(11.50 hodin)

 

Poslankyně Lenka Kohoutová: Dále bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu výboru pro sociální politiku vyjma bodů 39, 40, 45, 46, 55 a 56, to znamená, že bychom hlasovali o bodech A1 až 38, A41 až 44, 47, 49 až 51, 53, 54 a 57 až 73. Stanovisko je pozitivní. (Ministrovo: pozitivní.)

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Děkuji. Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 170. Z přihlášených 147 pro 88, proti 56, návrh byl přijat.

 

Poslankyně Lenka Kohoutová: Dále bychom hlasovali bod A40 odst. 2. Stanovisko negativní. (Ministr: Negativní.)

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Ano, děkuji. Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 171, z přihlášených 147 pro nikdo, proti 144, návrh byl zamítnut. Prosím, paní zpravodajko.

 

Poslankyně Lenka Kohoutová: Dále bychom hlasovali společně body A39, zbývající body A40, A45, A46, A55 a bod A56. To znamená přímá úhrada v oblasti sociálních služeb. Stanovisko negativní. (Ministr: Negativní.)

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti? - (Ministr Drábek vznesl nesrozumitelnou poznámku.)

Prosím pana navrhovatele, aby nás nemátl. (Ministr Drábek: Já se omlouvám.)

V hlasování číslo 172 z přihlášených 147 pro 1, proti 140, tento návrh byl zamítnut.

 

Poslankyně Lenka Kohoutová: Dále bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu uvedeném pod bodem B1 pana poslance Sklenáka. Stanovisko negativní. (Ministr: Negativní.)

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování číslo 173 z přihlášených 147 pro 58, proti 86, tento návrh byl zamítnut.

 

Poslankyně Lenka Kohoutová: Dále bychom hlasovali společně o pozměňovacím návrhu paní poslankyně Milady Emmerové, společně bychom hlasovali bod C1 a C4. Stanovisko negativní. (Ministr: Negativní.)

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Děkuji. Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování číslo 174 z přihlášených 147 pro 59, proti 87, návrh byl zamítnut.

 

Poslankyně Lenka Kohoutová: Dále bychom hlasovali opět pozměňovací návrh paní poslankyně Emmerové a hlasovali bychom samostatně body C2 - nebo dohromady body C2, C5 a C6. Stanovisko negativní. (Ministr: Negativní.)

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování číslo 175 z přihlášených 147 pro 59, proti 87, tento návrh byl zamítnut.

 

Poslankyně Lenka Kohoutová: Nyní bychom nehlasovali, protože mělo být na pořadu hlasování bodu C3 a C7, a protože jsme přijali body A20 a A 57, tak tyto body jsou nehlasovatelné. (Místopředsedkyně Klasnová: Ano, je tomu tak.)

Dále bychom hlasovali pod písmenem D pozměňovací návrh paní poslankyně Dagmar Navrátilové. Stanovisko pozitivní. (Ministr: Kladné.)

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování číslo 176 z přihlášených 147 pro 145, proti nikdo. Tento návrh byl přijat.

 

Poslankyně Lenka Kohoutová: Dále bychom měli hlasovat o usnesení.

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Děkuji. O všech návrzích tedy bylo hlasováno a můžeme přikročit k hlasování o celém návrhu zákona.

Prosím ještě chvíli strpení, protože čekám ještě na vyjádření legislativy, jestli jsme skutečně hlasovali o všech návrzích... Je tomu tak.

 

Takže já přečtu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony, podle sněmovního tisku 372, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování číslo 177 z přihlášených 147 pro 89, proti 58. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas. Končím projednávání tohoto bodu.

 

Přistoupíme k bodu číslo

 

41.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb.,
o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony
/sněmovní tisk 373/ - třetí čtení

U stolku zpravodajů zůstal pan ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek a zpravodajka výboru pro sociální politiku poslankyně Lenka Kohoutová. Obdrželi jste sněmovní tisk 373/3, který obsahuje návrh na zamítnutí a pozměňovací návrhy.

Otevírám rozpravu, do které mám v tuto chvíli písemnou přihlášku paní poslankyně Jitky Chalánkové. (K řečništi přichází pan poslanec Rom Kostřica.)

Pardon, přeje si vystoupit pan poslanec? Prosím.

 

Poslanec Rom Kostřica: Vážená paní místopředsedkyně, já bych jenom pro stenozáznam, nechci zpochybnit hlasování, ale při hlasování č. 167 jsem na sjetině objevil, že jsem hlasoval pro, a chtěl jsem hlasovat proti. Jen pro stenozáznam, ale nechci zpochybňovat hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Děkuji, takže pouze pro stenozáznam, nezpochybňujete hlasování.

Takže já předávám slovo paní poslankyni Jitce Chalánkové. Prosím.

 

Poslankyně Jitka Chalánková: Vážená paní předsedající, vážené kolegyně, vážení kolegové, dovolte, abych vás požádala o laskavé zpětvzetí pozměňovacího návrhu pod písmenem C jménem předkladatelů poslankyně Chalánkové a Martina Vacka. Tento pozměňovací návrh vznikl až po jednání výboru pro sociální politiku a v souhlasu s panem ministrem jsem tento pozměňovací návrh načetla ve druhém čtení. Po proběhlé debatě žádám Sněmovnu o laskavé zpětvzetí. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Děkuji. Nemám už žádnou přihlášku do rozpravy. Pokud se nikdo další nehlásí - a já nikoho jiného neregistruji - rozpravu končím.

Přejí si závěrečná slova pan navrhovatel a nebo paní zpravodajka? Prosím, slovo má pan navrhovatel. Prosím, pane ministře. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP