Neautorizováno !


 

(14.50 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Pan poslanec Michal Hašek mě upozornil, že jsem nenechal hlasovat o jednom bodu, který navrhoval zařadit, a to byl ten bod změna ve složení orgánů Poslanecké sněmovny v souvislosti s nástupem nového poslance. Jestli tedy dovolíte, nechal bych ještě tohle odhlasovat čili zařadit nový bod změna ve složení orgánů Poslanecké sněmovny a zařadit tento bod do bloku zpráv. Tedy ještě tady toto.

Zahajuji hlasování o zařazení tohoto nového bodu a žádám, kdo souhlasí s tímto návrhem, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 13. Přítomno bylo 179 poslanců, pro hlasovalo 155, proti nikdo, takže návrh byl přijat.

 

A nyní pan poslanec Frank, který navrhoval zařadit nový bod, a to volbu člena Rady ČTK, která - vzhledem k tomu, jak argumentoval - není úplná. Navrhoval tento nový bod zařadit za bod č. 147, za tu sérii volebních bodů. Je to tedy jasné, o čem budeme hlasovat?

Zahajuji tedy hlasování o bodu volby člena Rady ČTK. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 14. Přítomno bylo 179 poslanců, pro hlasovalo 110, proti 13, návrh tedy byl přijat.

 

Pan poslanec Jičínský navrhoval zařadit nový bod - jednalo se o tisk 980, a byl tu návrh zařadit jako druhý bod dnešního jednání Sněmovny zkrácení lhůty pro tisk 980. To je tedy návrh pana poslance Jičínského, o kterém budeme hlasovat.

Zahajuji hlasování, kdo je pro to, zařadit jako druhý bod jednání zkrácení lhůty tisku 980, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 15. Přítomno bylo 177 poslanců, pro hlasovalo 95, proti 33, takže tento návrh pana poslance Jičínského byl přijat.

 

Pak tady byl návrh pana poslance Václavka. Ten se týkal bodu č. 93, což je tisk 1197. Je to návrh zastupitelstva Ústeckého kraje o rozpočtovém určení výnosu některých daní. Pan poslanec Václavek navrhoval, aby tento bod byl zařazen jako čtvrtý bod prvních čtení. Je to tak? (Poslanec Václavek souhlasí.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení tohoto bodu jako čtvrtého bodu prvních čtení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 16. Přítomno je 179 poslanců, pro hlasovalo 100, proti 6, návrh byl přijat.

 

A nyní pan poslanec Hönig. Pan poslanec Hönig navrhoval vyřadit bod č. 50, protože to výbor neprojednal.

Zahajuji tedy hlasování, hlasujeme o vyřazení bodu č. 50. Kdo souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 17. Přítomno je 179 poslanců, pro hlasovalo 146, proti nikdo, návrh byl přijat, bod tedy byl vyřazen.

 

A nyní pan poslanec Koudelka. Pan poslanec Koudelka navrhoval volební zákon, to je bod 34, tuším - ne, to není č. 34. Poprosím pana poslance Koudelku, protože si nejsem jist, o který bod se jedná.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Vážený pane předsedo, já jsem navrhoval zařazení druhého a třetího čtení právě pro případ, že by Sněmovna vyslovila souhlas s tím, že prvním bodem našeho jednání bude jednání o zkrácení lhůty - pokud to bude přijato, tak aby bylo druhé a třetí čtení toho volebního zákona, poslaneckého návrhu 952, tak, jak to navrhl kolega Jičínský.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Pan poslanec Vymětal.

 

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji za slovo. Já rozumím snaze pana kolegy Zdeňka Koudelky. Pokud ale Sněmovna neschválila ten návrh, což ještě neudělala, tak zatím to zařadit nelze. Jakmile to udělá a projedná to, pak samozřejmě to lze.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, také se mi to tak zdá. Prosím ještě pana poslance Koudelku.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Pane předsedo, kupodivu já také se domnívám, že můj návrh nebyl zcela správný, ale dal jsem jej proto, že kolega Jičínský zařadil druhé a třetí čtení, a …

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ne, ne, ne, počkejte, teď musím namítat. Pan kolega to nezařadil. Já jsem o tom nenechal hlasovat právě proto, že jsem to chápal tak, že mohu dát hlasovat pouze o té první věci, takže takový precedens tady nevznikl. Je to tím pádem jasné? Dobře.

 

Nyní tedy můžeme přejít k návrhu pana poslance Říhy. Pan poslanec Říha navrhoval něco, co se týkalo bodu č. 82. Bod 82 je návrh na jednorázovou peněžní náhradu osobám vyloučeným v období 1948 ze studia na vysokých školách. Pan kolega Říha navrhoval tento tisk 1184 zařadit za bod č. 64. To je tedy návrh pana poslance Říhy - bod č. 82 zařadit za bod 64.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 18. Přítomno je 180 poslanců, pro hlasovalo 92, proti 22, návrh byl přijat.

 

Ale ještě, pokud jde o pana poslance Koudelku, tak pokud to správně chápu, tak bych měl nechat hlasovat o návrhu zařadit bod 34 za trestní zákon, za projednání trestního zákona. Je to tak? To je zase ta stejná situace.

Poslechněme si tedy návrh pana poslance Koudelky

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Pane předsedo, já jsem dal pozměňovací návrh k návrhu pana poslance Chytky, pan poslanec Chytka akceptoval moji změnu, takže stačí jedno hlasování.

My máme v programu zařazen zákon související s přijetím zákona o úpadku, a protože podstatou určitého problému je, jak bude znít trestní zákon, tak jsem doporučil, aby se o tom zákonu souvisejícím se zákonem o úpadku hlasovalo až poté, co Sněmovna rozhodne o návrhu trestního zákona vráceném ze Senátu.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře, ale to je vlastně takové obecné rozhodnutí, že to projednáme až potom. To je něco, na co nemusíme snad přijímat usnesení, jestli je v tom shoda. Až to projednáme, tak to zařadíme.

Prosím, pan poslanec Chytka.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP