(17.40 hodin)
(pokračuje Parkanová)

O návrhu tak, jak byl přednesen, zahajuji hlasování a ptám se vás, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 88 z přihlášených 115 poslanců pro 112, proti jeden. Návrh byl přijat a já mohu konstatovat, že tento návrh jsme přikázali k projednání výboru zahraničnímu.

 

Konečně můžeme přistoupit k poslednímu návrhu a tím je

 

81.
Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení
souhlasu s ratifikací Protokol mezi Českou republikou a Chorvatskou republikou
ke Smlouvě mezi Českou republikou a Chorvatskou republikou o zamezení
dvojího zdanění v oboru daní z příjmu a z majetku,
který byl podepsán v Záhřebu dne 4. října 2011
/sněmovní tisk 534/ - prvé čtení

Za omluveného ministra financí i tento návrh uvede ministr zemědělství Petr Bendl. Prosím, aby se ujal slova.

 

Ministr zemědělství ČR Petr Bendl Děkuji za slovo. Na rozdíl od Guernsey věřím, že všichni víme, kde je Chorvatsko. A proto vás prosím o podporu tohoto materiálu a této dohody a puštění do druhého čtení.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Děkuji panu ministrovi a prosím, aby se slova ujal zpravodaj pro prvé čtení pan poslanec František Novosad. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec František Novosad: Děkuji, vážená paní místopředsedkyně, vážené dámy a pánové. Smlouvu mezi Českou republikou a Chorvatskou republikou o zamezení dvojího zdanění v oboru daní z příjmu a z majetku, která byla podepsána v Záhřebu dne 4. října 2011, doporučuji projednat v zahraničním výboru. (Potlesk poslanců KSČM.)

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Děkuji panu zpravodajovi. Otevírám obecnou rozpravu, do které nemám žádnou přihlášku písemnou a nevidím, že by se do této rozpravy někdo hlásil. Rozpravu proto ukončuji.

Budeme se zabývat návrhem na přikázání výborům k projednání. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání výboru zahraničnímu. Má někdo jiný návrh? Navrhuje někdo další výbor? Nikdo se nehlásí.

 

Budeme tedy hlasovat o tom, zda předložený návrh přikazujeme k projednání výboru zahraničnímu.

Zahajuji hlasování. Ptám se vás, kdo je pro, stiskněte prosím tlačítko ano. Kdo je proti?

V hlasování číslo 89 z přihlášených 115 poslanců pro 111, proti 1. Návrh byl přijat a já mohu konstatovat, že tento vládní návrh jsme přikázali k projednání výboru zahraničnímu.

 

Kolegyně, kolegové, tím končí dnešní jednací den. Děkuji všem za spolupráci, přeji hezký večer a sejdeme se zítra ráno v 9 hodin.

 

(Jednání skončilo v 17.43 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP