(18.00 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Podle nich dokonce nabouráváme spojenecké svazky v rámci NATO licoměrným způsobem a sobeckým způsobem. To je důkaz toho, ty rozhovory mezi Bushem a Bulhary byly důkazem toho, že vůbec to není taková idyla mezi spojenci v NATO a že my svými kroky na ně často pravděpodobně nebereme ohled.

Já to říkám proto, protože jsme se a pravděpodobně díky tomu, že v 18 končíme, se nedostaneme ani dnes k podstatné debatě.

A stejně jako pan kolega Hamáček nesouhlasím s těmi závěry, které tady přednesla paní ministryně Parkanová. Já jsem přesvědčen, že to, co bylo dosaženo dneska, je ochota vypracovat studii o dopadu budování tohoto systému v Evropě a že je to závěr, který podle mě by nás měl vést k úvaze, jestli by Česká republika neměla v této chvíli přerušit svá jednání se Spojenými státy a vyčkat, jak tato studie v rámci NATO dopadne. (Potlesk z řad poslanců ČSSD.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pane místopředsedo, nekončíme. Já jenom tento bod přeruším, protože usnesením Poslanecké sněmovny jsme se rozhodli, že v 18 hodin budeme konat volby, které od prvního týdne jednání schůze plánujeme.

Takže děkuji předsedovi vlády, děkuji vystupujícím a přerušuji tento bod, když prvním vystupujícím v pokračování bude řádně přihlášený pan kolega Řihák. Přerušuji tedy bod č. 70.

Ještě před vystoupením předsedy volební komise a volebního výboru pana poslance Tluchoře se hlásí předseda klubu KSČM Pavel Kováčik. Prosím, pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Děkuji, pane předsedající. Znáte, kolegyně a kolegové, tu situaci, kdy je strašně moc potřeba něco vyřešit a přitom na tom není čas? Já se moc omlouvám, ale protože doopravdy strašně moc potřebujeme v rámci volebních bodů něco dorovnat, prosím nyní o pouhých deset minut přestávky na poradu klubu KSČM, která, aby se ten čas ušetřil, se odehraje v koutě, jak je obvyklé. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Tedy ještě před zahájením bodů voleb, to znamená bodů č. 39 až 46, přerušuji do 18.10 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 18.02 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP