(16.20 hodin)
(pokračuje Hamáček)

Takže zahájím hlasování. Zeptám se, kdo souhlasí s navrženou procedurou, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování má pořadové číslo 5, přihlášeno 162 poslankyň a poslanců, pro 145, proti 11. Tato procedura byla schválena.

 

V této fázi tedy poprosím pana zpravodaje, aby nás hlasováním provedl podle schválené procedury, a rovněž poprosím pana zpravodaje a pana ministra vždy o stanovisko.

Takže první jsem pochopil, že budeme hlasovat souhlas se zpětvzetím pozměňovacího návrhu pana poslance Cogana.

Zahájím hlasování. Kdo je pro a souhlasí se zpětvzetím, ať stiskne tlačítko... (Námitky ze sálu.)

Omlouvám se, prohlašuji toto hlasování za zmatečné, neuvedl jsem, nebo nepožádal jsem o stanoviska. Vyhovuji námitce pana poslance Stanjury. Takže se zeptám na stanoviska. Pane ministře? Souhlasné. Pan zpravodaj? Také souhlasné.

 

Takže ještě jednou: kdo souhlasí se stažením E1?

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování má číslo 7, přihlášeno 163 poslankyň a poslanců, pro 155, proti nikdo. S tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Vladislav Vilímec: Děkuji. Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu rozpočtového výboru, návrhu A1. Stanovisko zpravodaje je souhlas. (Ministr také souhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Hamáček: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování má číslo 8, přihlášeno je 164 kolegyň a kolegů, pro 120, proti 38. S tímto návrhem byl vysloven souhlas, tudíž nelze hlasovat o návrhu B1.

 

Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Vladislav Vilímec: Nyní budeme hlasovat o návrhu pod písmenem A2. Stanovisko zpravodaje je souhlas.

 

Místopředseda PSP Jan Hamáček: Pan ministr? (Ministr hovoří mimo mikrofon.) Pane ministře, kdybyste byl tak laskav a zapnul si mikrofon, abychom vás všichni slyšeli. Prosím, ještě jednou.

 

Místopředseda vlády a ministr financí ČR Jan Fischer: Pardon, omlouvám se. V tomto případě zásadní nesouhlas, protože ten vládní návrh vycházel z důvodu složité aplikovatelnosti toho dosavadního ustanovení a vypuštění možnosti...

 

Místopředseda PSP Jan Hamáček: Já myslím, že stačí zásadní nesouhlas. Pochopili jsme, že je opravdu zásadní. (Hluk v sále.)

 

Já tedy zahájím hlasování o bodu A2.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování má číslo 9, přihlášeno 165 kolegyň a kolegů, pro 154, proti 2. Tento návrh byl přijat.

 

Prosím, pane zpravodaji. Prosím opravdu o klid! Děkuji.

 

Poslanec Vladislav Vilímec: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pod písmenem A3. Stanovisko zpravodaje je souhlas. (Ministr nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Hamáček: Zahájím hlasování a zeptám se, kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování má číslo 10, přihlášeno je 165 kolegyň a kolegů, pro 142, proti 13. Tento návrh byl přijat, tudíž nelze hlasovat o bodu D2.

 

Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Vladislav Vilímec: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pod písmenem A4. Jedná se o změnu účinnosti. Souhlas. (Ministr souhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Hamáček: Ano, zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování má číslo 11, přihlášeno je 165 kolegyň a kolegů, pro 120, proti 34. Tento návrh byl také přijat.

 

Můžete pokračovat, pane zpravodaji.

 

Poslanec Vladislav Vilímec: Ano. Protože návrh pod písmenem B1 je nehlasovatelný v důsledku přijetí návrhu pod písmenem A1, budeme hlasovat o návrhu podaném pod písmenem B2. Stanovisko zpravodaje je nesouhlas. (Ministr souhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Hamáček: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování má číslo 12, přihlášeno je 165 poslankyň a poslanců, pro 4, proti 84. Návrh nebyl přijat.

 

Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Vladislav Vilímec: Děkuji. Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pod písmenem C1. Stanovisko zpravodaje je souhlas. (Ministr neutrální, nechává na rozhodnutí Sněmovny.)

 

Místopředseda PSP Jan Hamáček: Neutrální stanovisko. Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování má číslo 13, přihlášeno je 165 poslankyň a poslanců, pro 84, proti 19. Tento návrh byl přijat.

 

Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Vladislav Vilímec: Děkuji. A nyní budeme hlasovat o návrzích podaných panem poslancem Babákem, tedy návrh D1. Podotýkám, že pokud nebude tento návrh přijat, je nehlasovatelný návrh D4 bod 2. Stanovisko zpravodaje je nesouhlas. (Ministr také nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Hamáček: Ano, hlasujeme tedy pouze o D1. Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování má číslo 14, přihlášeno je 163 poslankyň a poslanců, pro 49, proti 78. Tento návrh nebyl přijat. Prosím.

 

Poslanec Vladislav Vilímec: Děkuji. Nyní budeme hlasovat - protože D2 je nehlasovatelné, budeme hlasovat o návrhu D3. Podotýkám, že pokud nebude tento návrh schválen, je nehlasovatelný návrh pod bodem D4 bod 4. Takže teď hlasujeme o návrhu D3. Stanovisko zpravodaje je nesouhlasné. (Ministr také nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Hamáček: Děkuji. Já zahajuji hlasování. Zeptám se, kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování má číslo 15, přihlášeno je 164, pro 13, proti 89. Tento návrh nebyl přijat.

 

Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Vladislav Vilímec: Tak a nyní nás vlastně čeká poslední hlasování před tím konečným hlasováním a je to hlasování o pozměňovacím návrhu podaném panem poslancem Babákem, D4 bod 3. Ostatní body jsou nehlasovatelné. Takže D4 bod 3. Stanovisko zpravodaje je nesouhlasné. (Ministr také nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Hamáček: Děkuji. Zahajuji hlasování. Zeptám se, kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má číslo 16, přihlášeno je 164, pro 75, proti 76. Tento návrh nebyl přijat.

 

Tak a já se zeptám pana zpravodaje, zda jsme hlasovali o všech pozměňovacích návrzích.

 

Poslanec Vladislav Vilímec: O všech pozměňovacích návrzích bylo hlasováno, můžeme hlasovat o návrhu zákona ve znění přijatých pozměňovacích návrhů jako o celku.

 

Místopředseda PSP Jan Hamáček: Ano, děkuji. Přednesu tedy návrh usnesení: " Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 737, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Zeptám se na stanoviska. (Zpravodaj i ministr souhlas.) Děkuji. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP