(18.50 hodin)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová To byla přednostní slova a my se tím dostáváme do fáze, kdy se po skončené obecné rozpravě, závěrečných slovech a také přednostních slovech budeme zabývat návrhy, které v průběhu rozpravy zazněly. Je zde žádost o odhlášení. Já vás odhlašuji a budu rekapitulovat, že byl předložen návrh na zamítnutí tohoto zákona, poté byl předložen návrh na zkrácení lhůty k projednání ve výborech na 30 dnů. To byly dva návrhy, které zazněly v průběhu obecné rozpravy, a tyto návrhy v tomto pořadí podrobíme též hlasování. Ještě přivolávám naše kolegy do jednacího sálu. Domnívám se, že budeme moci za malou chvíli začít hlasovat.

 

První hlasování bude návrh na zamítnutí. Toto hlasování ponese pořadové číslo 78. Já toto hlasování zahajuji a táži se, kdo souhlasí s návrhem na zamítnutí tohoto zákona. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 78 přítomno 164, pro 79, proti 85. Tento návrh přijat nebyl.

 

Budeme se zabývat návrhem na přikázání výborům k projednání. Organizační výbor navrhl přikázat tento návrh k projednání výboru pro sociální politiku. Má někdo jiný návrh? Nemá.

Zahajuji hlasování číslo 79. Ptám se, kdo souhlasí s tímto návrhem na přikázání. Kdo je proti?

V hlasování číslo 79 přítomno 164, pro 158, proti 3. Návrh byl přijat.

 

A nyní návrh na zkrácení lhůty k projednání ve výborech na 30 dnů.

Zahajuji hlasování číslo 80. Ptám se, kdo je pro zkrácení lhůty dle tohoto návrhu. Kdo je proti zkrácení lhůty?

V hlasování číslo 80 přítomno 164, pro 85, proti 79. Návrh byl přijat.

 

Konstatuji tedy, že návrh zákona byl přikázán k projednání výboru pro sociální politiku, lhůta k jeho projednání byla zkrácena na 30 dnů. Tím končím projednávání bodu 40, sněmovního tisku 659 v prvém čtení. Děkuji panu ministrovi i panu zpravodaji.

O slovo se hlásí ještě pan kolega Zbyněk Stanjura. Prosím.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Vážená paní předsedkyně, vážená vládo, kolegyně, kolegové, mám procedurální návrh na přerušení schůze do středy 9. května 11 hodin.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Toto je návrh, který byl oznámen ráno při zahájení schůze, vyplynul - alespoň takovou informaci jsem dostala - i z jednání mezi předsedy poslaneckých klubů.

 

Budeme ale hlasovat o tomto návrhu, že schůze bude přerušena do středy 9. 5. do 11 hodin.

Zahajuji hlasování číslo 81. Táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti?

V hlasování číslo 81 přítomno 160, pro 85, proti 52. Znamená to tedy, že 38. schůze Sněmovny je přerušena do středy 9. května do 11 hodin, kdy bude pokračovat.

 

Ještě pan kolega Bauer?

 

Poslanec Jan Bauer: Vážené dámy a pánové, omlouvám se. V hlasování čísle 78 - nezpochybňuji hlasování, nicméně hlasoval jsem proti, na sjetině mám pro. Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová To byl údaj pro stenozáznam a to bylo vše, co bylo řečeno během dnešního jednacího dne. Já dnešní jednací den 38. schůze Sněmovny končím.

 

(Jednání skončilo v 18.54 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP