží na vás, pane poslanče. Takže bych jenom poprosil, abyste to učinil takto, pokud chcete, abyste ji podal. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP