Neautorizováno !


 

(14.40 hodin)

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Nechme to. Věc se nám asi ještě vrátí, tak do té doby si to ještě promyslíme.

Pan poslanec Pleva ještě zřejmě s námitkou.

 

Poslanec Petr Pleva: Pokud je to teď nehlasovatelné, tak se to nedá proboha zařadit, a proto se o zařazení může hlasovat až po ukončení legislativního procesu, to znamená po schválení nebo neschválení zákona vráceného Senátem.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Nechme teď ten spor. Do té doby, než se vrátí, si to můžeme ujasnit. Postupme dále, abychom mohli dokončit hlasování.

Pan místopředseda Filip na tom trvá. Já bych se přimlouval za to, vyřešit to mimo mikrofon. Toho jsme snad schopni.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pane předsedo, samozřejmě to mohu řešit mimo mikrofon. Jenom musím podotknout, že když jsem řekl, že se opírám o obecná ustanovení zákona o jednacím řádu, myslel jsem tím § 63 a ta ustanovení pod bodem jedna, kdy jde o obecné ustanovení návrh na odročení, anebo návrh eventuální. V tomto ohledu jsem přesvědčen, že je možné postupovat obojím způsobem. Je to návrh podmíněný, resp. eventuální, to znamená, pokud bude zákon, který je vrácen Senátem, schválen, tak hlasujeme často o podmíněných návrzích. Myslím si, že pan kolega Pleva to ví velmi dobře.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Můžeme to už ukončit. Já bych požádal o klid ve sněmovně a vrátit se k hlasování o dalších návrzích. (Zvoní zvoncem.)

Byl tady další návrh pana poslance Koudelky. Jenom bych ho chtěl požádat, nemám bohužel číslo tisku zákona o volbách, který on navrhoval zařadit jako první bod. Jako první bod navrhoval zařadit zkrácení lhůty zákona o volbách o 30 dnů. Jenom bych požádal upřesnit číslo tisku, které bychom takto zařadili. (Poslanec Koudelka: Tisk 952.)

 

Jedná se o poslanecký návrh zákona o volbách, tisk 952. Návrh je zařadit jako první bod dnešního jednání a budeme jednat o zkrácení lhůty projednávání o 30 dnů.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit toto zkrácení lhůty jako první bod dnešního jednání, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 6, přítomno 176 poslanců, pro 89, proti 46. Návrh byl přijat, ale ještě vyčkáme kontroly.

 

(Probíhá kontrola hlasování.) Jak to vypadá? Můžeme pokračovat.

 

Dále je zde návrh pana poslance Křečka, který navrhoval vyřadit bod číslo 70 zákona, kterým se mění zákon o volbách. O tom budeme nyní hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení bodu číslo 70, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 7, přítomno 178 poslanců, pro 130, proti 4. Tento návrh byl přijat.

 

Dále pan poslanec Radim Chytka. Chápu to tak, že teď nebude protestovat, když nebudu hlasovat o bodu 34? To je v pořádku.

 

Budeme ale hlasovat o jeho návrhu vyřadit bod číslo 89, zákon o loteriích.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení bodu číslo 89, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 8 z přítomných 177 poslanců pro 104, proti 5. Návrh byl přijat.

 

Nyní pan poslanec Hašek. Navrhoval, abychom se rozhodli zařadit na úterý příští týden 14. března projednávání bodů 1 až 31. To jsou body vrácené Senátem. Abychom body 1 až 31 zařadili jako druhý a další body a jako první bod na úterý pak zařadili pevně bod 52, což je krajské referendum, návrh zastupitelstva Jihomoravského kraje. Pokud by nikdo nic nenamítal, tak bychom to mohli hlasovat v celku, začít bodem 52 a pak body 1 až 31, všechny vrácené Senátem, takto pevně zařadit na úterý příští týden 14. března. Pokud nikdo neprotestuje, tak bych to hlasoval jedním hlasováním.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit všechny tyto body 52 a pak 1 až 31 na úterý příští týden od 14 hodin, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 9, přítomno 177 poslanců, pro 113, proti 18. Návrh byl přijat.

 

Nyní pan poslanec Vlček. Navrhoval, abychom druhá čtení bodů 39, 49, 51 a 55, které předkládá ministr Urban, který je ještě dnes v Černé Hoře a Srbsku, aby se to neprojednávalo dnes za jeho nepřítomnosti, tak to zařadit na zítřek na ráno a těmito druhými čteními zítra začít, kdy tady ministr Urban již bude. Takto to bylo zdůvodněno a takto to navrhuji. Nikdo neprotestuje. Takto to můžeme hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 10, přítomno 178 poslanců, pro 117, proti 4. Tento návrh byl přijat.

 

Pak tady byl ještě další návrh pana poslance Vlčka. Byl to bod 87, to je návrh o zajištění úvěru poskytnutého společností Eurofima, tisk 1261. Pan poslanec Vlček navrhoval tento bod 87 zařadit zítra po obědě, to znamená zhruba ve 14.30 hodin jako první bod jednání.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, tento bod 87 zařadit zítra po poledni, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 11, přítomno 179 poslanců, pro 108, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Ještě tady měl jeden návrh, ten se týkal bodu 88, je to poslanecký návrh a mění se tím zákon o ochraně přírody a krajiny, tisk 1034. Tento bod 88 navrhoval vyřadit z pořadu schůze.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení bodu 88 z pořadu schůze? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 12, přítomno 179 poslanců, pro 151, proti 1. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP