(14.10 hodin)

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane poslanče. O slovo se přihlásil pan poslanec Hamáček. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Jan Hamáček: Vážený pane předsedo, vážená vládo, dámy a pánové, dne 31. 1. se sešel zahraniční výbor na své 20. schůzi, která byla věnována výlučně otázce statutu Kosova, a po rozpravě přijal usnesení, které je poměrně obsáhlé. Já zařídím jeho distribuci vám na lavice. Nicméně doporučuji Poslanecké sněmovně, aby projednala otázku budoucího statutu Kosova a pozici vlády České republiky a přijala následující usnesení, které vám bude distribuováno.

Žádám tudíž, aby byl na program Sněmovny zařazen nový bod, který by se jmenoval Informace ministra zahraničních věcí o budoucím statutu Kosova. Tento bod prosím zařadit pevně na zítra 6. 2. jako první bod odpoledne. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane poslanče. Nyní je přihlášen písemně pan poslanec Šťastný. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Boris Šťastný: Vážený pane předsedo, dámy a pánové, přeji hezký den a podávám návrh, aby bod č. 107, sněmovní tisk 324, Výroční zprávy a účetní závěrky zdravotních pojišťoven za rok 2006, spolu s vyjádřením vlády, byl přesunut na úterý 12. 2. jako pevně zařazený bod po již zařazených bodech.

Důvodem je též nutnost účasti pana ministra zdravotnictví na tomto projednávání. Současně si nejsem vědom, jestli jsme nezapomněli na bod č. 15, sněmovní tisk 142. (Předsedající: Nezapomněli, pane poslanče.) Já děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Dále se písemně přihlásil pan poslanec Benda. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Marek Benda: Vážený pane předsedo, vážené dámy a vážení pánové, já mám prosím dva návrhy. První návrh je, abychom vypustili body 8 a 83, to je druhé a třetí čtení vládního návrhu zákona o rovném zacházení a o právních prostředcích ochrany před diskriminací a o změně některých zákonů, antidiskriminační zákon, sněmovní tisk 253, a abychom tento zákon nechali až na příští schůzi. Objevily se tam některé právní řekněme komplikace a konflikty a bylo by dobře ještě vytvořit jistý čas na hledání konsensu i jejich řešení. Druhý návrh, který mám: bod 73, tisk 343, návrh ratifikace změny smlouvy s Ukrajinou, druhé čtení, pevně zařadit na zítra odpoledne po pevně zařazených bodech, z důvodu neúčasti ministra spravedlnosti v závěru dnešního jednání.

Děkuji za pozornost.

(Neustálý hluk v sále.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane poslanče. O slovo se přihlásil pan poslanec Suk. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Lubomír Suk: Dobré odpoledne. Děkuji za slovo, pane předsedo. Kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych navrhl změnu pořadu této schůze, a to následujícím způsobem: Navrhuji zařadit dva nové body, a to druhé a třetí čtení vládního návrhu zákona o přijetí úvěru Českou republikou od Evropské investiční banky na financování národních podílů u projektů spolufinancovaných z Operačního programu doprava v programovém období roku 2007 až 2013, sněmovní tisk 399. Návrh zákona jsme v prvním čtení projednali 30. ledna a zkrátili jsme lhůtu na projednání na tři dny. Hospodářský výbor návrh projednal 31. 1. a jeho usnesení vám bylo včas rozdáno. Navrhuji pevně zařadit druhé čtení tohoto návrhu zákona na dnešní den po již pevně zařazených bodech a třetí čtení tohoto návrhu zařadit do bloku třetích čtení. Děkuji vám za podporu tohoto mého návrhu a pevně věřím, že mi vyhovíte. Děkuji za pozornost.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Pan poslanec Jan Hamáček se ještě přihlásil o slovo. Já bych poprosil vážené kolegyně a vážené kolegy, aby se ztišili. Skutečně neslyším, co si u toho mikrofonu povídáte, a pak o tom mám nechat hlasovat! Potom se nedivte, že to po vás chci písemně, protože některé věci neslyším. Takže pak se nedivte, že mi to musíte tady předkládat písemně.

Prosím, pane poslanče, pokračujte.

 

Poslanec Jan Hamáček: Vážené kolegyně, vážení kolegové, já se omlouvám. Po poradě s paní ředitelkou Jurankovou jsem byl nucen modifikovat svůj návrh. Navrhuji tudíž, aby bod o Kosovu byl zařazen pevně na zítra, ale jako šestý bod. Děkuji za pochopení.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane poslanče. Hlásí se někdo dále do rozpravy? Není tomu tak. Budeme nyní hlasovat o jednotlivých pozměňovacích návrzích, tak jak byly přednášeny.

 

Pokud nebudete mít námitek, zásadních námitek, nechám hlasovat o návrzích, které byly přečteny z prezidiálky, najednou.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku.

Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 118 z přítomných 182 poslankyň a poslanců pro návrh 168, proti nikdo. Konstatuji, že s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu pana poslance Proska. Ten navrhl, aby body 100 a 103, sněmovní tisk 295 a 354, byly zařazeny na středu 13. 2. jako první dva body dopoledního jednání. Je tomu tak? Ano je tomu tak.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 119 z přítomných 184 poslankyň a poslanců pro návrh 175, proti nikdo. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP