(15.30 hodin)
(pokračuje Kasal)

Budeme se věnovat návrhu pana poslance Böhnische, který navrhuje vyřadit body 45 a 54. Táži se, zda o tom mohu dát hlasovat dohromady, nebo zdali jsou námitky. Zvlášť, dobře. Čili rozhodneme o bodu 45.

 

Kdo souhlasí s vyřazením bodu 45, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 162 poslanců, pro 132, proti 23. Návrh byl přijat.

 

Nyní rozhodneme o vyřazení bodu 54. Kdo souhlasí s vyřazením bodu 54, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 162 poslanců, pro bylo 57, proti 80. Návrh nebyl přijat.

 

Nyní rozhodneme o bodu 99, což je tisk 809, který pan poslanec Böhnisch navrhuje zařadit... Je to nový bod, novela zákona o právu na informace o životním prostředí. Garanční výbor navrhuje, aby byl tento bod zařazen až poté, co mu uplynou lhůty. O tom nemůžeme rozhodnout dnes. Čili to je nehlasovatelné. (Připomínky z pléna.) Ano, 99, druhý bod. Čili bod 99 zařadit pevně jako první bod ve středu 17. 6. po obědě. Protože myslím, že jsme po obědě ještě nic nezařadili, může to být první bod v tuto chvíli.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tím, aby bod naší schůze 99, tisk 809, byl projednán jako první bod ve středu 17. 6. po obědě, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti tomu? Děkuji. Hlasování skončilo.

Z přihlášených 162 bylo pro 87, proti 9. Takže tento návrh byl přijat.

 

Věc týkající se tisku 765 odkazuji na dobu, kdy to bude moci být zařazeno. Tím jsme se vypořádali s návrhy pana poslance Böhnische.

 

Nyní se budeme věnovat návrhům pana poslance Carbola, který navrhl, aby bod 42, což je tisk 805, byl zařazen na 19. 6. po třetích čteních jako první bod. Bod 49, sněmovní tisk 833, jako první bod po třetích čteních 19. 6., což je pátek druhého týdne.

Kdo souhlasí s návrhem pana poslance Carbola, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano v hlasování pořadové číslo 45, které právě probíhá. Kdo je proti? Děkuji. Hlasování skončilo.

Hlasovalo 162 poslanců, pro 41, proti 14. Takže tento návrh nebyl přijat.

 

Pan poslanec Kochan navrhuje vyřadit bod 165. Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 46.

Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Hlasování skončilo.

Hlasovalo 163 poslanců, pro bylo 69, proti 82. Tento návrh nebyl přijat.

 

Pan poslanec Papež navrhl zařadit do programu schůze nový bod s názvem Návrh na zkrácení zákonné lhůty pro projednání sněmovního tisku 662 ve výborech Poslanecké sněmovny. Navrhuje to zařadit jako první bod dnes. Protože tam první bod už je, mohl by to být až - no, mohl by to být první bod, protože jsme nepřeřadili zákon, ale můžeme projednat bod pana poslance Papeže předtím. V tom nám nic nebrání.

Rozhodneme o tom v hlasování pořadové číslo 47, které jsem zahájil. Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Hlasování skončilo.

Hlasovalo 163 poslanců, pro 128, proti 7. To byl jediný návrh pana poslance Papeže.

 

Budeme se věnovat návrhu pana poslance Vidíma, který chce, aby tisk 869 byl projednán v úterý 16. 6. jako první jednací bod. Máme tam vytvořený prostor na základě informace pana poslance Vidíma, že s tím je všeobecná dohoda.

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 48, které jsem zahájil. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji. Hlasování skončilo.

Hlasovalo 163 poslanců, pro 131, proti 22, takže jsme tento návrh přijali.

 

Pan poslanec Vojíř navrhl, aby bod 171, což je tisk 583, byl projednán ve středu, tedy zítra, jako třetí bod třetích čtení.

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 49. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Hlasování skončilo.

Hlasovalo 163 poslanců, pro 101, proti 2, takže tento návrh byl přijat.

 

Nyní se budeme věnovat návrhu pana poslance Skopala, který navrhuje vyřadit bod 68, což je sněmovní tisk 555. Je to tak? Ano.

Takže rozhodneme v hlasování pořadové číslo 50, které jsem zahájil. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 164 hlasujících pro 89, proti 55, takže tento návrh byl přijat.

 

Druhý návrh pana poslance Skopala se týká stávajícího bodu 87. Pan poslanec navrhuje, aby byl projednán ve středečním odpoledni jako první bod odpoledne. Po pevně zařazených - dáme to takto, abychom se nemuseli opravovat.

Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování (číslo 51) skončilo. Hlasovalo 164 poslanců, pro 86, proti 11, takže návrh byl přijat. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP