(10.40 hodin)

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: O této námitce budeme rozhodovat hlasováním. Zahajuji hlasování pořadové číslo 174 a ptám se, kdo souhlasí s touto námitkou. Kdo je proti?

Konstatuji, že ze 182 poslanců 122 hlasovalo pro, 7 bylo proti. Námitka byla přijata.

 

Budeme tedy opakovat hlasování o návrhu paní poslankyně Vojtilové, který je uveden pod písmenem C. Stanovisko zpravodaje je záporné, stanovisko pana ministra se blíží neutrálnímu stanovisku pana ministra Paroubka.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 175. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 175 bylo přítomno 181 poslanců, 88 hlasovalo pro, 21 proti. Tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Miroslav Krajíček: Takže teď jsme se, doufám, vyrovnali se všemi pozměňovacími návrhy…

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Vyrovnali, ale jak vidím, probíhá kontrola i tohoto hlasování, takže musíme vyčkat jejích výsledků.

Ptám se, lze-li kontrolu považovat za skončenou. (Hlásí se několik poslanců klubu KSČM.) Hlásí se pan poslanec Dlab, zřejmě s námitkou.

 

Poslanec Vlastimil Dlab: Vážená paní místopředsedkyně, kolegyně a kolegové, já se velmi omlouvám, ale hlasoval jsem "ano", ale na sjetině mám, že jsem se zdržel hlasování. Zpochybňuji proto toto hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano. Rozhodneme tedy o vaší námitce hlasováním s pořadovým číslem 176, které zahajuji. Ptám se, kdo je pro tuto námitku, která byla vznesena. Kdo je proti této námitce?

V hlasování s pořadovým číslem 176 z přítomných 182 poslanců pro námitku hlasovalo 112, proti jeden. Námitka byla přijata.

 

Budeme tedy ještě jednou opakovat hlasování o návrhu paní poslankyně Vojtilové, které je uvedeno pod písmenem C. Opakuji, že stanovisko pana zpravodaje bylo záporné, stanovisko pana ministra Škromacha se blížilo stanovisku pana ministra Paroubka.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 177 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování s pořadovým číslem 177 z přítomných 176 poslanců pro hlasovalo 88, proti 28. Tento návrh opět nebyl přijat.

 

Zeptám se, zda má někdo zájem o kontrolu výsledků. Ano, pan poslanec Karel Vymětal jde kontrolovat výsledky tohoto hlasování, takže vás ještě poprosím o chvilku trpělivosti.

Hlásí se pan poslanec Alexander Černý. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Alexander Černý: Vážená paní předsedající, kolegyně a kolegové, omlouvám se převelice, na sjetině mám něco jiného, než jsem se snažil hlasovat. Vyjadřuji pochybnost s hlasováním. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano, my o této námitce rozhodneme hlasováním s pořadovým číslem 178. Zahájila jsem toto hlasování a ptám se, kdo je pro tuto námitku. Kdo je proti této námitce?

V hlasování s pořadovým číslem 178 bylo přítomno 176 poslanců, 102 hlasovalo pro, proti jeden. Námitka byla přijata.

 

Takže počtvrté, pokud se nemýlím, budeme hlasovat o návrhu paní poslankyně Vojtilové, tedy o návrhu, který je uveden pod písmenem C. Stanovisko pana zpravodaje je negativní, stanovisko pana ministra Škromacha se blíží stanovisku pana ministra Paroubka. To jsou všechny informace, které je třeba uvést. (Část poslanců dává najevo, že předsedající není slyšet.)

Ano, vidím, že signalizujete, že mě není slyšet, ale já opravdu za to nemohu, několikrát už jsem žádala Sněmovnu, aby udržela takovou hladinu hluku, která by umožňovala se náležitě soustředit. Bohužel se tak neděje.

Snad nám v tom teď pomůže pan ministr Škromach, který se hlásí o slovo. Prosím, pane ministře, máte slovo.

 

Místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí ČR Zdeněk Škromach: Já bych k této věci chtěl jenom říci to, že tato změna přímo nesouvisí se zákonem, který schvalujeme, a tuto úpravu bychom měli po přepracování na základě připomínek pana ministra Paroubka znovu zformulovat a předložit tento návrh při nejbližší možné příležitosti. Je to tedy problém, který přímo s tímto zákonem nesouvisí, a proto myslím, že byste měli zvážit i tuto skutečnost. Každopádně to má smysl, ale po uvedených námitkách je zřejmě třeba to přeformulovat a předložit tento návrh znovu, možná v rámci jiného zákona.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji za toto upřesnění, pane ministře.

 

Myslím, že teď můžeme hlasovat o návrhu, a bude to hlasování s pořadovým číslem 179, které zahajuji. Prosím, abyste se soustředili na toto hlasování. Zahajuji tedy hlasování pořadové číslo 179 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování s pořadovým číslem 179 bylo přítomno 177 poslanců, pro bylo 92, proti 25. Návrh byl přijat.

 

Kontrola se zřejmě v tomto případě nechystá, čili s hlasováním byl vysloven souhlas a návrh byl přijat.

 

Můžeme tedy přistoupit k hlasování závěrečnému.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o inspekci práce, podle sněmovního tisku 686, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Prosím o stanoviska ještě k tomuto závěrečnému hlasování. (Stanovisko zpravodaje bylo negativní, stanovisko ministra Škromacha velmi pozitivní.)

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 180. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování s pořadovým číslem 180 bylo přítomno 182 poslanců, pro hlasovalo 121, proti 49, návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi i panu zpravodaji.

 

Tím jsme se vypořádali s bodem č. 92 a je před námi další bod. Tím je bod číslo

 

94.
Návrh poslanců Taťány Fischerové a dalších na vydání zákona
o registrovaném partnerství a o změně některých souvisejících zákonů
/sněmovní tisk 650/ - třetí čtení

 

Prosím, aby se svých rolí ujaly jak paní poslankyně Taťána Fischerová za navrhovatele, tak zpravodajka tohoto zákona paní poslankyně Zuzka Rujbrová.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP