(18.50 hodin)
(pokračuje Oliva)

Děkuji za upozornění (k poslanci Petrů). Vzhledem k tomu, že kolega Petrů zastupuje zpravodajku výboru, musíme hlasovat o změně zpravodaje pro druhé čtení. (Konzultace se zaměstnankyní org. odboru.) Aha.

Omlouvám se, pane kolego. Dostávám upozornění z legislativy, že ve druhém čtení se nehlasuje o změně zpravodaje, takže se můžete bez obav ujmout slova.

 

Poslanec Jiří Petrů: Omlouvám se.

Vážené dámy a pánové, již to tady zaznělo, výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj na své 31. schůzi 29. listopadu 2012 přijal usnesení k vládnímu návrhu zákona, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů a nebytových prostor v domě s byty. Jedná se tedy o tisk 657/2, který máte k dispozici. (V sále je hluk.)

V tomto usnesení výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj po odůvodnění inženýrem Miroslavem Kalousem, náměstkem ministra pro místní rozvoj, a po zpravodajské zprávě poslankyně Zdeňky Horníkové a po rozpravě doporučil Poslanecké sněmovně schválit sněmovní tisk číslo 657 ve znění přijatých pozměňujících návrhů. Odkazuji opět k tisku 657/2, kde máte tyto pozměňující návrhy. To je vše.

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Děkuji, pane kolego. K tomuto bodu otevírám obecnou rozpravu. Hlásí se někdo do obecné rozpravy? Protože tomu tak není, obecnou rozpravu končím.

Protože nezazněl žádný procedurální návrh, můžeme přistoupit k podrobné rozpravě. Do podrobné rozpravy se hlásí pan kolega Babor.

 

Poslanec Jan Babor: Děkuji za slovo, pane místopředsedo.

Kolegyně a kolegové, dovolte, abych načetl nevýznamný pozměňovací návrh k tomuto sněmovnímu tisku 657, a to tak, že § 14 včetně nadpisu zní: "§ 14 Účinnost. Tento zákon nabývá účinnosti dnem 1. ledna 2014."

Odůvodnění: Tento návrh, kterým se posouvá termín nabytí účinnosti zákona, zohledňuje jednak legislativní lhůty potřebné pro dokončení celého legislativního procesu a jednak vytváří potřebný časový prostor pro všechny dotčené subjekty, jako jsou pronajímatelé, vlastníci bytů, nájemci apod., k seznámení s novou právní úpravou.

A dále mi dovolte, abych se přihlásil ke svému pozměňovacímu návrhu, který byl zaevidován pod číslem 4791. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Děkuji. Další přihláška do podrobné rozpravy? Z místa se nikdo nehlásí, proto podrobnou rozpravu končím. Protože v ní nezazněl žádný návrh, můžeme skončit i projednávání tohoto bodu.

Prosím, o slovo se hlásí pan kolega Hamáček.

 

Poslanec Jan Hamáček: Děkuji. Vážený pane místopředsedo, dámy a pánové, dovolte mi, abych jménem klubu sociální demokracie požádal o pauzu do sedmi hodin.

 

Místopředseda PSP Jiří Oliva: Je tady žádost o pauzu na jednání klubu do 19 hodin. Tomuto návrhu vyhovuji a tím končíme dnešní jednací den.

Na závěr mi ještě dovolte, abych vás upozornil, že středa jednacím dnem není, takže naše schůze bude pokračovat ve čtvrtek v 9 hodin projednáváním písemných interpelací.

Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný večer.

 

(Jednání skončilo v 18.54 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP