(9.10 hodin)

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Jde tedy o tisk 838, a to na 20. 10. jako poslední bod před polední přestávkou.

Hlásí se ještě někdo další s procedurálním návrhem? Pokud ne, oznámím další náhradní karty. Pan poslanec Pospíšil má náhradní kartu č. 14, pan poslanec Severa má náhradní kartu č. 4.

Pokud se už nikdo nehlásí, můžeme přistoupit k hlasování o vznesených procedurálních návrzích.

 

Nejprve tedy budeme hlasovat o návrhu pana poslance Severy, který navrhuje zařadit sněmovní tisk 1002, služební zákon ve třetím čtení, na konec bloku třetích čtení.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 82 a ptám se, kdo souhlasí s tímto návrhem na zařazení. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování s pořadovým číslem 82 bylo přítomno 145 poslanců, pro hlasovalo 108, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Oznamuji dodatečně, že pan ministr Martínek má náhradní kartu č. 10.

 

Nyní se budeme věnovat návrhu paní kolegyně Aleny Páralové, která navrhuje, abychom dnes pevně jako třetí a čtvrtý bod projednali - bod č. 69, sněmovní tisk 948, jako třetí bod dnešního dopoledního jednání a bod č. 70, sněmovní tisk 1001, jako čtvrtý bod dnešního dopoledního jednání. Domnívám se, že můžeme o těchto návrzích hlasovat najednou, pokud není námitek.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 83 a táži se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

V hlasování s pořadovým číslem 83 z přítomných 149 pro hlasovalo 120, proti nebyl nikdo. Tento návrh jsme přijali.

 

Nyní je tu návrh pana poslance Krákory, jestli se nemýlím, byl na řadě, který navrhuje zařadit bod č. 73, sněmovní tisk 1009, na konec třetích čtení. Ovšem protože jsme na konec třetích čtení zařadili služební zákon, myslím, že by to mohlo být těsně před tímto služebním zákonem, pokud pan poslanec Krákora souhlasí. (Ano.) Nebude to tedy úplně poslední bod třetích čtení, protože tam jsme zařadili služební zákon, bude to tedy předposlední bod třetích čtení. Souhlasíte? (Ano.) Můžeme tedy hlasovat.

 

Zahájila jsem hlasování pořadové číslo 84 a ptám se, kdo je pro zařazení bodu č. 73, sněmovního tisku 1009, jako předposledního bodu třetích čtení. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 84 z přítomných 152 se pro vyslovilo 85, proti 4. Návrh byl přijat.

 

Dále je zde návrh pana poslance Schlinga, který navrhuje zařadit nový bod - sněmovní tisk 984 jako první bod příští čtvrtek. Rozuměla jsem tomu dobře, pane poslanče? (Ano.) Tedy ve čtvrtek 20. 10. - Ovšem na čtvrtek 20. 10. už tady máme zařazen jako první bod dopoledne bod č. 224, čili vám mohu nabídnout, že by to byl druhý bod.

 

Takže znovu. Jedná se o sněmovní tisk 984, který má být zařazen jako druhý bod ve čtvrtek 20. 10., a jedná se tu o zařazení nového bodu na program této schůze.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 85 a táži se, kdo je pro zařazení tohoto nového bodu. Kdo je proti?

V hlasování s pořadovým číslem 85 hlasovalo 153 poslanců, pro hlasovalo 96, proti 26. Tento návrh byl přijat.

 

Pan kolega Kratochvíle navrhuje zařazení bodů 66, 67, 68 na středu 19. 10. Protože se jedná o body ve třetím čtení, musí to být zařazení na dopolední jednání, tedy první tři body ve středu 19. 10. Důvodem je, aby mohl být přítomen tomuto projednávání resortní ministr.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 86 a táži se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 86 bylo přítomno 153 poslanců, pro hlasovalo 100, proti 5. Návrh byl přijat.

 

Nyní je zde návrh pana kolegy Šustra, který navrhuje zařazení sněmovního tisku 838 na 20. 10. jako poslední bod před polední přestávkou. Jedná se o krajský návrh a důvodem je, aby zde mohli být přítomni ti, kteří jej budou předkládat.

Zahajuji tedy hlasování pořadové číslo 87 a ptám se, kdo souhlasí s tímto návrhem na zařazení bodu 838 na 20. 10. jako poslední bod před polední přestávkou. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování s pořadovým číslem 87 se ze 159 přítomných pro vyslovilo 86, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Domnívám se, že jsem nezapomněla na žádný z procedurálních návrhů, které byly vzneseny. Ještě však registruji přihlášku pana kolegy Suka. Prosím, máte slovo, pane kolego.

 

Poslanec Lubomír Suk: Děkuji za slovo, paní místopředsedkyně. Vážené kolegyně, vážení kolegové, po dohodě s panem ministrem Škromachem si dovoluji navrhnout pevné zařazení bodu č. 94, sněmovní tisk 904, novela zákona o důchodovém pojištění, jako šestého pevně zařazeného bod na středu 19. 10. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: O tomto návrhu rozhodneme nyní. Jedná se o zařazení bodu č. 94, sněmovního tisku 904, jako šestého pevně zařazeného bodu ve středu dne 19. 10.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 88. Kdo souhlasí s tímto návrhem? Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 88 bylo přítomno 159 poslanců, pro hlasovalo 112, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Jsou prosím ještě nějaké další procedurální návrhy?

Pravděpodobně vás ale budu muset požádat ještě o jedno hlasování. Teď se totiž ukazuje, že na středu již máme šest pevně zařazených bodů, čili ten bod, který navrhoval pan kolega Suk, může být až sedmým pevně zařazeným bodem.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP