(9.10 hodin)

 

Poslanec Tomáš Úlehla: Sněmovní tisk 305, 271 a sněmovní tisk 232. A jak mě upozornil pan Jan Látka, tak je to bod 29, nikoliv 28, nicméně já jsem v programu měl 28. Je opraveno. Je to hlavně sněmovní tisk 239, bod 9 tedy. Tak. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Než přistoupíme k dalším návrhům na projednávání programu, tak vás chci seznámit s dodatečně doručenou omluvou. Je to omluva pana poslance Petra Skokana, který se omlouvá z dnešního jednání od 11 hodin z pracovních důvodů.

Náhradní kartu č. 21 má pan poslanec Šeich.

Prosím, aby paní poslankyně Černochová předstoupila se svým návrhem.

 

Poslankyně Jana Černochová: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, krásné ráno. Navrhuji vyřazení bodu číslo 55 z 16. schůze, a to z důvodů, že mě požádal primátor hlavního města Prahy, který včera v radě hlavního města Prahy projednal zpětvzetí sněmovního tisku 104 a totéž učiní na zastupitelstvu hlavního města Prahy ve čtvrtek, tedy zítra. Znamená to, že návrh, který se týká taxislužby, bude nově projednán zastupitelstvem hlavního města Prahy a bude této Sněmovně předložen nový legislativní návrh.

Takže ještě jednou, navrhuji vyřazení bodu číslo 55. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Prosím, paní poslankyně, abyste uvedla číslo tisku.

 

Poslankyně Jana Černochová: Je to sněmovní tisk 104, návrh zastupitelstva hlavního města Prahy.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Děkuji. Pan poslanec Tluchoř. S technickou? Prosím.

 

Poslanec Karel Šidlo: Děkuji za slovo, paní předsedající. Já bych chtěl jenom, kdyby pan kolega Úlehla mohl upřesnit ty energetické zákony, protože si myslím, že měl hovořit o prvních čteních. A pod bodem 28 je skutečně první čtení, ale tisku 327 nikoliv 232, které už jde do druhého čtení. Já bych velice rád, kdyby to tedy upřesnil, aby se vědělo, o čem budeme hlasovat. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Pane poslanče Úlehlo, máte slovo.

 

Poslanec Tomáš Úlehla: Já jsem to na závěr celé na pokyn paní předsedající upravil. Čili je to bod číslo 9, sněmovní tisk 232, druhé čtení.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Ano, toto bylo řečeno již v předchozím vystoupení pana poslance Úlehly, ale možná že sami, kolegyně a kolegové, uznáte, že tímto způsobem zahajovat projednávání schůze, to není zrovna způsob šťastný.

Prosím pana poslance Tluchoře.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji. Krásné dobré ráno, paní místopředsedkyně. Dámy a pánové, dovolte mi, abych vás požádal o pevné zařazení bodů, sedmi bodů z resortu ministra spravedlnosti, do bloku prvních čtení, ale ve středu 4. května. Jedná se o body 29, 30, 31, 33, 36, 51 a 53. Jsou to všechno první čtení a v bloku prvních čtení, jak je plánováno, tedy po skončení třetích čtení ve středu dopoledne s pokračováním do odpoledne, bych prosil zařadit tyto body.

Zároveň si vás dovolím požádat o zařazení bodu 20, zákona o soudních poplatcích, na úterý po pevně zařazených bodech. Děkuji pěkně. Důvodem je nepřítomnost ministra v tomto týdnu, v dalších dnech a je potřeba se připravit na příští týden.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Musím konstatovat, že asi nejenom mě napadá, k čemu máme jednání politického grémia, k čemu paní předsedkyně vyzývala členy vlády, aby se s předstihem vyjadřovali v případě, že potřebují nějakou změnu programu. Protože jestliže jsme naposledy ještě včera seděli na politickém grémiu a dnes ráno se zdá, že tady probíhá hluboká orba, tak je to věc, kterou musím samozřejmě přijmout, ale nemyslím si, že je šťastná. Já potom, až budeme hlasovat o návrzích pana předsedy poslaneckého klubu Tluchoře, tak ho požádám, aby znovu všechny věci vyjmenoval, protože už jsem si je ani nezapisovala.

Prosím paní poslankyni Peake, paní předsedkyni.

 

Poslankyně Karolína Peake: Dobrý den paní předsedající, dámy a pánové, dovolte mi v souladu s dohodou, resp. s informací, která včera padla na politickém grémiu, požádat o zařazení bodu změny zasedacího pořádku, a to jako první bod dnešního jednání. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Ano, jako první bod dnešního jednání změna v zasedacím pořádku Poslanecké sněmovny.

Má ještě někdo nějaký další jiný návrh? Pokud ne, tak přistoupíme k hlasování o jednotlivých návrzích, a to v pořadí, v jakém byly tyto návrhy podány. Prosím, abyste se všichni přihlásili hlasovacími kartami, pokud jste tak již neučinili. Nejprve budeme hlasovat o návrzích, které zazněly z grémia.

 

Prvním návrhem bylo vyřadit bod číslo 57 z návrhu pořadu. Jedná se o sněmovní tisk číslo 283.

Zahajuji hlasování (číslo 2) a ptám se, kdo je pro tento návrh, nechť stiskne tlačítko ano...

Všem se omlouvám. Toto hlasování nebylo platné, já ho ukončím.

Hlasování bylo přijato. Má někdo námitku proti tomu, že jsem prohlásila hlasování za neplatné, přestože proběhlo? Nevidím žádnou námitku. Prosím pana poslance Tejce.

 

Poslanec Jeroným Tejc: Vážená paní předsedající, já si dovolím zpochybnit toto hlasování, protože vy jste jako předsedající v průběhu tohoto hlasování označila toto hlasování za neplatné, zmatečné, tudíž někteří poslanci neměli možnost hlasovat, a proto si dovoluji požádat o opakování tohoto hlasování, aby zde skutečně nebyla zde jakákoliv pochybnost, přičemž nezpochybňuji výsledek tohoto hlasování. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Vlasta Parkanová: Ano, děkuji. Tuto vaši námitku přijímám a v tuto chvíli zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh, tak jak před chvílí zazněl. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 3 z přihlášených 176 poslanců pro 170, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Budeme hlasovat o dalším návrhu, kterým je přeřadit body 1, 2, 3, 4 návrhu pořadu, jedná se o sněmovní tisky 26/5, 136/3, 183/3 a 188/4, a to na úterý 3. května jako první až čtvrtý bod jednání.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

V hlasování číslo 4 z přihlášených 176 poslanců pro 171, proti 1. Tento návrh byl přijat. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP