(9.10 hodin)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, paní poslankyně. Pan poslanec Mlčák se ještě hlásí o slovo. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Ladislav Mlčák: Já se omlouvám Sněmovně. Pokud jsem říkal čtvrtek 12. května, tak je to čtvrtek 14. května. Omlouvám se.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, proto jsem se na to ptal, pane poslanče.

Chce ještě někdo další vystoupit s návrhem? Ano, pan poslanec Jozef Kochan. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Jozef Kochan: Děkuji za slovo, pane předsedo. Dovolím si navrhnout zařazení bodů guvernéra České národní banky, a to na středu 6. května jako první tři body odpoledne. Jsou to body 40, 176 a 177.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Na středu 6. května odpoledne jako druhý, třetí a čtvrtý bod. (Souhlas.) Dobře.

To je všechno, co chceme k našemu schválenému programu. Nyní budeme postupně o jednotlivých návrzích hlasovat.

Nejprve budeme hlasovat o návrhu paní poslankyně Zelenkové. Myslím si, že na toto hlasování o programu není potřeba přítomnost žádného z místopředsedů vlády, protože projednáváme program. Až se dostaneme k projednávání jednotlivých bodů, pak souhlasím s tím, že by zde měl být účasten aspoň jeden místopředseda vlády. Vážené kolegyně, vážení kolegové, myslím si, že tento postup je legitimní.

 

Budeme nyní hlasovat o návrhu paní poslankyně Zelenkové. Ta za prvé navrhla, aby bod č. 17, sněmovní tisk 506, byl zařazen za pevně zařazené body na středu 6. května 2009.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 90 z přítomných 75 poslankyň a poslanců pro návrh 48, proti 8. Návrh byl přijat.

 

Budeme hlasovat o druhém návrhu paní poslankyně Zelenkové. Navrhla, aby bod č. 87, sněmovní tisk 775, byl pevně zařazen na 6. května 2009 jako druhý bod po pevně zařazených bodech.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 91 z přítomných 78 poslankyň a poslanců pro návrh 54, proti 5. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu pana poslance Mlčáka, aby body č. 172 a č. 173, sněmovní tisky 466 a 779, byly pevně zařazeny jako první dva body po písemných interpelacích ve čtvrtek 7. května 2009.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 92 z přítomných 79 poslankyň a poslanců pro návrh 49, proti 3. Tento návrh byl schválen.

 

Pane poslanče, váš další návrh je nehlasovatelný. Souhlasíte s tím takto? Musíte s tím souhlasit, protože tento bod je pevně zařazen a nelze ho podmínečně zařazovat ještě na nějaký jiný termín. Jestli chcete, vzneste námitku proti mému postupu.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu paní poslankyně Horníkové, která navrhla, aby bod č. 84, sněmovní tisk 805, byl zařazen jako první bod 6. května 2009 odpoledne.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 93 z přítomných 79 poslankyň a poslanců pro návrh 26, proti 8. Tento návrh nebyl schválen.

 

Dále pan poslanec Jozef Kochan navrhl, aby byly na odpolední jednání 6. května 2009 zařazeny body 40, 176 a 177 jako první tři body.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 94 z přítomných 79 poslankyň a poslanců pro návrh 35, proti 2. Konstatuji, že s tímto návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

To jsou všechny návrhy, které byly předneseny. Ještě paní poslankyně Zelenková k návrhu pořadu? (Souhlas.) Prosím.

 

Poslankyně Ladislava Zelenková: Kolegyně a kolegové, dovolte malou opravu. Bod č. 17, zákon č. 96/1993 Sb., o stavebním spoření, se ve třetím čtení čísluje jako bod č. 139. Není to tedy bod č. 17, jak jsem avizovala, ale jedná se o bod 139. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Paní poslankyně, bod č. 139 je třetí čtení tohoto zákona, sněmovního tisku 506. Stačí, když to opravím tímto způsobem, že to tedy nebyl bod č. 17, ale byl to bod č. 139? Je tomu tak? (Souhlas.)

 

To jsou všechny návrhy, které jsme měli hlasovat před zahájením projednávání bodu č. 193. Tímto bodem jsou

193.
Odpovědi členů vlády na písemné interpelace.

Na pořad jednání 56. schůze Poslanecké sněmovny bylo předloženo celkem 10 odpovědí na vznesené interpelace, s nimiž poslanci nebyli spokojení a z tohoto důvodu požádali o zařazení na pořad schůze Poslanecké sněmovny.

Upozorňuji všechny poslance na ustanovení § 112 odst. 6 jednacího řádu Poslanecké sněmovny, který zní: Není-li interpelující poslanec na schůzi přítomen, nekoná se o odpovědi na jeho interpelaci rozprava a Sněmovna k ní nezaujme žádné stanovisko a dále se o ní nejedná.

 

Budeme nyní projednávat písemné interpelace v pořadí, jak byly předloženy. První interpelací je interpelace na pana ministra financí Miroslava Kalouska. Ministr financí Miroslav Kalousek odpověděl na interpelaci poslance Lubomíra Zaorálka ve věci zodpovězení otázek týkajících se plnění závazků stanovených kupujícímu v roce 2004 v rámci privatizace majetkové účasti státu v OKD, a. s. Interpelace se spolu s odpovědí předkládá jako sněmovní tisk 725. Projednávání této odpovědi na interpelaci bylo na 52. schůzi Poslanecké sněmovny přerušeno.

Zeptám se pana místopředsedy Zaorálka, jestli chce vystoupit. Chce. Prosím, pane místopředsedo, máte slovo. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP