(Jednání pokračovalo v 16.16 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Vážené kolegyně, vážení kolegové, doufám, že vyhlášená pauza stačila k tomu, abychom se všichni připravili na závěrečná hlasování, která jsou nyní před námi. Já ještě svolávám všechny, kteří se chtějí zúčastnit těchto hlasování, aby přišli do jednací síně.

 

Vrátíme se v tuto chvíli opět k bodu

 

6.
Vládní návrh zákona, kterým se zkracuje doba, po kterou je představitelům státní moci
a některých státních orgánů, soudcům a státním zástupcům poskytován plat
při dočasné neschopnosti k výkonu funkce, a kterým se stanoví některá opatření
v nemocenském pojištění (péči) a v důchodovém pojištění
/sněmovní tisk 43/ - zkrácené jednání

 

Připomenu pouze, že podle § 99 odst. 7 zákona o jednacím řádu může ve zkráceném jednání následovat třetí čtení návrhu zákona bezprostředně po čtení druhém. Zahajuji tedy v tuto chvíli třetí čtení vládního návrhu zákona, který je uveden ve sněmovním tisku 43, a otevírám rozpravu. Táži se, zda se hlásí někdo o slovo do této rozpravy. Nevidím žádnou přihlášku, a proto rozpravu končím.

Na žádost z pléna vás všechny odhlašuji a prosím, abyste se znovu zaregistrovali svými kartami.

Zeptám se znovu pana ministra a paní zpravodajky, zda chtějí uplatnit právo závěrečného slova. Nechtějí. Prosím proto, aby se slova ujala zpravodajka k tomuto tisku paní poslankyně Emmerová, seznámila nás s návrhem procedury a provedla nás hlasováním.

 

Poslankyně Milada Emmerová: Vážená paní místopředsedkyně, vážení přítomní, dovolte mi, abych zrekapitulovala průběh projednávání bodu 6, sněmovní tisk 43, kde v obecné rozpravě vystoupilo celkem sedm poslanců. Byly podány tři pozměňovací návrhy a návrhy na dvě doprovodná usnesení, o kterých bychom měli v závěru hlasovat. Poněvadž nebylo přijato usnesení výboru pro sociální politiku a zdravotnictví, ale byla přednesena oponentní zpráva, tak o té bychom měli hlasovat v prvé řadě, dále pak o pozměňovacích návrzích, které byly předloženy, dále pak o celku zákona a konečně o doprovodných usneseních, přičemž jedno bylo protinávrhem proti původně proslovenému.

Paní místopředsedkyně, prosím, abyste v tomto sledu řídila hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Rozuměli jsme, myslím, všichni návrhu na proceduru a postup hlasování. Táži se, zda má někdo námitku proti návrhu paní zpravodajky. Ano, pan poslanec Exner.

 

Poslanec Václav Exner: Chci se zeptat, o čem bychom hlasovali u oponentní zprávy menšiny výboru. Myslím si, že v této chvíli tam není nic k hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Prosím, paní zpravodajko, abyste nám objasnila situaci, ve které se nacházíme.

 

Poslankyně Milada Emmerová: V této oponentní zprávě je samozřejmě vyjádřen souhlas s předloženou novelou zákona.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: V tom případě se domnívám, že můžeme postupovat tak, že o tomto návrhu budeme hlasovat až na závěr při schvalování návrhu zákona jako celku. Pokud budete s tímto návrhem souhlasit, paní zpravodajko, postupovali bychom tak, že bychom hlasovali nejprve o návrzích, které padly, to je o návrzích poslance Maštálky, poslance Cabrnocha, poté o návrhu jako celku a na závěr o doprovodných usneseních.

 

Poslankyně Milada Emmerová: Ano.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám za tuto spolupráci a prosím, abyste uvedla první návrh, o kterém budeme hlasovat.

 

Poslankyně Milada Emmerová: Jedná se o pozměňovací návrh kolegy Maštálky, který byl všem předložen v písemné formě a který zde byl i přednesen. Prosím, abychom o tomto návrhu hlasovali. Pan ministr nedoporučuje, zpravodajka rovněž nedoporučuje.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování s pořadovým číslem 54 a táži se, kdo souhlasí s předneseným návrhem. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 54 z přítomných 189 poslankyň a poslanců bylo pro 38, proti 142. Návrh nebyl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP