(16.20 hodin)
(pokračuje Kasal)

Pan poslanec Jičínský dále navrhuje, aby byl vyřazen návrh zákona o volbách, je to bod 84.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 82. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Vládní návrh, ano. Kdo je proti?

Hlasovalo 157 poslanců, pro je 69, proti 51. Takže tento návrh nebyl přijat.

 

Jestli se nemýlím, tak bych ještě měl dát hlasovat o návrhu pana poslance Římana. Nedával jsem o něm ještě hlasovat? (Ne.) Pan poslanec Říman navrhuje pevně zařadit tisk 834 na středu 10. června jako první bod po polední přestávce, ale protože už tam jsou body zařazeny, tak to bude muset být po pevně zařazených bodech.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 83. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 157 poslanců, pro 125, proti 1. Tento návrh byl přijat.

 

Dámy a pánové, zapomněl jsem na nějaký z vašich návrhů nebo jsem dal hlasovat o všem, o čem jste si přáli? Zdá se, že ano, takže pokud se nemýlím, mohu dát hlasovat o návrhu pořadu schůze jako celku.

Kdo souhlasí s návrhem pořadu 59. schůze, jak byl písemně... Hlásí se pan poslanec Vojtěch Filip.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Vážený pane předsedající, členové vlády, paní a pánové, já chápu, že vláda, která stojí na velké koalici, se může dohodnout na lecčems. Vidím, že Poslanecká sněmovna se dohodla také na některých věcech, které jsou v podstatě dohodou ODS a ČSSD o tom, že tento program bude rozkouskován způsobem, který by jinak neumožňoval klubu KSČM hlasovat pro program schůze. Ale vzhledem k tomu, že nemáme zájem, aby Poslanecká sněmovna nepracovala, tak klub KSČM program podpoří, přestože byly vyřazeny zásadní body, se kterými jsme byli dohodnuti na organizačním výboru Poslanecké sněmovny. Věřím, že při projednávání konkrétních bodů programu ovšem velká koalice nebude fungovat tak, že zmanipuluje zákony ještě do voleb takovým způsobem, který ohrozí ty nejzákladnější demokratické principy v České republice.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Já vás odhlásím a poprosím o novou registraci. Přečtu kouzelnou formuli:

 

Kdo souhlasí s návrhem pořadu 59. schůze Poslanecké sněmovny, tak jak byl návrh písemně předložen, s přijatými a schválenými pozměňovacími návrhy, což je stejné? Mohu dát hlasovat, jste všichni přihlášeni? Pokud ano, kdo souhlasí s návrhem na přijetí pořadu schůze, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování (číslo 84) skončilo. Hlasovalo 156 poslanců, pro 91, proti 11. Konstatuji, že tento návrh byl přijat a že se podle něj v příštích 14 dnech budeme řídit.

 

Využiji ještě příležitosti, že sedím za tímto mikrofonem a hned vám naznačím jednu změnu, ke které bych byl rád, kdyby došlo příští pátek, kdy bude ten pravý čas, abychom projednali návrh Poslanecké sněmovny na udělení státních vyznamenání. Počítejte s tím, že příští pátek ráno předstoupím s touto žádostí, abychom dostáli svým povinnostem.

 

Děkuji vám za spolupráci při této nelehké úloze a předávám řízení schůze, je-li komu. Je komu - pan místopředseda Zaorálek mě vystřídá a budeme pokračovat bodem číslo 1, což je

1.
Návrh na zkrácení zákonné lhůty pro projednání sněmovního tisku 662 ve výborech Poslanecké sněmovny

Dobré odpoledne. Vážené kolegyně a kolegové, první bod schváleného programu schůze je návrh na zkrácení zákonné lhůty pro projednání sněmovního tisku 662 ve výborech Poslanecké sněmovny. Prosím, pan poslanec Tluchoř se ale hlásí o slovo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji, pane místopředsedo. Omlouvám se, nechci se vyjadřovat k tomuto bodu, ale rád bych vzhledem k tomu, že ve schváleném programu schůze se ocitly dva volební body, vyhlásil lhůtu pro podávání návrhů do Rady pro rozhlasové a televizní vysílání - jedno místo, a na předsedu komise pro stav justice, zkráceně, do pátku 14 hodin. Tohoto pátku do 14 hodin.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, děkuji. Byly vyhlášeny lhůty a můžeme se tedy vrátit k tomu prvnímu bodu, který máme na programu dnešní schůze, a to je tedy sněmovní tisk 662 a zkrácení lhůty. Prosím, aby tento návrh uvedl pověřený člen. To jste vy. Prosím, pane poslanče, máte tedy slovo.

 

Poslanec Jiří Papež: Děkuji, vážený pane místopředsedo, především Poslanecké sněmovně za souhlas se zařazením tohoto nového bodu. Já si dovoluji jako zpravodaj tisku 662 uvést tento bod s tím, že zemědělský výbor návrh zákona již projednal, nic tedy nebrání tomu, aby také Poslanecká sněmovna projednala příslušný sněmovní tisk 662 ve druhém a ve třetím čtení. Připomínám, že tímto sněmovním tiskem je vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 569/1991 Sb., o Pozemkovém fondu České republiky.

Navrhuji zkrátit lhůtu pro projednání sněmovního tisku ve výborech o 30 dnů. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zkrátit lhůtu o 30 dnů. Prosím pana poslance Papeže, aby se možná posadit jako navrhovatel u stolku navrhovatelů.

Zahajuji všeobecnou rozpravu. Ptám se, kdo se hlásí k tomuto návrhu na zkrácení lhůty tisku 662. Pokud se nikdo nehlásí, potom všeobecnou rozpravu ukončím. Měli bychom přistoupit k rozpravě podrobné. Ptám se, kdo se hlásí o slovo. Prosím pana poslance navrhovatele Papeže.

 

Poslanec Jiří Papež: Já možná tedy formálně v podrobné rozpravě navrhuji návrh usnesení, že Poslanecká sněmovna zkracuje lhůtu pro projednání sněmovního tisku 662 ve výborech o 30 dnů. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP