(16.10 hodin)
(pokračuje Kasal)

Třetí návrh pana poslance Husáka se týkal bodu 97, který by měl být rovněž zařazen zítra za třetí čtení jako další bod. Je tomu tak. Je to bod 97, připomínám znovu.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 71. Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 160 poslanců, pro 73, proti 5. Tento návrh nebyl přijat.

 

Pan poslanec Liška navrhuje, aby bod 164, což je třetí čtení tisku 669, byl projednán zítra jako první bod, pokud se nemýlím. Pan poslanec Liška tady v tuto chvíli není - ale je tady, souhlasí s tím takto? Zítra první bod, pamatuji si to dobře.

Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať to dá patřičným způsobem najevo v hlasování pořadové číslo 72, které jsem zahájil. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 158 poslanců, pro 93, proti 8, takže tento návrh byl přijat.

 

Paní poslankyně Zelenková podala návrh pevně zařadit bod 157, což je tisk 506 o stavebním spoření, jako první bod po pevně zařazených bodech na pátek. Je to tak? Je to tak.

Takže rozhodneme v hlasování pořadové číslo 73. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 158 poslanců, pro 77, proti 58, takže tento návrh nebyl přijat.

 

Pan poslanec Ohlídal navrhuje, aby bod 155, sněmovní tisk 456, byl projednán zítra. Jedná se o třetí čtení. Já se jenom podívám. Zítra po třetích čteních, která už jsou zařazená v bloku třetí čtení.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 74. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 158 poslanců, pro 63, proti 56, tento návrh nebyl přijat.

 

Pan poslanec Gandalovič navrhl, aby dnes po pevně zařazených bodech... Tedy abychom si to sjednotili. Měl by být prvně projednán návrh pana poslance Papeže, pak za tím je antidiskriminační zákon, za tím je zákon vrácený Senátem a pak začínají zákony ve druhém čtení. Já bych se zeptal pana poslance Gandaloviče, zdali by souhlasil, aby to, co navrhuje, tedy bod č. 9, bylo zařazeno jako první bod ve druhých čteních dneska.

(Oslovený reaguje z místa, nesrozumitelné.)

Ony ty body nejsou pevně zařazeny v tom smyslu, ale je zvyk prvně se vyrovnat s návrhem vráceným prezidentem atd., pak nastupuje blok druhých čtení. A ten váš bod č. 9 - souhlasím s tím, že na něj by nemusela přijít řada, takže by se dostal jako první bod bloku druhých čtení.

 

Poslanec Petr Gandalovič: To také není špatný nápad, pane předsedající, ale můj návrh zněl, že to je první bod po pevně zařazených bodech a jeden pevně zařazený bod je bod pana poslance Papeže. To znamená že tam, jestli se můžeme bavit, jestli je to v množném, nebo v jednotném čísle, ale ten úkol zněl jasně. (Smích v sále, směje se i poslanec Gandalovič.) Po pevně...

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Tím jste si mě naprosto získal, pane poslanče. (Smích v jednací síni přetrvává.)

 

Tak dobře, čili kdo souhlasí s návrhem pana poslance Petra Gandaloviče, aby dnes jako druhý bod byl projednán bod č. 9, ať v hlasování pořadové číslo 75 zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 157 poslanců, pro 134, proti 1, takže návrh byl přijat.

 

Totéž se týká bodu 13, sněmovní tisk 703, to znamená ten by byl projednán jako třetí bod dnešního pořadu.

Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano v hlasování pořadové číslo 76, které právě probíhá. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 158 poslanců, pro 131, proti 2, takže tento návrh byl přijat.

 

Pan poslanec Skopal navrhuje zařadit na středu odpoledne, tedy zítra odpoledne, bod č. 52, což je sněmovní tisk 859, po pevně zařazených bodech.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 77. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 158 poslanců, pro 84, proti 29. Tento návrh byl přijat.

 

Pan poslanec Zdeněk Jičínský podal návrh na vypuštění celkem pěti bodů, z nichž první čtyři jsou návrhy ústavních zákonů, a já se táži, zdali o nich mohu dát hlasovat v bloku. Zvlášť, dobře.

 

Takže kdo souhlasí s vyřazením bodu č. 40, ať v hlasování pořadové číslo 78 zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Výsledek: hlasovalo 158 poslanců, pro 103, proti 24. Návrh byl přijat.

 

Kdo souhlasí s návrhem na vyřazení bodu 62, ať to dá najevo patřičným způsobem v hlasování pořadové číslo 79. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 158 poslanců, pro 132, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Kdo souhlasí s návrhem na vyřazení bodu 66, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování (číslo 80) skončilo. Hlasovalo 157 poslanců, pro 130, proti 4. Návrh byl přijat.

 

Kdo souhlasí s návrhem na vyřazení bodu 95? Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 81. Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 157 poslanců, pro 118, proti 22. Návrh byl přijat. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP