(14.20 hodin)
(pokračuje Vlček)

Dále budeme hlasovat o návrhu, který přednesl pan poslanec Krupka. Ten navrhl, aby bod č. 94, sněmovní tisk 259, byl zařazen na středu 13. 2. jako první bod odpoledne.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 120 z přítomných 183 poslankyň a poslanců pro návrh 176, proti nikdo. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále přednese svůj návrh pan poslanec Šimonovský. Ten navrhl, aby body 66 a 67, tedy sněmovní tisk 278 a 366, byly… Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Milan Šimonovský: Pane předsedo, asi jste mně nerozuměl v tom hluku. Ten druhý bod je 74.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: 74, ano. Ale já jsem říkal sněmovní tisk 366. Takže znovu zopakuji, že bod 66, sněmovní tisk 278, a bod 74, sněmovní tisk 366 - pan poslanec navrhuje, abychom je zařadili jako 5. a 6. bod příští úterý, to je 12. 2. 2008.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 121 z přítomných 184 poslankyň a poslanců pro návrh 170, proti nikdo. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Další návrh přednesl pan poslanec Hamáček. Ten navrhuje, abychom zařadili nový bod, a to Informace ministra zahraničních věcí k soudobému statutu Kosova. Tento bod chce zařadit jako šestý zítra po obědě. Je tomu tak?

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 122 z přítomných 184 poslankyň a poslanců pro návrh 150, proti 8. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Další návrh přednesl pan poslanec Šťastný. Ten chce, aby bod č. 107, sněmovní tisk 324, byl přeřazen na příští úterý jako sedmý bod.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 123 z přítomných 186 poslankyň a poslanců pro návrh 173, proti nikdo. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále budeme hlasovat o návrhu pana poslance Bendy. Ten navrhl, aby body 8 a 83, sněmovní tisk 253, byly vypuštěny z této schůze, byly přeřazeny na příští schůzi. Pan poslanec Benda mě neslyší, ale asi jsem to přečetl dobře.

Takže zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 124 z přítomných 186 poslankyň a poslanců pro návrh 154, proti 12. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Další návrh pana poslance Bendy byl ten, že chce zařadit bod 73, sněmovní tisk 343, na zítra po pevně zařazených bodech.

Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 125 z přítomných 186 poslankyň a poslanců pro návrh 163, proti nikdo. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále zde mám ještě návrh pana poslance Suka. Ten navrhl zařadit dva nové body, a to sněmovní tisk 399, druhé čtení, na dnes po pevně zařazených bodech. Je tomu tak? Ano. A třetí čtení do bloku třetích čtení.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 126 z přítomných 187 poslankyň a poslanců pro návrh 176, proti nikdo. Konstatuji, že i s tímto návrhem byl vysloven souhlas.

 

To jsou všechny návrhy, které byly předneseny a o kterých jsme měli hlasovat. Dnešní jednání bychom tedy zahájili pevně zařazenými body, to jsou body 4, 8 a 71. Potom bychom pokračovali dalšími body ve schváleném pořadí. Přehled zbývajících bodů k projednání vám byl rozdán na lavice.

 

Když dovolíte, já bych zahájil bod č. 4, kterým je

 

4.
Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 246/1992 Sb., na ochranu
zvířat proti týrání, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 634/2004 Sb.,
o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 114/1992 Sb.,
o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 184/3/ - vrácený Senátem

 

Senát vrátil návrh zákona s pozměňujícími návrhy a jeho usnesení jste obdrželi jako sněmovní tisk 184/4. Vítám mezi námi pana senátora Josefa Vaculíka. Dobrý den, pane senátore.

Prosím, aby se za navrhovatele k usnesení Senátu a k předloženým pozměňovacím návrhům vyjádřil ministr zemědělství Petr Gandalovič. Prosím, pane ministře, máte slovo.

 

Ministr zemědělství ČR Petr Gandalovič Vážený pane předsedo, vážená Sněmovno, vážený pane senátore, dovolte, abych se vyjádřil k návrhu zákona na ochranu zvířat proti týrání, který vrátil Senát zpět Poslanecké sněmovně svým usnesením 294 z 11. schůze ze dne 17. ledna 2008 se čtyřmi pozměňovacími návrhy. Tyto pozměňovací návrhy se dají de facto rozdělit na jeden zásadní, hodnotový, druhý relativně podružný, který se dotýká vztahu ústřední státní správy a měst a obcí, třetí a čtvrtý jsou technické návrhy.

(V sále je neustále značný hluk.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP