(Jednání pokračovalo ve 14.37 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, za malou chvilku, jen co gongem přivolám naše kolegy, budeme moci začít odpolední část dnešního jednání. První, co je před námi, je hlasování poté, kdy skončila rozprava k návrhu zákona se sněmovním tiskem číslo 689/3. Rozprava k tomuto tisku, jak už jsem řekla, byla skončena a před námi je za malou chvilku - já jsem to schválně trochu prodlužovala, tak aby všichni mohli přijít do jednací síně - hlasování.

Před hlasováním se ještě o slovo hlásí pan ministr Vladimír Mlynář. Prosím, pane ministře.

 

Ministr informatiky ČR Vladimír Mlynář: Paní předsedající, paní poslankyně, páni poslanci, já bych jenom chtěl ještě využít krátce příležitosti k tomu, abych zopakoval, že vás žádám o podporu senátní verze zákona, a současně přislíbil, že využiji všech svých pravomocí, které mi dává stávající zákon, k tomu, abych zajistil příslušné zisky státnímu podniku Česká pošta, tak aby mohla nadále existovat bez státních dotací. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, pane ministře. Domnívám se, že v tuto chvíli budeme moci přistoupit k hlasování, a to k hlasování podle § 97 odstavec 4 zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny. K přijetí usnesení bude zapotřebí souhlasu nadpoloviční většiny přítomných poslanců.

Přednesu mezitím návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 29/2000 Sb., o poštovních službách a o změně některých zákonů (zákon o poštovních službách), ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony, podle sněmovního tisku 689/3, ve znění schváleném Senátem podle sněmovního tisku 689/4."

 

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 14. Z přítomných 173 se pro vyslovilo 121, proti bylo 47. Návrh byl přijat. Konstatuji tedy, že návrh zákona ve znění schváleném Senátem jsme přijali.

 

Končím projednávání tohoto bodu, sněmovního tisku 689/3.

 

Můžeme přikročit k dalšímu bodu. Tím je bod číslo 7 našeho schváleného pořadu schůze, tedy

 

7.
Vládní návrh zákona, kterým se do konce roku 2007 stanoví výše platové základny
pro určení platu a některých náhrad výdajů představitelům státní moci
a některých státních orgánů, soudcům, poslancům Evropského parlamentu
a státním zástupcům, a kterým se mění zákon č. 236/1995 Sb., ve znění
pozdějších předpisů a zákon č. 201/1997 Sb., ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 839/ - prvé čtení podle § 90 odst. 2

 

Já teď předám řízení panu místopředsedovi Ivanu Langerovi.

 

Místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí ČR Zdeněk Škromach: Vážená paní předsedající, vážené dámy a pánové, vážení páni poslanci, paní poslankyně. (Reakce na to, že se ministr ujal slova bez jeho udělení:) Právě proběhla změna. (Veselost.)

Dovolte, abych předložil návrh zákona, kterým se do konce roku 2007 stanoví výše platové základny pro určení platu a některých náhrad výdajů představitelům státní moci a některých státních orgánů, soudcům, poslancům Evropského parlamentu a státním zástupcům, a kterým se mění některé zákony - pro první čtení Poslanecké sněmovny podle § 90 odstavec 2 jednacího řádu. Dovolte mi, abych stručně uvedl tento návrh zákona.

Dne 26. listopadu schválila Poslanecká sněmovna zákon o změně některých zákonů v návaznosti na realizaci veřejných financí v oblasti odměňování ve znění navrženém Senátem.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP