(16.00 hodin)

 

Poslanec František Bublan: Vážená Sněmovno, omlouvám se, zpochybňuji hlasování, na sjetině mám křížek, hlasoval jsem ano.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasoval jste ano a na sjetině máte křížek. Dobře. Jedná se o vyřazení bodu 114. Je to tak, abychom si rozuměli? (Nejsou námitky.)

 

Rozhodneme o námitce pana poslance Bublana. Kdo souhlasí s námitkou, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti této námitce? Děkuji.

Hlasování (číslo 65) skončilo. Hlasovalo 154 poslanců, pro 112, proti 3. Takže tato námitka byla přijata.

 

Budeme opakovat hlasování o návrhu pana poslance Husáka na vyřazení bodu 114.

Zahájil jsem hlasování. Kdo souhlasí s návrhem pana poslance Husáka, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování (číslo 66) skončilo. Hlasovalo 153 poslanců, pro 81, proti 58, takže tento návrh byl pro tuto chvíli přijat.

 

Ale proběhne kontrola hlasování. (Děje se.) Hlásí se pan poslanec Seďa.

 

Poslanec Antonín Seďa: Vážený pane předsedající, já bych se chtěl omluvit, já jsem chtěl hlasovat ne, ale na sjetině jsem zjistil, že mám ano. Zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dobře. Rozhodneme o vaší námitce v hlasování pořadové číslo 67. Kdo s ní souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 156 poslanců, pro 108, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Budeme znovu opakovat hlasování o návrhu pana poslance Husáka na vyřazení bodu 114.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 68. Ptám se, kdo souhlasí s návrhem pana poslance Husáka, ten ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti tomu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ne. Prosím, zkontrolujte si vše potřebné.

Hlasovalo 156 poslanců, pro 84, proti 60, takže tento návrh byl přijat.

 

Postoupíme k dalšímu návrhu pana poslance Husáka. Jedná se o to, že bod 46 by měl být zařazen na středu za blok - paní poslankyně Bohdalová.

 

Poslankyně Vlasta Bohdalová: Vážení kolegové, velice se omlouvám, zpochybňuji hlasování. Chtěla jsem hlasovat ne, a na sjetině mám ano. (Bušení do lavic v řadách ODS.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Paní poslankyně Bohdalová má samozřejmě na to právo, já o tom dám hlasovat, byť - pan poslanec Sobotka se hlásí.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Děkuji. Vážený pane místopředsedo, já bych rád požádal pana poslance Topolánka, aby nebušil do lavice v této Poslanecké sněmovně a nezpochybňoval legitimní právo každého poslance využít zvyklostí, které ve Sněmovně jsou. Děkuji. (Potlesk v levé části sálu. Bušení do lavic v pravé části sálu.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlásí se pan poslanec Petr Tluchoř.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Pane místopředsedo, já bych vaším prostřednictvím požádal pana předsedu Sobotku, aby naučil své poslance hlasovat, aby při rozdílu několika hlasů počtvrté nezpochybňovali stejné hlasování, když je vidět, že stejně nemají šanci. (Potlesk v pravé části sálu. Hlasité poznámky z pléna.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Prosím pány poslance, nebudu je prozatím jmenovat, aby nepokřikovali z lavic. Slovo má pan poslanec Sobotka.

 

Poslanec Bohuslav Sobotka: Děkuji. Vážený pane místopředsedo, vážené kolegyně a kolegové, já musím říci, že toto je velmi zvláštní hlasování v Poslanecké sněmovně, protože již jednou tento návrh na vyřazení bodu neuspěl. Poté došlo k přestávce, poté došlo ke změně hlasování několika poslanců. A v tuto chvíli probíhá opakované hlasování. Já bych jenom chtěl připomenout, že to nejsou anonymní čísla, ale že se jedná o hlasování o senátním návrhu zákona, který zpřísňuje regulaci podnikání v oblasti hazardu. Čili jde o zpřísnění regulace v oblasti hazardu a návrh je, abychom se tímto návrhem vůbec nezabývali. Jenom aby bylo jasné, o čem se v tuto chvíli opakovaně v Poslanecké sněmovně hlasuje.

Chtěl bych jasně říci, že poslanecký klub sociální demokracie hlasuje pro to, abychom tuto normu, kterou předložil Senát, projednali. Řada námětů na regulaci a zpřísnění podmínek pro hazard stojí za to, abychom je na půdě Poslanecké sněmovny diskutovali. Děkuji. (Potlesk v levé části sálu.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Faktická poznámka není v tuto chvíli možná, pane poslanče. Takže rozhodneme o námitce paní poslankyně Bohdalové.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 69. Kdo souhlasí s touto námitkou, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 159 poslanců, pro bylo 78, proti 33. Takže tento návrh nebyl přijat. Platí tedy, že návrh pana poslance Husáka na vyřazení bodu 114 byl přijat.

 

Nyní rozhodneme o bodu 46. Měli bychom ho zařadit za pevně zařazené body, tedy za blok třetích čtení zítra dopoledne.

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 70. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, ze 160 pro 82, proti 9, takže tento návrh byl přijat. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP