(17.30 hodin)
(pokračuje Bičík)

Domnívám se tedy, že s celou procedurou se můžeme vypořádat prostřednictvím tří hlasování. Doporučuji, abychom nejprve hlasovali o legislativně technických úpravách, tak jak byly předneseny paní ministryní. Za druhé abychom hlasovali o znění komplexního pozměňovacího návrhu ve znění těch případně přijatých legislativně technických úprav a třetí hlasování by bylo o celém návrhu zákona jako celku.

Prosím, pane předsedo, abyste tento návrh podrobil případné diskusi.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Než tak učiním, ještě se o slovo přihlásil pan poslanec Exner. Ale pane poslanče, jenom k proceduře.

 

Poslanec Václav Exner: Pane předsedo, členové vlády, dámy a pánové, jelikož paní ministryně Stehlíková, myslím, není poslankyní, nebylo by možné o jejích legislativně technických návrzích hlasovat jinak, než že se znovu otevře rozprava a některý z poslanců případně přečte její návrhy. Tak jak byla procedura přednesena, není podle mého názoru možná.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, pane poslanče, máte plnou pravdu. Já poprosím nyní, aby některý pan ministr otevřel rozpravu. Prosím, pan ministr Svoboda.

 

Ministr vlády ČR Cyril Svoboda Vážený pane předsedo, kolegyně, kolegové, já tímto otevírám rozpravu. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji a nyní poprosím zpravodaje, aby učinil zadost naší proceduře.

 

Poslanec Milan Bičík: V zájmu urychlení procedury se přihlašuji k legislativně technickým návrhům, tak jak byly předneseny paní ministryní.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, děkuji, končím rozpravu. A nyní budeme hlasovat o návrhu postupu při hlasování, tak jak jej přečetl a navrhl pan zpravodaj, tedy nejprve o legislativně technických, poté o komplexním návrhu a za třetí o zákonu jako celku. Je tomu tak, pane zpravodaji? (Zpravodaj: Ano, je tomu tak.) Ano.

 

Takže zahajuji hlasování. Kdo s tímto postupem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 176 z přítomných 164 poslankyň a poslanců pro návrh 149, proti nikdo. Konstatuji, že tento postup byl schválen.

 

Než přistoupíme k hlasování, chtěl bych přivítat na galerii výbor pro zemědělství, lesnictví a potravinářský průmysl Poslanecké sněmovny Parlamentu Rumunska v čele s předsedou výboru Attilou Kelemenem. (Potlesk.)

 

A nyní poprosím pana zpravodaje, aby navrhoval ten postup, jak jsme ho schválili, v jednotlivých bodech, vyjádřil se a taktéž aby se vyjádřila paní ministryně, a já nechám o těchto návrzích v tom pořadí hlasovat. Prosím, pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Milan Bičík: Pane předsedo, nejprve budeme hlasovat o legislativně technických úpravách, tak jak byly předneseny paní ministryní a jak jsem si je osvojil. Moje stanovisko je kladné.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Paní ministryně? Kladné.

 

Zahajuji hlasování. Kdo s těmito legislativně technickými návrhy souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 177 z přítomných 164 poslankyň a poslanců pro návrh 145, proti nikdo. Konstatuji, že legislativně technické připomínky byly schváleny.

 

Prosím, pane zpravodaji, pokračujte.

 

Poslanec Milan Bičík: Budeme hlasovat o komplexním pozměňovacím návrhu poslankyně Ivany Levé, tak jak je obsažen ve sněmovním tisku 429/2 pod písmenem B. Moje stanovisko je kladné.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Paní ministryně? Taktéž kladné.

 

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto komplexním pozměňovacím návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 178 z přítomných 165 poslankyň a poslanců pro návrh 147, proti nikdo. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Poslanec Milan Bičík: A nyní vás, pane předsedo, žádám, abyste nechal hlasovat o celém zákoně jako o celku.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, podle mých záznamů bylo o všech pozměňovacích návrzích hlasováno. Je tomu tak? Ano, je tomu tak.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 155/1998 Sb., o znakové řeči a o změně dalších zákonů, podle sněmovního tisku 429, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Zahajuji hlasování. Pardon, nezahájím. Stanoviska?

 

Poslanec Milan Bičík: Mé stanovisko je kladné.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Paní ministryně taktéž kladné.

 

Nyní zahajuji hlasování. Kdo s tímto usnesením souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 179 z přítomných 165 poslankyň a poslanců pro návrh 149, proti nikdo. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

Děkuji paní ministryni, panu zpravodajovi a končím bod číslo 115. Současně přerušuji 32. schůzi Poslanecké sněmovny. Za deset minut, v 17.45 hodin, zahájím 35. schůzi.

 

(Schůze přerušena v 17.36 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP