(15.20 hodin)

Poslanec Tomáš Kvapil: Pane předsedo, to je samozřejmě něco jiného, proceduru navrhnu.

Nejprve by se hlasovalo o těch legislativně technických návrzích, které byly předloženy mnou, kolegou Hanušem a kolegou Zajíčkem. Dále bychom hlasovali o návrhu výboru na zamítnutí a potom podle jednotlivých písmen postupně, přičemž bude-li přijat můj pozměňovací návrh, tak u poslance Hanuše budeme hlasovat o té variantě, která je zde uvedena, a u poslance Zajíčka, nebude-li přijat můj návrh, tak o variantě 1, jinak o variantě 2.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře, děkuji, pane zpravodaji. Já si myslím, že přesto bychom měli jako první hlasovat o návrhu na zamítnutí. Souhlasíte s tím postupem? A pak bychom hlasovali o jednotlivých pozměňovacích návrzích.

 

Poslanec Tomáš Kvapil: To samozřejmě, ale já jsem myslel, že bychom nejprve měli hlasovat o těch legislativně technických. Můžeme poté, co rozhodneme o zamítnutí.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Takže nyní bychom hlasovali o návrhu na zamítnutí. Vaše stanovisko, pane zpravodaji? (Zpravodaj nesouhlasí.) Pane předkladateli? (Předkladatel nesouhlasí.) Nesouhlasná stanoviska.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s návrhem na zamítnutí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 176 přítomno 175 poslankyň a poslanců, pro návrh 63, proti 66. Konstatuji, že zákon byl zamítnut. (Ohlas v sále.)

 

Poslanec Tomáš Kvapil: Opak je pravdou, pane předsedo.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Omlouvám se, to je moje chyba. Chtěl jsem zrychlit naše jednání.

Takže zopakuji: z přítomných 155 poslankyň a poslanců pro návrh 63, proti 66. Návrh nebyl přijat.

Budeme nyní hlasovat o jednotlivých pozměňovacích návrzích. Poprosím vás, abyste jednotlivé pozměňovací návrhy přednášel, vyjádřil se k nim a pak se k nim vyjádřil i pan předkladatel. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Tomáš Kvapil: Nejprve jsou to legislativně technické návrhy, které byly předneseny ve třetím čtení. Doporučuji jejich přijetí. (Předkladatel má neutrální stanovisko.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s legislativně technickými úpravami, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 177 přítomno 178 poslankyň a poslanců, pro návrh 140, proti 6. Konstatuji, že s návrhem byl vysloven souhlas.

 

Prosím, pane zpravodaji, pokračujte.

 

Poslanec Tomáš Kvapil: Takže nyní máme k hlasování pozměňovací návrh pod písmenem A. Je to můj pozměňovací návrh, doporučuji. (Předkladatel má neutrální stanovisko.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 178 z přítomných 177 poslankyň a poslanců pro návrh 53, proti 84. Konstatuji, že s návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Prosím, pane zpravodaji, pokračujte.

 

Poslanec Tomáš Kvapil: Pod písmenem B máme pozměňovací návrh kolegy Hanuše. Doporučuji. (Předkladatel má neutrální stanovisko.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 179 z přítomných 178 poslankyň a poslanců pro návrh 39, proti 98. Konstatuji, že s návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Prosím, pane zpravodaji, pokračujte.

 

Poslanec Tomáš Kvapil: Dále pod písmenem C poslanec Zajíček, varianta jedna. Doporučuji. (Předkladatel neutrální stanovisko.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Zahajuji hlasování. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 180 z přítomných 176 poslankyň a poslanců pro návrh 65, proti 63. Konstatuji, že s návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Prosím, pane zpravodaji, pokračujte.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP