Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
27. dubna 2011 v 9.02 hodin
Přítomno: 181 poslanců

 

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji druhý jednací den přerušené 16. schůze Poslanecké sněmovny.

Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání karty náhradní.

Sděluji, že do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti na jednání tito poslanci: Adam Vojtěch - pracovní důvody, Farský Jan do 13 hodin - zdravotní důvody, Horníková Zdeňka - zdravotní důvody, Jalowiczor Petr - zdravotní důvody, Korte Daniel od 14 hodin - rodinné důvody, Smýkal Josef - zdravotní důvody, Sobotka Bohuslav z dopoledního jednání - pracovní důvody.

Z členů vlády se omlouvá Dobeš Josef ze zdravotních důvodů, Chalupa Tomáš mezi 12. až 15. hodinou z pracovních důvodů, Kalousek Miroslav z odpoledního jednání z pracovních důvodů, Kubice Jan - pracovní důvody, Šmerda Radek do 13 hodin - pracovní důvody.

Kolegyně a kolegové, nyní přistoupíme ke stanovení pořadu 16. schůze, jehož návrh je uveden na pozvánce. Na včerejším grémiu jsme se shodli na následujících návrzích:

Bod číslo 57 návrhu pořadu, sněmovní tisk číslo 283, první čtení návrhu zákona, vyřadit z programu 16. schůze Poslanecké sněmovny, a to na žádost hejtmana Pardubického kraje Radko Martínka ze zdravotních důvodů.

Dále přeřadit body 1, 2, 3, 4 návrhu pořadu, sněmovní tisky 26, 136, 183, 188, a to na úterý 3. května jako první a čtvrtý bod jednání. Jedná se o návrhy zákonů vrácených Senátem.

Toť z mé strany vše.

Prosím vás, abyste se k návrhu pořadu vyjádřili vy. Mám zde několik přihlášek, a to přihlášku pana poslance Petra Gazdíka, dále pana Waltra Bartoše, Jiřího Papeže, Jana Vidíma. Prosím, pane poslanče Gazdíku.

 

Poslanec Petr Gazdík: Vážená paní předsedající, milé kolegyně, milí kolegové, pěkné dobré ráno.

Dovoluji si požádat o vyřazení bodu 23, sněmovní tisk 27, druhé čtení, senátní návrh zákona. Doposud nebyl ve volebním výboru projednán. To je první návrh.

Druhý návrh. Dovoluji si požádat o pevné zařazení projednání druhého čtení sněmovního tisku číslo 119, bod 14 návrhu pořadu schůze, na dnešek do bloku bodů ministra financí. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Také děkuji a prosím, aby se slova ujal přihlášený pan poslanec Walter Bartoš.

 

Poslanec Walter Bartoš: Vážená paní předsedající, vážená vládo, dámy a pánové, já se jen připojím k návrhu pana kolegy Gazdíka. S tímto návrhem jsem chtěl také vystoupit, takže navrhuji totéž - vyřadit bod číslo 23, senátní návrh zákona, kterým se mění zákon o České televizi, sněmovní tisk číslo 27.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Sněmovní tisk 27. Děkuji.

Jiří Papež. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Jiří Papež: Hezké dopoledne, děkuji za slovo, vážená paní místopředsedkyně. Já bych si, kolegové a kolegyně, dovolil požádat o pevné zařazení bodu 50, což je sněmovní tisk 318, a to na úterý 3. května za dosud pevně zařazené body. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Děkuji pěkně. A chtěla bych vás následující požádat o to, abyste seznámili Sněmovnu pokud možno i s důvodem, proč takový krok navrhujete.

Pan poslanec Vidím.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji pěkně, paní předsedající. Paní a pánové, dovolte mi, abych vás požádal o dvě změny v pořadu, respektive o pevné zařazení některých bodů, a dále pak o zařazení bodu nového.

Dovolím si vás požádat o zařazení bodu 27, sněmovní tisk 317, bodu 66, sněmovní tisk 203, bod 15, sněmovní tisk 214, bod 106, sněmovní tisk 282, bod 107, sněmovní tisk 289, a bod 28, sněmovní tisk 327, v tomto pořadí, jako první body odpoledního jednání ve středu 27. dubna. Důvod, který mě k tomuto návrhu vedl, je ten, že navrhovatelé těchto bodů v tuto chvíli budou jistě přítomni na jednání Poslanecké sněmovny. To je tedy příčina mého návrhu.

Dále mi pak dovolte, abych požádal Poslaneckou sněmovnu o zařazení nového bodu, kterým je bod změny v orgánech Poslanecké sněmovny. Někteří zástupci poslaneckých klubů mě požádali o zařazení tohoto bodu s tím, že tento bod by byl projednáván v bloku volebních bodů příští týden. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Pane poslanče, prosím, pokud jste se vyjadřoval k poslednímu návrhu, změny orgánů Poslanecké sněmovny, navrhujete co? Zařazení?

 

Poslanec Jan Vidím: Dovolím si zařadit tento bod. On dosud není na pořadu této schůze. A požádám o zařazení nového bodu změny v orgánech Poslanecké sněmovny, a to v rámci bloku volebních bodů, který bude realizován během příštího týdne.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Ano, děkuji. Dále prosím pana poslance Úlehlu.

 

Poslanec Tomáš Úlehla: Dobré dopoledne, vážená paní předsedající, dámy a pánové. Já bych chtěl požádat o zařazení tří bodů jako prvních při pátečním jednání, a sice nejprve bod 35, sněmovní tisk 305, bod 45, sněmovní tisk 271, jsou to vládní návrhy, novela atomového zákona č. 18/1997 Sb. Obě předlohy zdůvodní pan ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek. A jako třetí bod pátečního jednání hned na úvod by byl zařazen bod 28, a sice je to vládní návrh zákona, kterým se mění zákon 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a výkonu státní správy v energetických odvětvích, čili energetický zákon.

Tyhle zákony bychom chtěli jednat do společného bloku, abychom mohli provést patřičné komentáře při odůvodňování. A především se dnes sešel výbor pro životní prostředí a byl jsem pověřen jako místopředseda, abych právě požádal o zařazení tohoto bodu, jelikož jsme tam provedli ještě drobné nuance a návrhy pozměňovací, které přispějí k efektivnímu komplexnímu dopracování celého návrhu této legislativní normy.

Takže žádám na pátek jako první tři body zařadit body 35, 45 a 28 v jednom bloku. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Pane poslanče Úlehlo, prosím, abyste tyto body zopakoval podle čísla tisků. Já jsem si poznamenala 305, 271 - a to poslední? ***




Přihlásit/registrovat se do ISP