Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
14. října 2005 v 9.01 hodin

Přítomno: 177 poslanců

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Vážené paní poslankyně, vážení kolegové. Chci ještě říci vážení členové vlády, ale v tuto chvíli bych mluvila do prázdných lavic. Takže vás všechny, kteří jste v jednací síni, vítám. Dovolte mi, abych zahájila další jednací den 48. schůze Poslanecké sněmovny.

Prosím vás, abyste se, jako vždy, zaregistrovali vašimi evidenčními kartami a případně mi oznámili, kdo má náhradní kartu.

Ráda bych také sdělila omluvy z dnešního jednání. Z poslanců se omlouvají Jaroslav Gongol - zahraniční pracovní cesta ve Vietnamu, Robert Kopecký pro nemoc, Ivan Langer z rodinných důvodů, Vladimír Laštůvka - zahraniční pracovní cesta Argentina, Vlasta Parkanová - zdravotní důvody. Z členů vlády se omlouvají Jiří Paroubek - pracovní důvody, Vítězslav Jandák - naléhavé pracovní jednání mimo Prahu, Zdeněk Škromach - neodkladné pracovní aktivity, Petr Zgarba - nutná účast na rezortní akci mimo Prahu. Tolik omluvy z dnešního jednání.

Já bych vás ráda informovala o tom, jaký pořad nás čeká, co jsme pevně zařadili jako body na dnešní den. Dopoledne bychom měli projednávat pevně zařazené body 141 a 71. Bod 141, sněmovní tisk 1080, jako první bod. Bod 71, sněmovní tisk 957, jako druhý bod našeho dnešního jednání a poté by měla následovat třetí čtení, a to body 59 až 70, dále 72, 73 - podle toho, kam se dostaneme.

Tolik informace o tom, co nás čeká na úvod dnešního dne, a já nyní dám prostor případným vašim procedurálním návrhům, pokud zde takové jsou. Mám dva avizované. První - pan kolega Severa se hlásí.

 

Poslanec Pavel Severa: Dobrý den, dámy a pánové. My jsme v tomto týdnu zvládli opakované druhé čtení tisku 1002, služebního zákona č. 361, a je mojí povinností navrhnout opětovné zařazení tohoto bodu do třetích čtení. Navrhuji proto, aby tento bod třetího čtení vládního návrhu zákona, tisk č. 1002, proběhl a navrhuji ho na původní místo, na které byl předtím zařazen, tj. na druhé místo třetích čtení v tom bloku třetích čtení. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, pane poslanče. Nyní mám avizovánu přihlášku paní poslankyně Aleny Páralové. Prosím, aby nás seznámila se svým procedurálním návrhem.

 

Poslankyně Alena Páralová: Děkuji za slovo. Vážená paní místopředsedkyně, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych navrhla pevné zařazení bodu 69, sněmovní tisk 948, a 70, sněmovní tisk 1001, za pevně zařazené body dnešního dopoledne, tzn. jako třetí a čtvrtý bod; v případě, že bude přijat návrh pana poslance Severy jako čtvrtý a pátý bod. Činím tak po dohodě s ministrem Zdeňkem Škromachem. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji paní kolegyni Páralové a ještě vidím přihlášku - teď nevím, zda nejprve pan poslanec Schling… Pan kolega Krákora. Prosím, má slovo nejprve pan poslanec Krákora, poté pan kolega Schling.

Pan poslanec Černý má náhradní kartu č. 9, pan ministr Cyril Svoboda má náhradní kartu č. 8.

 

Poslanec Jaroslav Krákora: Vážená paní místopředsedkyně, vážené kolegyně a kolegové. Navrhuji zařadit bod 73, o návykových látkách, sněmovní tisk 1009, který je ve třetím čtení, na konec bloku třetích čtení.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano, děkuji vám. Prosím nyní pana poslance Schlinga.

 

Poslanec Jaromír Schling: Paní předsedající, dámy a pánové. Chci také rozšířit program této schůze o jeden bod, protože hospodářský výbor včera projednal návrh zákona o stavbě vzletové a přistávací dráhy na letišti v Ruzyni, tisk 984, a protože uplynula již lhůta, kterou jsme stanovili pro projednání ve výborech, může tento tisk být zařazen do programu. Takže navrhuji jeho pevné zařazení jako první bod příští týden ve čtvrtek ráno.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ještě prosím, abyste mi zopakoval bod a sněmovní tisk.

 

Poslanec Jaromír Schling: Je to sněmovní tisk č. 984, který v tuto chvíli není v programu schůze.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Takže jde o zařazení nového bodu.

 

Poslanec Jaromír Schling: Jde o zařazení nového bodu, je to druhé čtení tohoto tisku ve čtvrtek, první bod.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji. Prosím o další návrhy procedurální, které by mohly zaznít, a než se někdo ještě přihlásí… Já se rozhlížím, jestli je zde nyní pan kolega Kratochvíle. Ale ještě poprosím pana poslance Severu. Pokud zde není, tak prosím jeho kolegy z KDU…

Pana poslance Severu prosím, aby upřesnil svůj procedurální návrh, protože vám musím oznámit, že nelze projednat na druhém místě třetích čtení zákon, který jste navrhoval, neb pozměňovací návrhy byly rozdány včera ve 12.30 hodin, čili neuplynula 24hodinová lhůta. Takže upřesněte, prosím, svůj návrh tak, abychom mohli o něm posléze hlasovat.

 

Poslanec Pavel Severa: Já se omlouvám a děkuji paní předsedající. V tom případě navrhuji, pokud není splněná lhůta, aby ten bod byl zařazen jako bod, dejme tomu, první ve středu prvních čtení. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ve středu zde už máme. Pane poslanče, budete si muset ověřit, co už je a co už není možné. Ve středu zde máme zařazeny čtyři - dokonce šest bodů, takže bych vám doporučovala, abyste se smířil s tím, že zařadíme toto třetí čtení na konec bloku třetích čtení. Pokud vám to nebude vyhovovat, tak v procedurálních návrzích, až se budeme blížit, tak navrhnete některý den jiné zařazení. Souhlasíte s tímto návrhem?

Nyní se hlásil…, promiňte pane kolego - pan poslanec Karel Kratochvíle.

 

Poslanec Karel Kratochvíle: Vážená paní předsedající, vážené kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych také navrhl změnu programu, a to u bodu 66, 67 a 68. Jedná se o zemědělské zákony a z důvodu nepřítomnosti pana ministra - jsou to zákony ve třetím čtení - bych je chtěl zařadit na středu po pevně zařazených bodech.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Dobře, děkuji vám. Čili na příští středu myslíte - středa devatenáctého. (Poslanec Kratochvíle: Středa devatenáctého.)

Prosím o další návrhy. Pan kolega Šustr.

 

Poslanec Ladislav Šustr: Paní předsedající, dámy a pánové, prosil bych zařadit bod č. 107, tisk 838, prvé čtení, na 20. 10. 2005, poslední bod před přestávkou, z důvodu toho, aby předkladatel mohl z Brna přijet. Děkuji.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP