(15.40 hodin)
(pokračuje Kasal)

Pan poslanec Mlčák navrhuje, aby body 204 a 205 byly projednány v druhém jednacím týdnu ve čtvrtek po písemných interpelacích. Je to tak? Je to tak.

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 52. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 164 poslanců, pro 131, proti 3. Tento návrh byl přijat.

 

Nyní rozhodneme o návrhu paní poslankyně Halíkové, která navrhuje, aby bod 21, což je sněmovní tisk 631, byl projednán příští úterý, tedy šestnáctého, po bodech, které jsme zařadili pevně.

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 53. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji. Hlasování skončilo.

Hlasovalo 164 poslanců, pro 84, proti 63. Tento návrh byl přijat.

 

Pan místopředseda Vojtěch Filip navrhl zařadit bod volba předsedy dočasné komise pro nezávislý výkon justice.

Hlásí se paní poslankyně Eva Dundáčková.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, moc se omlouvám, ale hlasovala jsem proti návrhu Komunistické strany Čech a Moravy a na záznamu o hlasování mám prý ano, proto zpochybňuji toto hlasování a prosím, aby bylo opakováno.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano. O vaší námitce rozhodneme v hlasování pořadové číslo 54. Kdo souhlasí s námitkou paní poslankyně Evy Dundáčkové, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji. Hlasování skončilo.

Hlasovalo 164 poslanců. Pro bylo 113, proti 20, návrh byl přijat.

 

Budeme opakovat hlasování o tom, že by bod 21 měl být projednán v úterý šestnáctého po pevně zařazených bodech.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 55. Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji. Hlasování skončilo.

Hlasovalo 164 poslanců, pro 81, proti 70. Návrh nebyl přijat.

 

Nyní rozhodneme o návrhu pana místopředsedy Vojtěcha Filipa o zařazení bodu volba předsedů komise, tak jak jsem ji před chvilkou pojmenoval, na středu 17. června odpoledne jako druhý bod voleb před ukončením schůze.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 56. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování (číslo 56) skončilo. Ze 164 hlasujících pro 83, proti 9. Tento návrh byl přijat.

 

S návrhy paní poslankyně Šojdrové a pana poslance Michalíka jsme se již vyrovnali.

 

Nyní rozhodneme o návrhu pana poslance Lhoty na vyřazení bodu 27. Kdo souhlasí s návrhem na vyřazení, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Hlasování skončilo.

Hlasovalo 164 poslanců, pro 70, proti 80, návrh nebyl přijat. (Hlasování číslo 57.)

 

Pan poslanec Soušek navrhl vyřadit bod 69 a 88. Je třeba dát hlasovat zvlášť o jednotlivých bodech? (Ne.) Ne-li, rozhodneme v jednom hlasování. Kdo souhlasí s vyřazením bodu 69 a 88, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano v hlasování 58, které probíhá. Kdo je proti? Děkuji. Hlasování skončilo.

Hlasovalo 163 poslanců, pro 95, proti 7, tento návrh byl přijat.

 

Pan poslanec Jan Husák navrhuje vyřadit bod 114 z pořadu schůze. Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování (číslo 59) skončilo. Hlasovalo 161 poslanců, pro 71, proti 53. Tento návrh nebyl přijat.

 

Dále pan poslanec Husák navrhuje, aby bod 46 byl zařazen... ano, pan poslanec Hrnčíř... (Krátká domluva poslanců s předsedajícím mimo mikrofon.)

Než přistoupíme k dalšímu, pan poslanec Šoltys se omlouvá z jednacích dnů 9. až 12. 6. z důvodu nemoci a paní místopředsedkyně Němcová z dnešního dne.

Jsou nějaké námitky proti tomu, abych nechal hlasovat o návrhu pana poslance Husáka, který navrhuje, aby bod 46 byl projednán v bloku třetích čtení zítra jako druhý bod? Ale ještě než tak učiním, dám slovo předsedovi klubu ODS Petru Tluchořovi.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Já se velice omlouvám, pane místopředsedo. Rád bych vás požádal o pět minut přestávky na vyjasnění některých okolností při minulém hlasování, o čem se přesně hlasovalo. Omlouvám se.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dobře. Přerušuji do 15.55 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 15.48 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP