(12.50 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Prosím, pan Tluchoř.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Já myslím, že je evidentní - pardon, vážená paní předsedající, pane předsedo vlády, členové vlády, dámy a pánové - že je zcela evidentní, že paní předsedající v minulém případě přerušila schůzi ve 12.06 hodin, když domluvil jeden z řečníků. Je zcela na volném uvážení předsedajícího v této Sněmovně, jestli dvě nebo tři minuty pokračuje v tom bodu. Myslím, že každý vidí, že tady jde pouze o politickou exhibici opozice a že nejde o věcné hlasování o zákonu o zdravotnických poplatcích. Já myslím, že pokud vám o něco jde, tak nechte dojít na hlasování a nezneužívejte prosím jednací řád a jeho svévolný výklad. Já myslím, že paní předsedající má nepochybně právo dát hlasovat o návrhu pana poslance Šnajdra. Pokud máte námitky proti takovému postupu, přestaňte o tom povídat a vzneste námitku. (Potlesk vpravo.)

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Prosím, pan poslanec Sobotka.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Děkuji. Vzhledem k tomu, že jsme ještě stále před hlasováním o této věci, rád bych požádal o přestávku na poradu poslaneckého klubu v délce 20 minut. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Prosím, já bych trvala na svém postupu. Tento bod je pevně zařazený, a pokud chcete, budeme hlasovat o námitce proti tomuto postupu. Prosím, pan poslanec Tluchoř.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Pan předseda Sobotka se mýlí. Hlasování již bylo zahájeno, pouze jeho první pokus byl prohlášen za zmatečný. Hlasování bylo zahájeno, rozprava byla ukončena a hlasování tedy běží. Paní předsedající nepochybně má právo dát hlasovat o zamítnutí vašeho návrhu.

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Pane poslanče.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Já se domnívám, že v této Poslanecké sněmovně vždy platilo pravidlo o tom, že každý poslanecký klub má právo vzít si přestávku na jednání, pokud nepřekročí souhrn těchto časů během jednoho jednacího dne rozsah dvou hodin. V žádném případě požadavky sociální demokracie během dnešního dne k tomuto času, to znamená do 13 hodin, nepřekročily rozsah dvou hodin a já trvám na právu poslaneckého klubu sociální demokracie vzít si přestávku na naši poradu.

 

Místopředsedkyně PSP Kateřina Klasnová: Dobře, vyhovuji, dávám přestávku do 13.22 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 12.52 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP