(11.20 hodin)
(pokračuje Němcová)

Pan kolega Stanjura žádá dnes po pevně zařazených bodech zařadit čtyři body. Prvním z nich je bod 79. Je to sněmovní tisk 574 ve třetím čtení.

Zahajuji hlasování 159. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti návrhu?

V hlasování číslo 159 přítomno 162, pro 86, proti 16. Návrh byl přijat.

 

Dále bod 30 sněmovní tisk 692, první čtení.

Zahajuji hlasování číslo 160. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti návrhu?

V hlasování číslo 160 přítomno 163, pro 85, proti 20. Návrh byl přijat.

 

Dále bod 31 sněmovní tisk 693, prvé čtení.

Zahajuji hlasování číslo 161. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti návrhu?

V hlasování číslo 161 přítomno 163, pro 83, proti 44. Návrh byl přijat.

 

Posledním bodem pana kolegy Stanjury je... Je zde ještě žádost o odhlášení, takže já vás odhlašuji.

 

Budeme rozhodovat o návrhu na pevné zařazení bodu 80 sněmovního tisku 580 ve třetím čtení dnes po pevně zařazených bodech.

Zahajuji hlasování číslo 162. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti návrhu?

V hlasování číslo 162 přítomno 162, pro 84, proti 73. Návrh byl přijat.

 

Ještě požádám Sněmovnu o drobnou úpravu. Já jsem nechala hlasovat o návrhu pana Štětiny dřív než o návrhu pana kolegy Stanjury. Pořadí ovšem přednášených návrhů bylo opačné, proto prosím, aby tak, jak jsme zařadili ty body, aby odpovídaly přihláškám. Tedy nejprve budou pevně zařazené body pana kolegy Stanjury, poté pana kolegy Štětiny. Nevidím žádnou námitku, takže vám děkuji za pochopení. Tím jsme se vyrovnali se všemi návrhy, které zazněly k pořadu schůze.

 

Budeme moci zahájit projednávání bodu prvního, který je pevně zařazený. Je to

 

103.
Roční zpráva o výsledku hospodaření České národní banky za rok 2011
/sněmovní tisk 652/

Ještě budeme muset hlasovat o tom, zda souhlasíme s přítomností guvernéra České národní banky při projednávání tohoto bodu.

Zahajuji hlasování číslo 163. Ptám se, kdo souhlasí s přítomností pana guvernéra na jednání. Kdo je proti?

V hlasování číslo 163 přítomno 163, pro 145, proti 3. Vítám tedy mezi námi pana guvernéra a můžeme pokračovat v projednávání tohoto bodu.

 

Tuto zprávu nám Česká národní banka předložila v souladu se zákonem číslo 6/1993 Sb., o České národní bance, ve znění pozdějších předpisů. Zprávu projednal rozpočtový výbor. Jeho usnesení bylo doručeno jako sněmovní tisk 652/1. Prosím nyní o slovo zpravodaje rozpočtového výboru pana poslance Radima Jirouta, aby nás informoval o jednání výboru a přednesl také návrh na usnesení.

Žádám klub ODS o zprávu, kde je pan poslanec Jirout, abychom mohli v tomto bodu pokračovat. Pokud tady není, tak poprosím někoho z členů rozpočtového výboru, který by se této role ujal. Pan poslanec Pavel Suchánek. Pana poslance Suchánka prosím, aby nás informoval o jednání výboru.

 

Poslanec Pavel Suchánek: Děkuji za slovo, paní předsedkyně. Dámy a pánové, rozpočtový výbor projednal tuto roční zprávu na svém jednání a doporučil ji Sněmovně ke schválení. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Děkuji. Zahajuji obecnou rozpravu. Ptám se, kdo se do této rozpravy hlásí. Nehlásí se nikdo, končím obecnou rozpravu. Zahajuji rozpravu podrobnou. Prosím pana zpravodaje o návrh usnesení.

 

Poslanec Pavel Suchánek: Děkuji za slovo. Návrh usnesení zní: "Poslanecká sněmovna souhlasí s "Roční zprávou o výsledku hospodaření České národní banky za rok 2011." Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zeptám se ještě v podrobné rozpravě, zda má někdo další návrh na usnesení. Nemá-li, končím podrobnou rozpravu a budeme hlasovat o tomto návrhu.

 

Zahajuji hlasování číslo 164. Ptám se, kdo souhlasí s návrhem usnesení, tak jak jsme s ním byli seznámeni a bylo nám předloženo v písemné podobě. Kdo je proti?

V hlasování číslo 164 přítomno 162, pro 114, proti 4. Tento návrh byl přijat. Byl schválen návrh usnesení a my jsme se vyrovnali s bodem 103, sněmovním tiskem 652.

 

Děkuji panu guvernérovi České národní banky, děkuji též předsedovi rozpočtového výboru a zeptám se přihlášených paní kolegyně Milady Emmerové, Hany Orgoníkové, Václava Votavy, zda se hlásí? (Nehlásí.)

 

Dalším bodem, jehož jednání zahajuji, je bod 73. Je to

 

73.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 183/2006 Sb.,
o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon),
ve znění pozdějších předpisů, a některé související zákony
/sněmovní tisk 573/ - třetí čtení

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal místo ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský. Zpravodajem výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj je pan poslanec Jaroslav Krupka. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 573/4.

Otevírám rozpravu ve třetím čtení a prosím o klid v jednacím sále! Do rozpravy se nikdo nehlásí, tak tuto rozpravu končím a budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích.

Prosím nejprve pana zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování a poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy, a samozřejmě budu žádat o stanoviska jak pana zpravodaje, tak pana ministra. Prosím.

 

Poslanec Jaroslav Krupka: Vážená paní předsedkyně, já se omlouvám. Já jsem nepředpokládal, že to půjde tak rychle. Měl jsem za to, že ještě budou nějaká úvodní slova, která by okomentovala nějaké změny nebo postupy, ale pokud pan ministr nemá nic, pokud by možná i pan ministr Chalupa chtěl říct nějaké stanovisko, tak by to bylo dobré, ale v tom případě by musel někdo otevřít debatu.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Pane zpravodaji, nebyla žádná žádost, postupujeme standardně. Ve všech třetích čteních je postupováno identicky. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP