(Jednání pokračovalo v 15.19 hodin.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní kolegyně, vážení páni kolegové, čas vymezený na přestávku na jednání klubu sociální demokracie uplynul. Nyní tedy poprosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal za navrhovatele pan senátor Jiří Pospíšil a zpravodaj výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj poslanec Tomáš Kvapil. Nyní budeme projednávat bod 37 - Senátní návrh zákona o přechodu některých dalších věcí z majetku České republiky do vlastnictví obcí, sněmovní tisk 14, třetí čtení. Obdrželi jste sněmovní tisk 14/4, který obsahuje návrh na zamítnutí a pozměňovací návrhy.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku. Z místa se hlásil pan poslanec Kvapil. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Tomáš Kvapil: Vážený pane předsedo, kolegyně a kolegové, já bych nejprve chtěl načíst legislativně technickou opravu svého pozměňovacího návrhu, který je uveden pod písmenem A. Týká se to § 3 odst. 1 písm. b), kde chybí čárka za slovy "jde o zastavěné pozemky a stavby na nich - čárka - nutné k výkonu činnosti organizačních složek" atd. Takže to podávám jako legislativně technickou opravu v rámci třetího čtení.

V obecné rozpravě bych pouze chtěl upozornit na stanovisko vlády, která měla k tomu senátnímu návrhu zákona dost výrazné připomínky a výhrady. Chtěl bych pouze uvést, že s těmito připomínkami se vyrovnává pouze ten můj pozměňovací návrh, který je reflektoval a uvedl na pravou míru. Je to pozměňovací návrh pod písmenem A, proto také pochopitelně i pléduji za jeho podporu z vaší strany. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Dále se do rozpravy přihlásil pan poslanec Hanuš. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Jiří Hanuš: Děkuji, pane předsedo. Dovolil bych si také načíst legislativně technickou úpravu, protože nebyl ve druhém čtení vzat za základ komplexní pozměňovací návrh Tomáše Kvapila, a tudíž pokud nebude přijat a zůstane u původní verze senátní, tak pak v tom mém pozměňovacím návrhu je potřeba vypustit písmeno a), protože původní návrh nezná žádné písmeno v odstavci 1. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Dále se do rozpravy přihlásila paní poslankyně Mazuchová. Prosím, paní poslankyně, máte slovo.

 

Poslankyně Lenka Mazuchová: Děkuji za slovo. Pane předsedo, kolegové, kolegyně, dovolila bych si upozornit na případný střet zájmů, neboť projednávaný zákon se může dotýkat i obce, ve které pracuji jako místostarosta. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Dále se do rozpravy hlásí pan poslanec Zajíček. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Tom Zajíček: Děkuji za slovo, pane předsedo. Dovolte mi, abych požádal Sněmovnu o legislativně technickou úpravu mého pozměňovacího návrhu, který je ve sněmovním tisku 14/4 uveden pod písmenem C. Žádám Sněmovnu, aby mi dovolila vložit do textu, který zní "Dnem 1. července 2008 přecházejí do vlastnictví" a ve stenu jsem neuvedl slovo původního návrhu "příslušných obcí". Prosím o to, zda Sněmovna uzná za vhodné to slovíčko "příslušných obcí" do textu zařadit. Děkuji vám.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Další přihlášky do rozpravy nemám, tudíž rozpravu končím. Požádám o případná závěrečná slova. Pane navrhovateli, chcete vystoupit? (Ne.) Pan zpravodaj? (Ne.) Ale pane zpravodaji, já vás přesto požádám, abyste nás seznámil s procedurou hlasování.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP