(14.30 hodin)
(pokračuje Vondráček)

Ptám se, jestli je to vše k pořadu schůze v tuto chvíli. Omlouvám se, s přednostním právem pan předseda Rakušan.

 

Poslanec Vít Rakušan: Děkuji vám, pane předsedo. Dobrý den, dámy a pánové. Nechci navrhovat nový bod, ale mám jednu prosbu na vládu, respektive na pana ministra zahraničních věcí Kulhánka, až se za námi do Poslanecké sněmovny podívá. Vypršel termín, který byl dán na odchod ruských diplomatů z České republiky. Všichni jste zaregistrovali, že se cosi děje, a já bych v krátké zprávě, třeba i mimo program schůze, požádal pan ministra zahraničních věcí, aby nám dal krátkou zprávu o tom, zda situace je skutečně taková, jak vláda avizovala, zda skutečně bylo dosaženo parity zastoupení na ruské ambasádě v Praze a české ambasádě v Moskvě.

Myslím si, že je to zásadní záležitost. Neměli bychom to jenom promlčet, ale měli bychom i na půdě Poslanecké sněmovny tuto věc nějakou krátkou informací pana ministra samozřejmě uzavřít. Tedy požádám přítomné ministry, pokud dávají trochu pozor, aby vzkázali svému kolegovi, jestli by nás ráčil navštívit ve Sněmovně a tuto informaci nám poskytl. Děkuji.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Já vám děkuji. Je to k pořadu schůze vše, takže zavolám kolegy a vypořádáme se s jednotlivými návrhy tak, jak zazněly.

 

Nejprve bychom hlasovali o návrhu grémia Poslanecké sněmovny. Není-li námitek, hlasovali bychom jedním hlasováním, jak je zvykem.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro návrh grémia? Kdo je proti?

Hlasování číslo 184, přihlášeno je 171, pro 162, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Jako první vystoupil pan předseda Faltýnek a navrhl, abychom ve středu 2. 6. zařadili jako třetí bod za dva již zařazené body odpoledne bod 46, tisk 895, novela ústavy týkající se práva bránit svůj život se zbraní v ruce. Na to reagoval pan předseda Stanjura protinávrhem, aby to byl již druhý bod, to znamená hned za vyznamenáním. První by byl vyznamenání, pak by byla ústavní novela.

 

Takže nejprve protinávrh, bod 46 jako druhý bod.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 185, přihlášeno je 173, pro 47, proti 11. Návrh nebyl přijat.

 

Teď tedy budeme hlasovat původní návrh, aby to bylo zařazeno jako třetí bod ve středu 2. června odpoledne, třetí bod odpoledne.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 186, přihlášeno je 174, pro 130, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Teď je zde několik návrhů paní místopředsedkyně Valachové. Nejprve navrhuje 4. 6. jako první bod zařadit tisk 961, novela zákona o poskytování péče o dítě v dětských skupinách. Na to konto zazněl protinávrh, aby tento bod byl zařazen jako poslední v rámci bloku třetích čtení. Potom byl další protinávrh, aby to byl předposlední bod v bloku třetích čtení.

 

Takže nejprve se vypořádáme s tím, aby tisk 961 byl zařazen jako poslední v rámci bloku třetích čtení.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 187, přihlášeno je 175, pro 66, proti 4. Návrh nebyl přijat.

 

Teď hlasujeme, aby tisk 961 byl předposlední v rámci bloku třetích čtení

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 188, přihlášeno je 175, pro 64, proti 1. Návrh nebyl přijat.

 

Teď je tu tedy původní návrh, aby tento bod byl zařazen jako první v bloku třetích čtení v pátek 4. 6. My tam máme pevně zařazený bod Sterilizace, jestli se nepletu.

 

Takže my máme hned ráno v pátek v 9 hodin jeden pevný bod a toto by byl první bod v bloku. Takže by následoval.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 189, přihlášeno je 175, pro 103, proti 21. Návrh byl přijat.

 

Další návrh se týkal tisku 911, novela zákona o sociálně-právní ochraně dítěte, druhé čtení, aby tento bod byl zařazen jako čtvrtý bod 2. 6. odpoledne za ten, co jsme před chvílí zařadili, za ústavní novelu.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 190, přihlášeno je 176, pro 77, proti 1. Návrh nebyl přijat.

 

Další návrh paní místopředsedkyně Valachové se týká tisku 695. Tady jsem byl upozorněn, že to je bod 201, že je zařazen do schůze, takže můžeme hlasovat pouze pevné zařazení, a tady padl návrh, aby to byl šestý bod. Vzhledem k tomu, že jsme neodsouhlasili pátý, tak by byl čtvrtý.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro to, aby tisk 695, bod 201, byl čtvrtý ve středu 2. 6.? Kdo je proti?

Hlasování číslo 191, přihlášeno je 176, pro 40, proti nikdo. Návrh nebyl přijat.

 

Poslední návrh, který zazněl, se týká prvního čtení tisku 1148 - Novela veterinárního zákona, který měl být šestým, teď by byl čtvrtým. (O slovo se hlásí poslanec Navrkal.) Pan poslanec Navrkal.

 

Poslanec František Navrkal: Děkuji za slovo. Já jenom, pardon, u hlasování 190 mám "zdržel se", přitom jsem hlasoval pro. Zpochybňuji hlasování.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: To je hlasování 190, to je o dvě zpět. To jsme řešili ten tisk 911? Já si jenom prověřím, které hlasování to bylo. (Radí se s organizačním odborem.) Pane poslanče, mohl byste nám upřesnit, ať nedochází k nesrovnalostem? Mně to vychází, že by to mělo být to hlasování o pátém bodu, tisk 911. Ale jenom si to potvrďme. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP