(10.20 hodin)

Poslanec Miroslav Krajíček: Další hlasování bude o návrzích A4 a A7. Stanovisko negativní. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování číslo 159. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

V hlasování číslo 159 z přítomných 177 pro 120, proti 44. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Krajíček: Nyní budeme hlasovat o návrzích A5 až A6 současně. Stanovisko souhlasné. (Ministr doporučuje.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování číslo 160. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování číslo 160 přítomno 177, pro 166, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Krajíček: Další hlasování bude o návrzích A8 až A11 týkajících se všech náhrad termínů účinnosti, které se již vlastně nedají stihnout podle původního termínu návrhu. Stanovisko souhlasné. (Ministr doporučuje.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování číslo 161. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

V hlasování číslo 161 přítomno 178, pro 170, proti 4. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Krajíček: Další hlasování je o pozměňovacím návrhu pod písmenem B. Stanovisko souhlasné. (Ministr nedoporučuje.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 162. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 162 přítomno 179, pro 125, proti 29. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Krajíček: Nyní se vyrovnáme s pozměňovacími návrhy pod písmenem C1 až C3. Stanovisko neutrální, spíše ano. (Stanovisko ministra neutrální.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 163. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 163 z přítomných 179 pro 96, proti 6. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Krajíček: Paní místopředsedkyně, vzhledem k tomu, že byl přijat pozměňovací návrh pod písmenem B, je pozměňovací návrh pana kolegy Petra uvedený pod písmenem D nehlasovatelný.

Mám za to, že jsme hlasovali o všech pozměňovacích návrzích, takže můžeme hlasovat o návrhu jako celku.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Přistoupíme k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o inspekci práce, podle sněmovního tisku 685, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 164. Kdo je pro schválení tohoto zákona? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 164 z přítomných 179 bylo pro 120, proti 50. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi i panu zpravodaji.

 

Před námi je bod

 

92.
Vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony
v souvislosti s přijetím zákona o inspekci práce
/sněmovní tisk 686/ - třetí čtení

 

Zpravodaj i pan ministr zůstávají. Pozměňovací návrhy máme uvedeny ve sněmovním tisku 686/2. Zahajuji rozpravu. Nemám do ní žádnou písemnou přihlášku. Ptám se, zda se někdo hlásí z místa. Není tomu tak. Rozpravu končím.

Prosím pana zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování a opět přednášel potom jednotlivé návrhy, o nichž budeme moci hlasovat.

 

Poslanec Miroslav Krajíček: Děkuji, paní předsedající. Než přistoupím k proceduře, dovolte mi drobnou informaci, která se týká pozměňovacích návrhů uvedených v tisku 686/2, a to z toho důvodu, že pan poslanec Vícha svůj pozměňovací návrh pod písmenem B předložil tak, že se doplňuje nová část 15, kterou se má měnit zákon číslo 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví. Vzhledem k tomu, že i v předloze zákona se v části páté mění zákon číslo 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví, byl zařazen legislativním odborem jeho pozměňovací návrh do této části páté, tedy jinak, než pan poslanec navrhoval. Doufám, že nejsou proti této úpravě námitky.

Ještě si dovolím poznámku k paní poslankyni Páralové, která navrhovala do části první, v níž se mění zákon číslo 174/1968 Sb., o státním dozoru nad bezpečností práce, zařadit jako nový bod číslo 21 změnu zákona číslo 124/2000 Sb., kterým se mění zákon číslo 174/1968 Sb., o státním odborném dozoru nad bezpečností práce. Vzhledem k tomu, že se vlastně jedná o novelu jiného zákona než zákona číslo 174, jenž se v části první novelizuje, byl tento bod zařazen do nové druhé části. Taktéž doufám, že paní poslankyně vysloví souhlas.

Vzhledem k tomu, že nevidím námitky, dovolte, abych vás seznámil s hlasovací procedurou. Navrhuji následující proceduru. Nejprve budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích výboru pro sociální politiku a zdravotnictví, samostatně o pozměňovacím návrhu A1, A2 a A3, samostatně o pozměňovacím návrhu uvedeném pod písmenem B, dále o pozměňovacím návrhu paní kolegyně Vojtilové uvedeném pod písmenem C, poté samostatně o pozměňovacím návrhu poslankyně Páralové D1, samostatně D2, D3 a posledním hlasováním se vyrovnáme s pozměňovacím návrhem uvedeným pod písmenem E.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Je námitka proti této proceduře? Není tomu tak.

Musím říci, že mě požádal o slovo pan ministr Paroubek, který toto slovo má samozřejmě právo dostat. Považujeme tedy za to, že máme oznámen návrh procedury. Nyní pan ministr Paroubek má slovo.

 

Ministr pro místní rozvoj ČR Jiří Paroubek Dámy a pánové, pokud jde o tento zákon, budu se snažit zkrátit své vystoupení.

Chtěl bych říci, že podstata mé připomínky směřuje k tomu, že v jednom z ustanovení se navrhuje zvýhodnění organizací invalidů ve výběrových řízeních, a to jak u nadlimitních, tak i podlimitních veřejných zakázek. Věc podle mne pochopitelná, se kterou se lidsky solidarizuji. U podlimitních veřejných zakázek je takové zvýhodnění možné, já se s tím záměrem proto ztotožňuji.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP