(18.10 hodin)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže závěrečné slovo ministra. Nevím, jestli i paní zpravodajka? Už nebude.

Takže v tom případě máme příležitost hlasovat. Jenom se zeptám paní zpravodajky - žádné návrhy na zamítnutí či vracení nezazněly, pokud si vybavuji. Je to tak? Nezazněly. Takže nezbývá, než hlasovat o přikázání ústavněprávnímu výboru. (Poznámka zpravodajky mimo mikrofon.) O zkrácení lhůty až potom.

Přikročíme k hlasování. Půjde o přikázání výboru ústavněprávnímu.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přikázat tento návrh k projednání výboru ústavněprávnímu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 97. Přihlášeno 145, pro hlasovalo 127, proti žádný. Bylo to přijato.

 

Další návrh už je jenom to zkrácení lhůty k projednávání. Takže tady byl přednesen v rozpravě návrh, aby se zkrátila lhůta k projednávání na 30 dní. Je to tak? Říkám to dobře?

Zahajuji hlasování. Kdo je tedy pro zkrácení lhůty k projednávání na 30 dní, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 98. Přihlášeno 145. Pro hlasovalo 73, proti 51. To bylo přijato.

 

(Hlasy z lavic.) Aha, 73 a 51. Hotovo, můžeme tedy... (Probíhá kontrola hlasování. Smích z lavic.) Je to neuvěřitelné. Teda řeknu to tady - já jsem úplně jiný úmysl měl hlasovat. (Opět hlasy z lavic.) Teď mi sdělují, že na sjetině...

Můžu požádat paní místopředsedkyni Klasnovou, já to opravdu odtud nemohu říci. To je správná připomínka. Mohla byste? Jestli mi to neumožníte, tak budu namydlený. (Výbuch smíchu.) Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Tak běžte, běžte. (Opět smích v sále.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Především děkuji paní místopředsedkyni Klasnové, protože mně se stalo, že jsem hlasoval ne, a na sjetině je ano. A to tedy ne! (Smích.) Já proto žádám Sněmovnu, aby na mou námitku reagovala tím, že ji podpoří. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Tak já vám to předám.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Hlasování pořadové číslo 99. Přihlášeno - počkejte - odhlásit, takže vás odhlašuji. Odhlašuji vás teď všechny... (Hlasy z lavic, pokřikování.) Nejste odhlášeni... Aha... Já se omlouvám, to je tedy úplně špatně. (Smích a poznámky z lavic.)

Tak teď prosím, jestli byste se znovu přihlásili... (Na displeji běží hlasování pod číslem 99.)

Já se omlouvám, já bych potřeboval nějakou technickou pauzu pětiminutovou, protože tady to nefunguje, to zařízení. Omlouvám se, pět minut pauza. Budeme pokračovat v 18 hodin 20 minut.

 

(Jednání přerušeno v 18.15 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP