(13.30 hodin)

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Pane předsedající, já při veškerém respektu dávám námitku k postupu předsedajícího. Je sice hezké, že se předsedové dohodli, ale není tady jeden jediný! Jestli pan předseda Kováčik teď si vezme na sebe odpovědnost za všech pět předsedů klubů a řekne, že nechce projednávat můj bod, když to řekne, já to budu respektovat. Jinak velmi prosím, aby byl projednán ještě můj bod.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pane ministře, nemáte pravdu. Samozřejmě je tady ještě předseda klubu Strany zelených, ten je také přítomen. To je samozřejmě jejich stanovisko, já jsem ho přednesl Poslanecké sněmovně. Mohu o tom dát hlasovat, ale pan kolega a předseda klubu KSČM Pavel Kováčik se hlásí.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Děkuji za slovo, pane předsedající. Svědčím pouze to, že o věci se mnou mluvil předseda klubu sociální demokracie, že nemá problém s tím, kdyby se tento bod dále neprojednával. Jestli jednal nebo nejednal s někým jiným, mi není známo a nejsem schopen to dosvědčit.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Pozitivní návrhu podle § 54 odst. 9 předložen nebyl. Pane ministře, máte slovo.

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Pane předsedající, vedoucí úloha rozhodla, já si na to musím zvykat. Chápu, že to projednáme někdy jindy.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Pan ministr respektuje nepsanou dohodu a já vám děkuji za dnešní aktivitu. (Námitky ministra Bursíka, že je teprve 13.31 hod. a přeje si pokračovat dalším bodem.) Já mám podle pořadu schůze teď před sebou bod 39 a pak bod 40. Bod 41 já nemám k projednávání, pane místopředsedo vlády. (Námitky.) Ale my jsme se zastavili před bodem 39. Já tedy ukončím dnešní jednací den, přeruším 56. schůzi Poslanecké sněmovny. Sejdeme se v úterý 5. 5. s tím, že jestli si dobře pamatujete naše úterní jednání, vyhověla Poslanecká sněmovna návrhu ministra spravedlnosti na zařazení jeho bodů, a připomínám tedy, že se budeme zabývat jako prvním bodem obchodním zákoníkem, tiskem 498, potom zákonem o advokacii, tiskem 560, a dalšími body - 19, 21, 24, 34, 73, 83, 76 a bodem 7 ministra dopravy. To jsou pevně zařazené body na úterý 5. 5.

Já vám děkuji za aktivitu, přeji hezký a příjemný 1. máj a těším se na setkání s vámi v úterý.

 

(Jednání skončilo ve 13.33 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP