(14.40 hodin)

 

Poslanec František Navrkal: Ještě jednou, bylo to hlasování 190, na sjetině mám "zdržel jsem se", hlasoval jsem pro.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: A my jsme hlasováním 190 hlasovali o tisku 911, aby to bylo jako čtvrtý bod ve středu. Tak dobře. Takže nejprve rozhodneme o námitce pana... S přednostním právem pan předseda Stanjura.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Já mám prosbu, abyste neříkal vždycky jenom to číslo toho tisku, ale název toho zákona, protože hlasování jde jedno za druhým. Jinak nezpochybňuji, že to je sněmovní tisk 911, pokud jsem dobře slyšel, ale jak se ten tisk alespoň jmenuje. Děkuji, pane předsedo.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Já jsem si poznačil, co říkala paní místopředsedkyně - dlouhodobé ošetřovné. (Nesouhlas v plénu, ozývá se sociálně-právní ochrana dítěte.) Dobře. Sociálně-právní ochrana dětí.

 

Takže nejprve hlasujeme o námitce pana kolegy.

Zahájil jsem hlasování, kdo je pro to, vyhovět námitce? Kdo je proti?

Hlasování 192, přihlášeno 176, pro 165, proti nikdo.

 

Budeme tedy opakovat hlasování týkající se tisku 911, druhé čtení novely zákona o sociálně-právní ochraně dítěte. Všechny jsem vás odhlásil, prosím, přihlaste se znovu svými kartami. Tak všichni přítomní jsou přihlášeni?

 

Takže ještě jednou, aby tisk 911 byl jako čtvrtý bod ve středu odpoledne.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování 193, přihlášeno 164, pro 70, proti nikdo. Návrh nebyl přijat.

 

A my jsme ten veterinární zákon ještě nehlasovali, tam byla námitka, takže zopakuji: v tuto chvíli jako čtvrtý bod ve středu odpoledne je zde návrh, aby byl zařazen tisk 1148, což je prvé čtení novely zákona veterinárního.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 194, přihlášeno 170, pro 59, proti nikdo. Návrh nebyl přijat.

 

Pan místopředseda Pikal navrhl, abychom v rámci volebního bloku přeřadili volby do Rady České televize na konec, to znamená, bod 395 aby byl až za bodem 397, což jsou volby do Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Tak všichni ví, o čem hlasujeme? (Velký hluk.) Prosím o klid v sále!

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro přeřazení volebních bodů? Kdo je proti?

Hlasování číslo 195, přihlášeno 176, pro 119, proti 4. Tento návrh byl přijat.

 

Pan místopředseda dále navrhl, abychom bod 44, tisk 557, týká se to ústavní změny, zařadili ve středu odpoledne jako třetí bod teď 2. 6., to znamená ten, který jsme před chvilkou zařadili jako třetí, to byly ty zbraně, a pan místopředseda navrhl, abychom před ty zbraně zařadili tady jinou novelu ústavy.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování 196, přihlášeno 176, pro 25, proti 22. Návrh nebyl přijat.

 

Pan poslanec Bartoň navrhuje, abychom třetí čtení novely zákona o pedagogických pracovnících... Pardon, není to třetí čtení, abychom vratku zařadili - teď je poslední - abychom ji dali na předposlední místo za sedmý bod, aby se krizový zákon projednával jako poslední v rámci vratek.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování 197, přihlášeno je 176, pro 84, proti nikdo. Návrh nebyl přijat.

 

Pan poslanec Jakob navrhuje, aby se tisk 1179, novela zákona o kompenzačním bonusu, první čtení, zařadil jako první bod v bloku prvých čtení.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování 198, přihlášeno 176, pro 83, proti nikdo. Návrh nebyl přijat.

 

Pan poslanec Ondráček navrhuje, abychom bod 36, tisk 983, druhé čtení novely zákona o policii... Je to tak? Říkám to dobře? (Poslanec Ondráček souhlasí.) Zařadili zítra za bod, který už jsme pevně zařadili, za bod 46, to je ústavní právo na obranu.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování 199, přihlášeno 176, pro 63, proti nikdo. Návrh nebyl přijat.

 

Pan poslanec Bauer navrhl, abychom bod 337, tisk 290, novela zákona o pomoci v hmotné nouzi, pracovně "třikrát a dost", jak uváděl, zařadili jako první bod za pevně zařazené v pátek 4. 6.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování rovných 200, přihlášeno je nás 176, pro 55, proti 23. Návrh nebyl přijat. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP