Neautorizováno !


 

Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
24. června 2005 v 9.02 hodin

Přítomno: 169 poslanců

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji dnešní jednací den naší 45. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás srdečně vítám. Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo požádal o vydání náhradní karty.

Dovolte mi sdělení. Do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti na dnešním jednání tito poslanci: Eva Dundáčková, která je na lékařském vyšetření, Petr Kott z důvodu hospitalizace, Vladimír Laštůvka, který je stále na služební cestě do Mexika, Chile a Argentiny, Ladislav Urban, který je na studijní cestě v Dortmundu, a poslanci Miroslav Beneš, Václav Exner, Miloš Kužvart, Petr Lachnit, Jaroslav Lobkowicz, Miloš Melčák, Miroslava Němcová a Oldřich Vojíř, kteří jsou všichni na zasedání Parlamentního shromáždění Rady Evropy ve Štrasburku.

Pan poslanec Vlastimil Dlab má náhradní kartu č. 8.

Z členů vlády se omlouvají z dnešního jednání: předseda vlády pan Jiří Paroubek je na státní návštěvě Japonska a Čínské lidové republiky, pan ministr životního prostředí Libor Ambrozek na zasedání Rady ministrů životního prostředí v Lucemburku, paní ministryně Petra Buzková je na zahraniční pracovní cestě, ze zdravotních důvodů ministr kultury Pavel Dostál. Na odpoledne je hlášena omluva pana ministra financí Bohuslava Sobotky. Pan ministr Milan Urban je také do dnešního dne na služební cestě do Mexika, Chile a Argentiny. To jsou zatím všechny omluvy.

Na dnešní dopoledne podle jednacího řádu máme zařazena třetí čtení návrhů zákonů s tím, že budeme začínat bodem č. 90, ale až poté, co vyslechneme vaše návrhy ke změně programu.

Jako první se přihlásil místopředseda Poslanecké sněmovny Ivan Langer. Prosím, pane místopředsedo, máte slovo.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Vážený pane místopředsedo, kolegyně a kolegové, dovoluji si vám navrhnout přeřazení sněmovního tisku 1002, což je vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, na závěr prvních čtení. Tento návrh předkládám v souhlasu jak se zpravodajem, tak i s panem ministrem vnitra, se kterým jsme se na tomto procedurálním návrhu dohodli. Tedy tisk 1002 na závěr prvních čtení.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Písemně mám k pořadu schůze přihlášku pana poslance Evžena Snítilého. Připraví se pan poslanec Zdeněk Koudelka. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Evžen Snítilý: Děkuji, pane místopředsedo. Vážená vládo, dámy a pánové, dovolte mi, abych předložil návrh na přesunutí bodu 61, sněmovní tisk 965, bodu 62, sněmovní tisk 998, a bodu 63, sněmovní tisk 999, na úterý 26. 8. jako první, druhý a třetí bod našeho jednání. Krátké zdůvodnění. Vyhovuji tak přání pana ministra pro místní rozvoj Radka Martínka. Jsou to velice důležité body, je to stavební zákon a zákony související. Bude větší klid na projednávání těchto zákonů.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pane poslanče, já vás tady ještě chvilku pozdržím. Sdělím vám, že Sněmovna už rozhodla včera na návrh pana poslance Miroslava Kalouska, že prvním bodem v úterý bude bod č. 145, úvěr EUROFIMA, kvůli kterému se včera odpoledne sešly výbory rozpočtový a hospodářský, takže jestli to může být druhý, třetí a čtvrtý bod. (Navrhovatel souhlasí.) Nyní pan poslanec Zdeněk Koudelka.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Vážený pane předsedající, navrhuji, aby bod č. 68, vládní návrh novely zákona o advokacii, tisk 975, byl zařazen dnes pevně jako první bod odpoledne. Navrhuji to jako zpravodaj, protože předkladatel pan ministr spravedlnosti má být příští týden z jednání Poslanecké sněmovny v den, kdy by to mohlo přijít na řadu, omluven. Proto navrhuji pevné zařazení.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Čili bod č. 68 jako první bod dnešního odpoledne. Má někdo další návrh k pořadu schůze? Není tomu tak. Takže tyto tři návrhy bychom odhlasovali. Já vás požádám o klid ve sněmovně.

Zaujměte svá místa, budeme hlasovat o jednotlivých návrzích.

 

Jako o prvním návrhu budeme hlasovat v hlasování pořadové číslo 287 o návrhu místopředsedy Langera, že tisk 1002 zařadíme jako poslední bod prvních čtení, to znamená, tak jak jsme přesouvali na závěr prvních čtení, tento bude úplně poslední.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 287 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 287 z přítomných 132 pro 121, proti nikdo. Návrh byl přijat. Tisk 1002 bude posledním tiskem v prvních čteních.

 

Pan poslanec Snítilý navrhl, aby body 61, 62 a 63 byly druhým, třetím a čtvrtým bodem pevně zařazeným na úterý odpoledne 28. 6.

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 288, které jsem zahájil. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 288 z přítomných 140 pro 119, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Posledním procedurálním návrhem, o kterém budeme rozhodovat, je návrh pana poslance Zdeňka Koudelky, kdy jde o pevné zařazení bodu č. 68, tisk 975, jako první bod dnešního odpoledního jednání.

O tom rozhodneme v hlasování pořadové číslo 289, které jsem právě zahájil. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 289 z přítomných 146 pro 83, proti 2. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP