(12.40 hodin)
(pokračuje Tejc)

Mám pocit, že to je trošku jako ve škole, že se tady přesazuje tak, jako kdyby někdo se spolu bavil více a méně. Ale nic proti tomuto právu. Jen bych chtěl skutečně požádat o to, aby byla provedena ještě důkladná kontrola a nezjistilo se, že někteří zůstanou bez místa, tak jak jim tady náleží. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Také děkuji. Paní poslankyně Černochová má slovo.

 

Poslankyně Jana Černochová: Dobré poledne, dámy a pánové. I já jsem se v té spleti čísel nezorientovala, takže doufám, že tedy jsou přesazováni pouze bývalí poslanci Věcí veřejných a bývalí poslanci ČSSD.

Já bych těmto všem chtěla navrhnout, že mám vedle sebe místo, pokud zůstane Tomáš Chalupa ještě nějakou chvíli ministrem. Tak pokud byste se někteří z vás cítili nekonformně vedle svého souseda, tak si přijďte sednout i ke mně. (Všeobecné veselí.)

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Chce ještě někdo vystoupit v podrobné rozpravě? Hlásí se pan poslanec Koníček.

 

Poslanec Vladimír Koníček: Vážená paní předsedající, já bych se chtěl zeptat, jestli to je usnesení, kterým se upravují vnitřní poměry Sněmovny. A tím pádem bych vám pomohl v tom, že klidně můžeme počkat, až nám to bude rozdáno písemně, a můžeme zítra ve 12.42 o tom hlasovat. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Mám to brát, pane poslanče Koníčku, jako návrh, na kterém trváte, nebo jste ho dával jen tak jako v dobré vůli, že to s námi se všemi myslíte dobře, abychom neudělali chybu?

 

Poslanec Vladimír Koníček: Já jsem jenom položil otázku, jestli to je usnesení, kterým upravuje Sněmovna své vnitřní poměry. A pokud bude odpověď na tuto otázku ano, pak je 24 hodin. Pokud ne, tak je to bezpředmětné.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Ano. Takže ne, nemá to tento charakter a nejsme povinni 24hodinovou lhůtu dodržet.

Pokud ještě někdo další si nepřeje vystoupit v podrobné rozpravě, tak tuto rozpravu ukončím.

Budeme hlasovat o návrhu usnesení, které bych formulovala asi takto... Nejdřív ještě přivolám kolegyně a kolegy z předsálí. V mezidobí jsem vás všechny odhlásila, tak prosím pamatujte na to, že je třeba se přihlásit.

 

Budeme hlasovat o usnesení, kterým Poslanecká sněmovna mění své usnesení číslo 437 z 27. dubna 2011 a schvaluje zasedací pořádek poslanců v jednacím sále podle návrhů přednesených pány poslanci Zapletalem a Bártou.

O takto formulovaném usnesení zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování číslo 64 z přihlášených 118 poslanců pro 84, proti 7. Návrh byl přijat a usnesení bylo schváleno. Tím končí projednávání tohoto bodu.

 

Přistoupíme k bodu následujícímu. Tím je

 

134.
Návrh II. změny rozpočtu Státního fondu rozvoje bydlení na rok 2011
/sněmovní tisk 505/

Materiál uvede ministr pro místní rozvoj pan Kamil Jankovský. Prosím, aby se ujal slova.

 

Ministr pro místní rozvoj ČR Kamil Jankovský Děkuji, paní předsedající. Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, Státní fond rozvoje bydlení na rok 2011 počítá s objemem 666 milionů na výplatu dotačních příspěvků k úrokům z úvěrů na rekonstrukce a modernizace programu Nový panel z titulu smluv, které byly uzavřeny v roce 2001 až 2010. Tento objem však nepokrývá rozsah všech závazků SFRB splatných v letošním roce, a proto se dostáváme do situace, že bychom nemohli plnit naše závazky vůči občanům. Tento deficit představuje objem 240 milionů korun, a proto prosím o schválení navýšení rozpočtu Státního fondu rozvoje bydlení v této části na částku 906 milionů korun, přičemž prostředky budou hrazeny přímo ze Státního fondu rozvoje bydlení a nepotřebují převod žádných finančních prostředků. Jedná se pouze o zvýšení výdajového limitu.

Výbor projednal a schválil. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Děkuji, pane ministře. Tento sněmovní tisk projednal výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj, jehož usnesení bylo doručeno jako sněmovní tisk číslo 505/1. Prosím, aby se slova ujal zpravodaj výboru pan poslanec Jan Babor, aby nás informoval o jednání výboru a také přednesl návrh usnesení Poslanecké sněmovny. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Jan Babor: Děkuji za slovo, paní předsedající. Kolegyně, kolegové, jak už avizoval pan ministr, výbor projednal tento návrh změny Státního fondu rozvoje bydlení na rok 2011 a přijal následující usnesení: Schvaluje předložený návrh druhé změny rozpočtu Státního fondu rozvoje bydlení na rok 2011, uvedený pod sněmovním tiskem 505. Doporučuje Poslanecké sněmovně sněmovní tisk 505 projednat a schválit v předloženém znění. Zmocňuje zpravodaje výboru, aby s usnesením seznámil Poslaneckou sněmovnu.

Tolik usnesení výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Děkuji, pane zpravodaji. Zahajuji obecnou rozpravu. Nemám do ní žádnou písemnou přihlášku. Ptám se vás, kdo se do této rozpravy hlásí z místa. Nikoho neregistruji, a proto tuto rozpravu končím.

Přistoupíme k rozpravě podrobné. Ani do ní se nikdo nehlásí. I tuto rozpravu končím. Ptám se na závěrečná slova. Závěrečná slova nebudou.

Můžeme tedy přistoupit k hlasování o návrhu usnesení. Prosím pana zpravodaje, aby jej ve stručné, redukované podobě ještě připomněl všem poslancům. Zatím se poslanci dostaví do sálu. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Jan Babor: Ano, přečtu návrh usnesení Poslanecké sněmovny. Poslanecká sněmovna schvaluje předložený návrh druhé změny rozpočtu Státního fondu rozvoje bydlení na rok 2011.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: O tomto zahajuji hlasování. Ptám se vás, kdo je pro, stiskněte, prosím, tlačítko ano. Kdo je proti?

V hlasování číslo 65 z přihlášených 121 poslance pro 114, proti žádný. Návrh byl přijat. Usnesení bylo schváleno a tím končí projednávání tohoto bodu.

 

Následujícím bodem je

 

57.
Vládní návrh, kterým se předkládají Parlamentu České republiky
k vyslovení souhlasu s ratifikací změny Úmluvy Mezinárodní
družicové organizace pro pohyblivé služby (IMSO)
přijaté na 20. zasedání Shromáždění této organizace
/sněmovní tisk 359/ - druhé čtení

Slova se nyní ujme ministr dopravy pan Pavel Dobeš. Prosím.

 

Ministr dopravy ČR Pavel Dobeš Děkuji, paní místopředsedkyně. Dámy a pánové, dobrý den.

Tento návrh, který předkládáme Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu s ratifikací změny Úmluvy Mezinárodní družicové organizace pro pohyblivé služby (IMSO), přijaté bylo na 20. zasedání shromáždění této organizace v říjnu 2008 a povinnost přijmout tyto změny Úmluvy IMSO vyplývá z členství České republiky v této organizaci.

Původní Úmluva IMSO, jejíž změny jsou nyní předkládány k ratifikaci, byla schválena jako smlouva vládní, neboť podle tehdy platných právních předpisů souhlasu parlamentu nebylo třeba. Nicméně v tuto chvíli se jedná o prezidentskou smlouvu a zde je třeba souhlas Parlamentu České republiky s cílem zajistit rovnocenné postavení původní Úmluvy IMSO a jejích změn. Takže tady bych z toho důvodu požádal parlament o vyslovení souhlasu s navrhovaným vládním návrhem.

A co se týče změn Úmluvy IMSO, jsou v souladu s ústavním pořádkem České republiky a závazky převzatými v rámci jiných platných smluv a obecně uznávanými zásadami mezinárodního práva. Ratifikace změn Úmluvy IMSO nebude mít dopad na výdaje státního rozpočtu.

Děkuji. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP