(15.20 hodin)
(pokračuje Kasal)

Dále pan poslanec Sobotka navrhl zařadit nový bod na konec schůze, volbu členů Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, jako poslední bod této schůze.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano v hlasování pořadové číslo 32, které jsem zahájil. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, hlasovalo 166 poslanců, pro 144, dva proti. Návrh byl přijat.

 

Dále pan poslanec Sobotka navrhuje, aby tisk 684 byl zařazen jako první bod v rámci třetích čtení, to znamená zítra dopoledne. Je to současný bod 165.

Kdo s tímto souhlasí, ať to dá najevo patřičným způsobem v hlasování pořadové číslo 33, které jsem zahájil. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, hlasovalo 165 poslanců, pro bylo 84, proti 61. Tento návrh byl přijat.

 

Dalším bodem, který navrhl pan poslanec Sobotka, je zákon o loteriích. Hlásí se pan poslanec Paroubek? (Omyl.) Ne, tak ho tady vymáznu. A nyní se budeme věnovat bodu... Mně to pan Sobotka tady napsal na přeskáčku oproti tomu, než to četl, ale to nevadí. (O slovo se hlásí posl. Boháč.)

 

Poslanec Zdeněk Boháč: Já se omlouvám, poprvé se mi to stalo v tomto volebním období, takže dovolte, abych zpochybnil hlasování. Mačkal jsem ne, a na sjetině mám ano. Prosím o omluvu a zpochybňuji hlasování. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Pan poslanec Boháč zpochybňuje hlasování. Rozhodneme v návrhu o opakování hlasování... Bod číslo... Pardon, omlouvám se za tyto přebrepty, hlasování skrečuji.

 

O námitce pana poslance Boháče rozhodneme v hlasování pořadové číslo 35, které jsem zahájil. Kdo s námitkou souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, ze 164 přítomných bylo pro 145, nikdo proti, čili námitce jsme vyhověli.

 

Budeme opakovat hlasování o zařazení bodu 165 jako prvního bodu třetích čtení. Já vás odhlásím na žádost z pléna, poprosím o novou registraci.

 

Kdo souhlasí s tím, aby bod 165 byl projednáván jako první bod třetích čtení zítra? V hlasování pořadové číslo 36, které jsem zahájil, nechť zvedne takový ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, hlasovalo 159 poslanců, pro 87, proti 62, takže tento návrh byl přijat.

 

Nyní rozhodneme o návrhu, aby zákon o loteriích, tisk 722, byl projednáván jako první bod prvních čtení. Tak zní návrh pana poslance Sobotky.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 37. Kdo s tím souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, hlasovalo 157 poslanců, pro 56, proti 66, takže tento návrh nebyl přijat.

 

Nyní se budeme věnovat návrhu pana poslance Karla Kratochvíleho, který navrhuje vypustit body 73 a 85. Mohu o tom dát hlasovat najednou? Nejsou námitky? Jsou námitky.

 

Takže kdo souhlasí s vypuštěním bodu 73, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování číslo 38, které jsem zahájil. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, hlasovalo 162 poslanců, pro vypuštění 87, proti 64. Tento návrh byl přijat.

 

Nyní rozhodneme o osudu bodu 85, návrhu pana poslance Karla Kratochvíleho.

Zahájil jsem hlasování. Kdo souhlasí s vypuštěním bodu 85, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, hlasovalo 162 poslanců, pro 66, proti 61. Návrh nebyl přijat.

 

S návrhy pana poslance Křečka jsme se vyrovnali, takže se budeme věnovat návrhu pana poslance Valoucha, který navrhl, aby bod 35 byl zařazen na příští úterý. On to navrhl jako první bod, ale my již některé body zařazeny máme na úterý odpoledne, takže doporučuji, aby přijal to, že bod 35 bude zařazen po pevně zařazených bodech.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano v hlasování pořadové číslo 40. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, hlasovalo 161 poslanců, pro 77, proti 61. Takže tento návrh nebyl přijat.

 

Pan poslanec Snítilý navrhuje zařazení bodu 162 na středu jako druhý bod. Pan poslanec Snítilý se přihlásil v tuto chvíli a chce mi sdělit, že už jsme tento bod zařadili na středu příští týden jako třetí bod. Čili souhlasí s tím? (Ano.) Čili návrh pana poslance Snítilého nebudeme projednávat.

 

Pan poslanec Koníček navrhuje zařadit bod 195 na středu dopoledne, to znamená upravil to jako první bod po pevně zařazených bodech zítra. Kdo souhlasí s tím, aby návrh pana poslance Koníčka na zařazení bodu 195 pevně zařazených bodech na zítřejší dopoledne byl dozařazen? - Teď se mi tady nahlásila spousta lidí s faktickými poznámkami. Myslel to někdo vážně, nebo se jenom přehmátl? (Nikdo se o slovo nehlásí.)

 

Kdo souhlasí s návrhem pana poslance Koníčka, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo, hlasovalo 158 poslanců, pro 81, proti 15, takže tento návrh byl přijat. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP